Ursprungligen postat av Urandir
"Går inte att köpa fint kött" - bullshit.
"All Sichuan mat bara bränner sönder munnen" - bullshit.
"Går inte att köpa lax" - bullshit.
För fan, prova något annat än Wu Mart och er lilla Sichuan restaurang så kanske ni lär er lite om landet ni bor i. Äckliga är vad ni är.
Jag bor i Fujian, och det är alltså bara Fujian och Guangdong jag har besökt och bara det jag har kritiserat i matväg. 90% av allt folk från Sverige, Europa, America som jag träffat säger ungefär samma som mig.
Jag har bara varit i Kina i ca 1,5 år, vilket är ganska lite, däremot ganska gott om tid för att få en hel del erfarenheter om maten eftersom att vi ständigt måste äta.
Tror mig, enda sedan jag kom hit har jag letat överallt efter bra kött, men tyvärr inte hittat något hyfsat, detta gäller alltså oxkött. Griskött tycker jag är som i Sverige.
Sichuan köket har jag bara testat lokalt i Fujian, men kan väl säga att det smakar okej, bättre än den lokala Fujian maten.
Lax går att få tag på, det vet jag, jag har aldrig sagt att det inte skulle gå att få tag på, dock är det 10 gånger lättare att få tag på ett laxhuvud än laxfilé, som sagt i Fujian.