2011-04-16, 20:20
metalucifer
Ursprungligen postat av Sweetiepie
Shengjian vet jag inte vad det är. Hongshao rou brukar ibland bestå av 95% fett men kan vara gott ändå. Fiskhuvud...... seriöst?

Shengjian (生&#29006 är dumplings inte helt olika 小笼包, dvs fyllda med köttfärs och buljong, men degen är tjockare och de steks undertill så att botten blir krispig. Beställer man dem på restaurang kan de ibland vara något åt baozihållet och väl degiga i min smak men Xiao Yang's i Shanghai gör helt perfekta shengjian. Kanske rentav ett av världens bästa snabbmatställen.

Det är ju på huvudet det bästa köttet sitter. Torskkinder är en delikatess även i Sverige. Fiskhuvuden tillagade som på bilden (双椒鱼&#22836 är grymt smakrika och brukar serveras med nudlar man doppar i buljongen. Fantastiskt gott.