Ursprungligen postat av takeitchill
Nej, de skulle inte ha kostat minst 3-5k i Europa. Har du ens ätit på bra restauranger i Europa? Visst finns det äckligt dyra krogar i Paris och London samt i de flesta stora städer men det speglar inte den generella prisnivån på bra krogar i Europa(Europa är rätt stort).
Synd att du inte vet vad du snackar om. Du har alltså gott miste om mycket god mat.
Jo, den typ av mat jag talar om - alltså finare Michelinkrogar kostar så mycket. Det är den standarden på Michelinkrogar i HK också. Annars skulle dom ju inte ha stjärnor. Menyer kostar mellan 1500-3000 i Europa. Kolla in priserna på ett ställe som Noma, som ändå inte tillhör de dyrare Michelinkrogarna:
Menu DKK 1.600 including 25% VAT
Wine pairing DKK 1.000 including 25% VAT
Juice menu DKK 550 including 25% VAT
Ja, där har jag varit och på flera andra Michelinrestauranger i Danmark och ännu flera i Europa. Den billigaste menyn var i Köpenhamn på en Italiensk 2* och kostade 800 (omräknat i SEK) och då var viner inte inräknade. Men då hade vi bett om en "kortare version" och fick 12 rätter istället för 20. Vinmenyn å andra sidan kostade 2000:- pp. Samma standard på mat och lika mycket som jag ätit för 3000-4000 p/p i Europa har jag fått för typ 600-800 i HK. Det är IMO rätt stor skillnad.