Precis hemkommen efter en helg i Prag. Det var mitt första besök i vuxen ålder, men det lär inte bli mitt sista.
Tack för alla tips i tråden, framför allt från ScabbedSaint, men även alla andra som skrivit.
Jag besökte Ferdinanda i går kväll, men provade inte gulaschen eftersom jag ätit det till lunch. I stället blev det en görgod pepparstek. Tillsammans med pommes och en stor Ferdinand-öl gick det loss på 250 CZK, alltså bra precis en svensk hundralapp.
Ännu mera prisvärt åt jag lunch i samma område på V Cipu. En jävligt stor lunchrätt för 75 CZK samt en stor öl för 25. Totalt alltså en tjeckisk hundring, eller 40 svenska kronor. Stället kändes som ett genuint tjeckiskt hak (men både de och Ferdinanda hade menyer och betjäning på engelska).
Andra tips:
Jag köpte tjeckiska pengar på Forex i Sverige innan jag reste till Prag, men tog också ut i bankomat på plats. Även med avgiften (35 SEK) inräknat fick jag bättre kurs direkt i bankomaten än hos Forex.
Vi var ett sällskap om fyra personer och hade en del väskor med oss, så vi förhandsbeställde en bil till fastpris för transport från flygplatsen till hotellet. Det funkade skitbra, chauffören stod och väntade med en skylt i ankomsthallen. Resan kostade 500 CZK, 200 SEK. Bekvämt och prisvärt, men förstås lite dyrare än att åka buss.
Vi bodde på ett fyrstjärnigt hotell i centrala prag i två dubbelrum. Kostnaden blev 500kr per person och natt. Visst kan det vara billigare att bo på hostel, men hotellet höll riktigt bra standard och hade en generös frukostbuffé som ingick i priset. Hotell i Prag behöver alltså inte kosta skjortan. Sök via Hotels.com eller någon annan sökmotor.