Ursprungligen postat av MasterBait
Lyssna inte på Dave. Den bästa Pekingankan finns i Hongkong ... och i Soho och i China Town. I Peking, om man inte går till de dyraste ställena, får man i regel bara oljig anka med mjukt skinn. Men när den görs ordentligt är skinnet riktigt knaprigt och tillbehören brukar också vara intressantare. Så skippa lika gärna Pekingankan i Peking. Eller gör ett ordentligt hål i plånboken,
Ursäkta att jag säger detta men du alla hästar kan inte vara hemma hos dig! :|
Förvisso är smaken som baken men du verkar ha en förvräng verklighetsuppfattning. Jag säger som Sleezeball, jag har ätit både dyrare och billigare anka i Beijing men har ALDRIG fått en anka som har mjukt skinn.
Har aldrig testat anka här i HK men har mycket svårt att tro att den skulle vara bättre än i Beijing då mainland kinesisk mat i överlag är ganska dålig här i HK, plus att den är fantastiskt dyr med tanke på kvalitén.
Men fortsätt du och leva i din fantasivärld så lever vi andra vidare i verkligheten och berättar sanningen för personer som frågar. Förhoppningsvis så tror dom mer på oss än dig och slipper bli lurad.