Senkommet tack för svaret!
Nu är vi hemkomna efter en trivsam tillvaro i Prag. Surgurka lyckades vi inte komma i kontakt med alls, men däremot surkål i allehanda former.
Det tjeckiska köket var helt OK, rustik och god mat. Prisnivån var även den helt acceptabel, även inne i turistsmeten i viss mån.
Som förstagångsbesökare häpnade jag över de billiga ölpriserna, även på "dyrare" ställen. Naturligtvis hade jag läst på så gott jag kunnat innan resan, men det var ändå en oerhört positiv upplevelse när man väl satt där på "U Whatever" och insåg hur billigt allt var.
Det blir garanterat fler besök! Just nu var det ganska kallt och aktiviteterna begränsades i motsvarande mån, men vi hann se rätt mycket ändå.
Ursprungligen postat av dePaul
Den naturligt syrade gurkan finns förstås också i Tjeckien men är inte lika vanlig som i andra länder. Surkål är däremot avsevärt vanligare
.
Den absolut vanligaste inlagda gurktypen är den sötsyrliga varianten, typ västeråsgurka.
Ursprungligen postat av vonOlof
Här kommer måhända trådens skummaste fråga, men:
-Ingår surgurka i det tjeckiska köket?