Flygplatsen ligger i Turkiet, alltså är osten inne i Turkiet när den är på flygplatsen. Vissa länder är mer petiga än andra när det gäller sådant.
Isen kommer smälta och därmed vara vätska. Jag läste något ganska jobbigt om någon svensk kock som skulle flyga med skaldjur eller liknande, det löstes genom i förväg ordnat samarbete med isleverantörer (matställen) på flygplatsen. Antagligen både före och efter säkerhetskontrollen.
Om man kan frysa ost så borde det räcka ganska långt.
Det är väl samma tryck där nere som i kabinen? Det bör vara lättast att fixa med tanke på att flygplanet är ett långt rör, som bör tåla tryck ganska bra, jämför med gastuber. Det finns dessutom kommersiella flygplan som har viloplatser för besättningen och/eller toaletter en trappa ner. Och det finns minst två gamla, men kraftig modifierade, Boeing 747 som har en entrétrappa som går till det som brukar vara lastrum.
Hade det varit lågt tryck så hade ölburkar, hårspray mm exploderat dagligen.
Hmm, jo låter ju vettigt! Är det även varmt eller kan det vart att osten frös?