Ursprungligen postat av Urandir
Jävligt mycket synpunkter på din kritik, eller snarare mycket kritik på din kritik. Jag älskar det kinesiska köket, och anledningen till att jag gör det är för att jag kan äta precis vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Jämfört med Sverige kan jag beställa hem grillspett vid 3 tiden på natten när jag sitter och lirar spel över natten, jag kan dra och köpa vad fan jag vill när jag vill och man slipper handla för höga summor bara för att de ska leverera maten till ens hem. Sen skadar det inte att alla är så jävla glada och stolta över att man äter deras mat.
Min favoritmat här är ändåslänge 串, speciellt 羊肉串, 烤玉米, 烤馒头, 烤大蒜, 烤牛排, 烤鸡翅, 烤鸡心, 烤培根 m.m. Sen är en 干煸豆角 och en kall harbin skitfint till det.
Ska du äta 烤牛排, 烤鸡翅, 烤培根 så är det väl bättre att gå på Jensens Böfhus, Bryggeriet eller Cattleman In i Göteborg?
Grunden i kinesisk mat är väl ändå just grönsaker... Sen måste man ju tillägga att Kina är stort som fan, ungefär som Europa, och matkulturen varierar ju en hel del med klimatet (som skiljer sig från norr, syd, öst och väst).