Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sydkorea

#289 2011-09-14, 07:34
sjeep
Ursprungligen postat av Damasken
Vad menar du med "Där jag bor i söder ser jag väldigt få utlänningar"? Bor du i den södra delen av Seoul eller menade du att du bott längre söderut i landet?

Angående utlänningar så såg jag en video från Itaewon och det var fullsmockat med utlänningar Vet att det är Koreas motsvarighet för Roppongi i Japan. Dock verkade till och med vara mer i Itaewon än Roppongi.

Är du studerande eller jobbar du? Hur länge planerar du på att stanna?
Kan du språket?
Roligt med en till på Flashback som kan dela med sig av sina erfarenheter!

beror nog pa att det ligger en amerikansk militarbas dar samt aven en moskeo
och en del ambassader. Eftersom manga utlanningar finns dar sa oppnar aven manga utlandska restauranger dar osv.
#290 2011-09-14, 10:32
sjeep
Ursprungligen postat av Damasken
Kan ingen av er som är i Korea börja filma som Shep här på forumet gjorde när han studerade i Japan?


Inga filmer an men lagger ut lite bilder om Korea

Eftersome de flesta som besoker Korea fastnar for och stannar vid kottet och bibimbap sa tankte jag introducera lite av den farska och goda havsmat som finns har.

Hoe 회

Hoe ar ra-fisk/sashimi pa koreanskt vis. Man bestaller in en fisk (eller flera olika sorter) som tas upp ur akvariet och slaktas pa plats. Pga att fisken ar sa pass farsk blir det valdigt bra smak till skillnad fran den frysta fisken man far i t.ex. Sverige. Till maten serveras massvis med sidoratter och det hela avslutas med en stark soppa gjord pa resten av fisken som man inte anvande tidigare. I Seoul far man den basta Hoe pa Noryangjin Fish Market (http://en.wikipedia.org/wiki/Noryangjin_Fisheries_Wholesale_Market) eftersom de har tillgang till bra och farsk havsmat samt att manga bra restauranger ligger dar. Hitta en restaurang pa andra vaningen och bestall in lite Hoe och stekta rakor/saeu gui/새우구이. Hoe ska helst avnjutas med Soju men aven Ol fungerar.

Tankte ga igenom hur en typisk Hoe-maltid ser ut. Tyvarr var detta inte i Noryangjin och fisken ar inte hellen skuren sa tunn som den borde vara, men ni far ett hum om hur det brukar se ut (valde aven att skippa soppan pa slutet). Maltiden ar for tva personer och gick pa 250kr/person vilket ar ett vanligt pris for Hoe i Seoul.

Forst lite forratter. Till vanster en kall nudelsoppa och till hoger fisk. Saserna man sedan doppar fisken i senare ar wasabi, sojasas och tva chilibaserade saser.
http://i51.tinypic.com/14n1xzb.jpg

En grillad fisk:
http://i53.tinypic.com/23mr4vk.jpg

Majs med ost samt lite friterat (튀&#44608:
http://i51.tinypic.com/1seis0.png

Lite vanlig Sushi:
http://i55.tinypic.com/23uq0ph.jpg

Sjalva huvudmalet, den raa fisken:
http://i54.tinypic.com/x1yv4o.jpg

Man kan ata fisken som den ar eller anvanda sig av sas och/eller lov:
http://i51.tinypic.com/33bek1t.jpg

Lite stekta nudlar:
http://i53.tinypic.com/14izqty.jpg

Sen kommer lite tonfisk-sashimi + rakor +musslor + lite annat:
http://i52.tinypic.com/5ntzpu.jpg

Strutar av kim (sjogras) och ris:
http://i51.tinypic.com/2d8j96a.jpg

--

Jogae gui 조개구이


Jogae gui kan ar i stort sett grillade musslor. Aven dessa musslor lever i akvarium i restaurangen och ar darmed helt farska. De grillas vid bordet precis som mycket annat i Korea och ats sedan tillsammans med saser/blad, sjalvfallet ingar sidoratter. Glom inte den obligatoriska sojun eller olen Foljande maltid ar for tre personer och vi ar halvvags igenom sa det fanns dubbelt sa manga musslor fran borjan. Inga bilder pa sidoratterna tyvarr. 60kr/person.

http://i56.tinypic.com/mrsg9v.png

--

Som ni kanske marker far man alltid in mycket mat i Korea vilket gor att man alltid blir matt aven pa dyrare restauranger som t.ex. Hoe. Koreaner gillar att ata och dricka och en stor del av deras liv och umgange cirkulerar runt maltider samt att ata god mat.

--

Var nyligen storhelg i Korea kallad Chuseok (http://en.wikipedia.org/wiki/Chuseok). Under denna helge spenderar de flesta tiden med sina familjer och aven jag akte ner till min slakt i sodra delen av Korea i fyra dagar. Knappte en bild pa hur en hemlagad koreansk maltid kan se ut. Man delar pa ratterna som serveras pa fat i mitten samt har sin egen soppa + ris. Maten ats med koreanska atpinnar (smala och av metall) + sked. Skeden anvands for riset och soppan.

http://i53.tinypic.com/2eqgxs8.png
#291 2011-09-14, 19:00
Iwmyk
Ursprungligen postat av Damasken
Vad menar du med "Där jag bor i söder ser jag väldigt få utlänningar"? Bor du i den södra delen av Seoul eller menade du att du bott längre söderut i landet?

Angående utlänningar så såg jag en video från Itaewon och det var fullsmockat med utlänningar Vet att det är Koreas motsvarighet för Roppongi i Japan. Dock verkade till och med vara mer i Itaewon än Roppongi.

Är du studerande eller jobbar du? Hur länge planerar du på att stanna?
Kan du språket?
Roligt med en till på Flashback som kan dela med sig av sina erfarenheter!


Syftade på söder om han-floden. Man pratar ofta om södra och norra Seoul Södra delen där jag bor kallas för Gangnam. Har spenderat min dag med att vandra runt i södra centrum, såg 2-3 utlänningar och nån miljon koreaner. Jo Itaewon lär vara fullt av utlänningar, framför allt amerikaner, amerikanska GIs finns det gott om på grund av militär basen. Itaewon har rätt dåligt rykte (och inte utan anledning) bland koreanerna men många västerlänningar gillar det.

Jag skall jobba som engelska lärare här inom en snar framtid Jag har visa för att år och som det ser ut stannar jag den tiden, trivs bra än så länge. Jag kan bara väldigt lite koreanska , men jobbar på det Hehe inga problem, är lite mer grön en sjeep verkar vara, känner väldigt få här än så länge. Men delar gärna med mig av det jag vet
#292 2011-09-14, 19:05
Iwmyk
Ursprungligen postat av sjeep

Hoe 회

Hoe ar ra-fisk/sashimi pa koreanskt vis. Man bestaller in en fisk (eller flera olika sorter) som tas upp ur akvariet och slaktas pa plats. Pga att fisken ar sa pass farsk blir det valdigt bra smak till skillnad fran den frysta fisken man far i t.ex. Sverige. Till maten serveras massvis med sidoratter och det hela avslutas med en stark soppa gjord pa resten av fisken som man inte anvande tidigare. I Seoul far man den basta Hoe pa Noryangjin Fish Market (http://en.wikipedia.org/wiki/Noryangjin_Fisheries_Wholesale_Market) eftersom de har tillgang till bra och farsk havsmat samt att manga bra restauranger ligger dar. Hitta en restaurang pa andra vaningen och bestall in lite Hoe och stekta rakor/saeu gui/새우구이. Hoe ska helst avnjutas med Soju men aven Ol fungerar.

....

http://i53.tinypic.com/2eqgxs8.png


Har inte provat detta , verkar gott tack för tipset
#293 2011-09-14, 20:45
Damasken
Ursprungligen postat av Iwmyk
Text.


Får man fråga hur du fick jobb/jobbvisum som engelsklärare utan att vara native speaker?

Intressant post sjeep Du får gärna fortsätta att dela med dig av sådant!
#294 2011-09-15, 10:53
Jensofsweden
Fan vad sugen jag blev nu.

Bangar inte fisk, musslor och soju omedelbums! Anywho så lär jag pallra mig till Sydkorea någon gång i framtiden; får se när bara.
#295 2011-09-15, 11:07
sjeep
Ursprungligen postat av Damasken
Får man fråga hur du fick jobb/jobbvisum som engelsklärare utan att vara native speaker?

Intressant post sjeep Du får gärna fortsätta att dela med dig av sådant!


Nagra onskemal pa vad du vill se fotat/filmat? Eller vad du allmant vill ha mer information om
#296 2011-09-15, 15:45
Iwmyk
Ursprungligen postat av Damasken
Får man fråga hur du fick jobb/jobbvisum som engelsklärare utan att vara native speaker?

Intressant post sjeep Du får gärna fortsätta att dela med dig av sådant!


Att få jobb visum är inga större problem, om man kan har tillräckligt på bank kontot skickar man ett uttalande från sin bank till koreanska ambassaden + personligt brev om vad man planerar att göra etc . Det är lag på att man skall ha E2 visa om man skall lära ut engelska på offentliga skolor här. Sånt får man bara om man kommer från ett av de 7 länder som anses vara native speakers. Dock gäller inte samma på den privata sektorn , och de kan anställa den som de tycker passar. Har ett Cambridge IELTS certifikat med 8/9 som bevis för att jag pratar flytande , kan vara bra att ha. De vill också helst att man har en universitets examen.
Det är givetvis lättare för "native speakers" att söka jobb och de kan få bättre betalt på offentliga skolor. Oavsett om de är helt körda i huvet. Lite trist men men, man får väll nöja sig med det som finns.
#297 2011-09-15, 16:29
sjeep
Ursprungligen postat av Bitsocker
Nice att de börjar bli lite äldre, så man slipper känna sig som en pedofil även om jag knappt är äldre själv. Det måste vara deras "cute style" som gör det i andra videos(Gee och Oh!).

Undra om de ska till Sverige någon gång...fast efterfrågan är nog inte så hög.


Nej Sverige ar nog valdigt tveksamt om det aker nagon gang men SM Town har ju vart runt en del i Europa och USA de senaste aren. Lite coolt att de ska spela pa MSG ocksa.

De ar for ovrigt i perfekt alder for mig
#298 2011-09-16, 01:54
Bitsocker
Ursprungligen postat av sjeep
De ar for ovrigt i perfekt alder for mig


Shh shh, häda inte nu. Tänk på din flickvän, men får du tag i dem så får du gärna guida dem mot mitt håll^^

Angående det du postar så tycker jag att det skulle vara intressant mer om hur det ser ut i skolorna, campus t.ex.

Har man tid att resa något om man läser en lite tuffare utbildning(som jag antar att du gör) eller är det full fokus på skolan? För jag antar att konkurrensen är rätt tuff.
#299 2011-09-16, 09:23
FBdasen
Ursprungligen postat av sjeep
Inga filmer an men lagger ut lite bilder om Korea

Eftersome de flesta som besoker Korea fastnar for och stannar vid kottet och bibimbap sa tankte jag introducera lite av den farska och goda havsmat som finns har.

Hoe 회

Hoe ar ra-fisk/sashimi pa koreanskt vis. Man bestaller in en fisk (eller flera olika sorter) som tas upp ur akvariet och slaktas pa plats. Pga att fisken ar sa pass farsk blir det valdigt bra smak till skillnad fran den frysta fisken man far i t.ex. Sverige. Till maten serveras massvis med sidoratter och det hela avslutas med en stark soppa gjord pa resten av fisken som man inte anvande tidigare. I Seoul far man den basta Hoe pa Noryangjin Fish Market (http://en.wikipedia.org/wiki/Noryangjin_Fisheries_Wholesale_Market) eftersom de har tillgang till bra och farsk havsmat samt att manga bra restauranger ligger dar. Hitta en restaurang pa andra vaningen och bestall in lite Hoe och stekta rakor/saeu gui/새우구이. Hoe ska helst avnjutas med Soju men aven Ol fungerar.



250 kr är ju ganska mkt för korea, tyckte även att serveringen med såsen på talriken på ett estetiskt sätt var lite "europeisk", var ni på en finare restaurang eller?
#300 2011-09-16, 10:11
sjeep
Ursprungligen postat av Bitsocker
Shh shh, häda inte nu. Tänk på din flickvän, men får du tag i dem så får du gärna guida dem mot mitt håll^^

Angående det du postar så tycker jag att det skulle vara intressant mer om hur det ser ut i skolorna, campus t.ex.

Har man tid att resa något om man läser en lite tuffare utbildning(som jag antar att du gör) eller är det full fokus på skolan? För jag antar att konkurrensen är rätt tuff.


Sommarlov och vinterlov ar bada 2.5 manader var, dock sa ar jag upptagen med sommar och vinterkurser samt internships nufortiden. Brukar jag forsoka resa varje lov aven om det bara blir en kortis, i sommar var jag t.ex. i Beijing i nagra dagar samt reste runt lite i Korea. Tyvarr har jag ingen tid att aka tillbaka till Sverige for tillfallet

Fixade nagra bilder lite snabbt pa campus pa vagen hem idag (kommer mer intressanta bilder sen):
http://i56.tinypic.com/156fllv.jpg
http://i51.tinypic.com/ok0siu.jpg
http://i53.tinypic.com/se3zgp.jpg
http://i54.tinypic.com/2ibhu7p.jpg

Tog aven en bild pa huvudgatan i ett studentomradena runt campus (bor i narheten):
http://i56.tinypic.com/2v94was.jpg

Ursprungligen postat av FBdasen
250 kr är ju ganska mkt för korea, tyckte även att serveringen med såsen på talriken på ett estetiskt sätt var lite "europeisk", var ni på en finare restaurang eller?


Ja det ar dyrare jamfort med annan mat i Korea, dock kostar Hoe alltid mycket. Det ar inte billigt att halla farsk (levande) fisk + att man far ganska mycket och god mat sa tycker man far valuta for pengarna (tank pa att en 12-bitars sushi med fryst fisk kostar runt 100 kr i Sverige^^). Just denna restaurang var bara lite finare an average.

Gillar inte nar de sprutar pa massa sas sadar men tyvarr sker det ganska ofta i Korea nar de forsoker piffa till det, vet inte om det ar inspirerat av Europa men det ar nog mycket mojligt.