Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hong Kong-tråd 2.0

#721 2016-02-01, 04:47
Sleezeball
Ursprungligen postat av MasterBait
Lyssna inte på Dave. Den bästa Pekingankan finns i Hongkong ... och i Soho och i China Town. I Peking, om man inte går till de dyraste ställena, får man i regel bara oljig anka med mjukt skinn. Men när den görs ordentligt är skinnet riktigt knaprigt och tillbehören brukar också vara intressantare. Så skippa lika gärna Pekingankan i Peking. Eller gör ett ordentligt hål i plånboken,


Har sakert atit anka i Peking hundra ganger, aldrig har jag fatt en anka som ar oljig med mjukt skinn Da har jag anda provat allt fran 80-1000 spann per anka. Jag tycker den storsta skillnaden mellan ankorna och deras prisklass har att gora med hur de presenterar ankan, om den karvas vid bordet, hur manga tillbehor/saser/olika sorters brod/wraps man far etc. Dyraste malet anka gick pa 8k for nagra ratter, vin och anka vid QuanJueDe 全聚德烤鸭 nara Wudaokou (6 personer).
#722 2016-02-01, 09:02
Bairuilong
Ursprungligen postat av Sleezeball
Har sakert atit anka i Peking hundra ganger, aldrig har jag fatt en anka som ar oljig med mjukt skinn Da har jag anda provat allt fran 80-1000 spann per anka. Jag tycker den storsta skillnaden mellan ankorna och deras prisklass har att gora med hur de presenterar ankan, om den karvas vid bordet, hur manga tillbehor/saser/olika sorters brod/wraps man far etc. Dyraste malet anka gick pa 8k for nagra ratter, vin och anka vid QuanJueDe 全聚德烤鸭 nara Wudaokou (6 personer).


Ja, man behöver inte betala dyrt för att få en riktigt god anka i Peking, och man kommer definitivt inte billigare undan i Hongkong.

Dock kan jag förstå att det nog finns de som blivit besvikna i Peking om de t ex köpt en anka på någon turistgata nära centrum med engelsk meny.

Jag har ätit Pekinganka i ganska många städer, och för mig är det uppenbart att de godaste finns i Peking. Därmed inte sagt att det finns en och annan restaurang i andra provinser som också kan få till det, men det är som i ankans hemstad.

Mvh
#723 2016-02-01, 13:57
Fantasticfoxy
Ursprungligen postat av MasterBait
Lyssna inte på Dave. Den bästa Pekingankan finns i Hongkong ... och i Soho och i China Town. I Peking, om man inte går till de dyraste ställena, får man i regel bara oljig anka med mjukt skinn. Men när den görs ordentligt är skinnet riktigt knaprigt och tillbehören brukar också vara intressantare. Så skippa lika gärna Pekingankan i Peking. Eller gör ett ordentligt hål i plånboken,


Ursäkta att jag säger detta men du alla hästar kan inte vara hemma hos dig! :|
Förvisso är smaken som baken men du verkar ha en förvräng verklighetsuppfattning. Jag säger som Sleezeball, jag har ätit både dyrare och billigare anka i Beijing men har ALDRIG fått en anka som har mjukt skinn.
Har aldrig testat anka här i HK men har mycket svårt att tro att den skulle vara bättre än i Beijing då mainland kinesisk mat i överlag är ganska dålig här i HK, plus att den är fantastiskt dyr med tanke på kvalitén.
Men fortsätt du och leva i din fantasivärld så lever vi andra vidare i verkligheten och berättar sanningen för personer som frågar. Förhoppningsvis så tror dom mer på oss än dig och slipper bli lurad.
#724 2016-02-02, 05:56
wds
Ursprungligen postat av MasterBait
Lyssna inte på Dave. Den bästa Pekingankan finns i Hongkong ... och i Soho och i China Town. I Peking, om man inte går till de dyraste ställena, får man i regel bara oljig anka med mjukt skinn. Men när den görs ordentligt är skinnet riktigt knaprigt och tillbehören brukar också vara intressantare. Så skippa lika gärna Pekingankan i Peking. Eller gör ett ordentligt hål i plånboken,


FEL !

2013 betalade jag 60 SEK för en av de bästa ankorna jag någonsin ätit under 14 år i Kina...

Jag har ALDRIG fått mjukt skinn någonsin, vare sig i Beijing eller på de andra 10 orterna jag ätit Beijing Duck.

Skippa Pekingankan i Peking måste vara det dummaste jag läst på Flashback på ett bra tag...
#725 2016-02-02, 05:59
wds
Ursprungligen postat av Bairuilong
Dessa bästa ankorna som du menar finns i Hongkong; Vad betalar du för en sådan?

Mvh


Med tanke på hans post tror jag inte att vi ska be honom om råd för bra anka
#726 2016-02-02, 06:03
wds
Ursprungligen postat av MasterBait
Kommer inte ihåg. Middagar i HK går sällan över 1000 spänn för oss, alltså 2 pers. Om det går över så mycket är det ofta dyra hotellbufféer inkl dryck och allt. T.o.m Michelin-restauranger som det fins så mycket av i HK brukar gå på under tusenlappen. Brukar oftast äta middagar för 300-1000 spänn i HK (2 pers). Så Anka har jag nog inte ätit för mer än kanske 500 spänn här. I Soho var den dyraste. Minns jag att vi betalade ca 1500 för bara ankan, men det var för 4 pers. och den totala summan för den middagen blev drygt 6000.


1500 för en anka och 6000 för 4 pers, jag vet att HK är dyrt men vad ska man säga...
Man kan äta fanstastiskt i HK utan att bli lurad
#727 2016-02-02, 07:34
Bairuilong
Ursprungligen postat av MasterBait
[...]Så skippa lika gärna Pekingankan i Peking. Eller gör ett ordentligt hål i plånboken,

Ursprungligen postat av Bairuilong
Dessa bästa ankorna som du menar finns i Hongkong; Vad betalar du för en sådan?

Ursprungligen postat av wds
Med tanke på hans post tror jag inte att vi ska be honom om råd för bra anka


Min fråga var allt annat än att be om råd. Frågan var ställd för att han själv skulle få besvara sitt påstående om att Pekinganka i Peking ger hål i plånboken.

Mvh
#728 2016-02-02, 08:03
MasterBait
Ursprungligen postat av Bairuilong
Min fråga var allt annat än att be om råd. Frågan var ställd för att han själv skulle få besvara sitt påstående om att Pekinganka i Peking ger hål i plånboken.

Mvh


Det finns billig anka och dyr anka precis som allt annat. Frågan är inte om Pekinganka gör hål i plånboken eller inte utan om man vill spendera pengar på bra mat eller om man tycker att man inte ska få kosta något.
#729 2016-02-02, 08:51
Bairuilong
Ursprungligen postat av MasterBait
Det finns billig anka och dyr anka precis som allt annat. Frågan är inte om Pekinganka gör hål i plånboken eller inte utan om man vill spendera pengar på bra mat eller om man tycker att man inte ska få kosta något.


Då måste jag totalt missuppfattat ditt inlägg. Jag fick intrycket att du hävdade att om man ska hitta en bra anka i Peking så måste man köpa en väldigt dyr, och om de inte är dyra så är de oljiga med mjukt skinn.

Mvh
#730 2016-02-02, 09:06
MasterBait
Ursprungligen postat av Bairuilong
Då måste jag totalt missuppfattat ditt inlägg. Jag fick intrycket att du hävdade att om man ska hitta en bra anka i Peking så måste man köpa en väldigt dyr, och om de inte är dyra så är de oljiga med mjukt skinn.

Mvh


Ja det gör du. Vad jag säger är att jag aldrig hittat nån riktigt bra Pekinganka i Peking som smak- och konsistensmässigt når upp till de jag fått i Hong Kong eller i Soho. Nu har jag iofs bara varit på två av de tre mest kända anka- restaurangerna i Peking, men jag har ätit det i Peking säkert ett femtiotal ggr på restauranger av varierade slag. Jag har t.o.m fått Pekinganka i Wuhan som slår den i Peking. Vad jag tror är att Pekinganka är så mainstream och självklart i Beijing att man knappt vet längre hur riktigt bra den kan vara. Ungefär som med köttbullar i Sverige typ. Man måste vallfärda omkring och söka med ljus och lycka för att hitta riktigt bra köttbullar. Samtidigt tror alla att de vet hur riktiga köttbullar ska smaka. För att de har Ikea och frysta Felix som standard. Den vanliga Pekinganka-standarden i Peking är alltså ungefär på samma nivå som Ikeas köttbullar. IMHO.
#731 2016-02-02, 13:35
Fantasticfoxy
Ursprungligen postat av MasterBait
Ja det gör du. Vad jag säger är att jag aldrig hittat nån riktigt bra Pekinganka i Peking som smak- och konsistensmässigt når upp till de jag fått i Hong Kong eller i Soho. Nu har jag iofs bara varit på två av de tre mest kända anka- restaurangerna i Peking, men jag har ätit det i Peking säkert ett femtiotal ggr på restauranger av varierade slag. Jag har t.o.m fått Pekinganka i Wuhan som slår den i Peking. Vad jag tror är att Pekinganka är så mainstream och självklart i Beijing att man knappt vet längre hur riktigt bra den kan vara. Ungefär som med köttbullar i Sverige typ. Man måste vallfärda omkring och söka med ljus och lycka för att hitta riktigt bra köttbullar. Samtidigt tror alla att de vet hur riktiga köttbullar ska smaka. För att de har Ikea och frysta Felix som standard. Den vanliga Pekinganka-standarden i Peking är alltså ungefär på samma nivå som Ikeas köttbullar. IMHO.


Är en ganska korkad diskussion detta med tanke på att smaken är som baken. Men att säga att det inte finns bra Pekinganka i Beijing är en ren lögn, sen att du gillar den i HK eller Wuhan bättre må så vara.
#732 2016-02-02, 14:15
Sleezeball
Ursprungligen postat av Fantasticfoxy
Men hur kan du uttala dig på det sättet du gör när du enbart ätit Pekinganka 2-3 ggr i Beijing? Att säga att man måste söka med ljus och lykta för att hitta en god anka är bara bullshit. Hur kommer det sig att du är den enda som fått en oljig och mjukskinnad anka i Peking? Om pekinganka nu skulle vara så bedrövlig i Beijing så borde fler ha stött på detta, tycker du inte?
Det finns med största sannolikhet bra anka i Hong Kong också men jag har mycket svårt att tro att du inte skulle kunna finna en bättre i Beijing. Likasom att du förmodligen inte hittar bättre köttbullar i Finland än i Sverige.


Las hans inlagg igen.