2011-02-19, 18:04
Sweetiepie
Ursprungligen postat av kittish
Kan iofs inte säga detsamma om min matlagning och hoppas och tror inte att hon dömer ut svensk mat för det.

Stämmer troligtvis. Jag försöker variera så bra det går här nere med de "få" alternativen, som upplevs färre eftersom man äter samma till frukost, lunch, middag och sedan oftast på en middag beställer man in precis allt som finns på restaurangen för att dela på om man är många, vilket leder till att man några dagar senare måste äta precis samma igen?

Men hemma är jag kanske inte bättre själv då jag huvudsakligen varierar mellan falukorv, lasagne och fläskpankaka. Men man får ändå känslan av "variation" då man lagar 1 rätt varje dag. I Kina så äter man 5 rätter varje gång(om man är flera) vilket leder till att det blir SAMMA 5 rätter man äter hela tiden.

Ursprungligen postat av kittish

Men grejen med hot pot är väl just att man ska sitta och svettas i några timmar över den där grytan, sakta sakta bli mätt så att man kan fokusera på umgänget främst?

Stämmer. Är umgänget härligt så är faktiskt Hot pot mer socialt än själva maten, vilket kinesisk mat ofta är när det kommer till att "dela på rätter" osv. Något som Sverige saknar, även om vi inte skulle tillåta att två äter ifrån samma talrik av hygiensjäl...