Ursprungligen postat av chulieee
Det kanns inte som kineser har denna pasion for mat som vi i vast har, det bara slanger ihop nagot som mattar.
Intressant inlägg. Mina slutsatser efter ett par år i Kina är i princip som din
Men det du skrev här om att kineser bara slänger ihop något för mätta. Många kineser säger exakt detsamma om Svensk matkultur. Dvs att det är DE som lagar för njuta och det är VI som lagar för att fylla magen.
Själv är jag ett fan av god mat och det svenska köket med mycket influenser utav rätter och kryddor ifrån europa så blir det en stor variation. Så jag förstår inte hur man
inte kan se ner på t.ex sichuan-köket där all mat bara bränner i munnen utan annan smak.
Ursprungligen postat av MartinStLouis
红烧肉 lät inge gott alls, vad smakar det egentligen? Har svårt att förstå hur enbart fett kan vara gott o tugga på

Det smakar som det ser ut. Men fettet är löst och inte segt.