Ursprungligen postat av Sweetiepie
Intressant inlägg. Mina slutsatser efter ett par år i Kina är i princip som din
Men det du skrev här om att kineser bara slänger ihop något för mätta. Många kineser säger exakt detsamma om Svensk matkultur. Dvs att det är DE som lagar för njuta och det är VI som lagar för att fylla magen.
Själv är jag ett fan av god mat och det svenska köket med mycket influenser utav rätter och kryddor ifrån europa så blir det en stor variation. Så jag förstår inte hur man
inte kan se ner på t.ex sichuan-köket där all mat bara bränner i munnen utan annan smak.
Det smakar som det ser ut. Men fettet är löst och inte segt.
Jo, det sager dom for att de gillar sin mat och inte varan mat, men det ar ju latt att jamfora, min mamma i Sverige lagar mat till oss pa minst en timme, min frus mamma slanger ihop nagot pa max en kvart, pa restauranger gar det mycket snabbare, kanns som hastverk. Var mat tar langre tid och kraver mer planering, sa ar det generellt.
Nagot som skiljer sig mycket mellan var mat ar ocksa att vi har tagit det basta fran hela varlden, pa en normal vecka ater en normalsvensk mat som herstammar fran manga delar av varlden. Kineser ater bara sitt och har alltid gjort, det har alltsa aldrig skett nagon riktig forandring/forbattring.
Hur sag var mat ut for langesen? saltat flask med potatis, peppar var exotiskt, sedan borjade vi laga matratter fran hela varlden, fa tillgang till allt det goda fran hela varlden. For mig kanns det som att kineserna fortfarande ar pa det dar "potatis och flask" -stadiet.