Ursprungligen postat av Bairuilong
Jag vill stämma in en aning i
Urandir's inlägg.
När man läser de kritiska inläggen ovan så får man lätt intrycket av att det ligger i farans riktning att det är en allt för begränsad erfarenhet av kinesisk mat och/eller rädsla att prova något nytt som ligget bakom de negativa intrycken.
Naturligtvis finns det massor som man inte tycker om, men Kinas matkultur är så otroligt bred att det skulle vara långsökt att inte alla kan hitta sina fauvoriter om man verkligen vill. Jag är själv ganska gnällig med vad jag äter, men det finns mycket jag saknar nu när jag inte längre bor i Kina.
Några exempel på vad jag brukar äta i Kina. (dock en del även från grannländerna)
Mvh
Det verkar vara väldigt svårt att diskutera detta ämne för att... Kina är för stort, det är väl ungefär som att diskutera om Europas mat är god eller ej...
Jag tror att vi får försöka beskriva våra erfarenheter från de platser vi har varit på och testat maten på.
Där jag bor är det väldigt svårt att hitta bra oxkött, men om man bor i låt säga Shanghai eller Beijing kanske det är väldigt enkelt.
Men jag står helt fast vi vad jag har sagt tidigare, generellt sätt är inte maten bra i Fujian, Jag har testat i princip allt jag har fått möjlighet att testa, min fru kommer ifrån Fujian och för tillfället äter jag hemlagad kinesisk mat varje dag. Jag har varit på bättre restauranger och sämre.
Visst går man på väldigt fina och dyra restauranger smakar det bättre än vad man får på gatan, men man får nog räkna med all mat, ska man bara räkna den fina maten så smakar nog all världens mat bra, och visst finns det goda rätter inom all matkultur. Man får nog tänka sig husmanskost om man ska kunna diskutera om ett lands mat är bra eller ej.
För övrigt ser maten på bilderna riktigt god ut, korean bbq har jag testat förut, det är bra! Ser fram emot att testa mer mat från norr/väst, den verkar bättre