Blivit mag/spysjuk under semestern? Var i så fall?

#25 2011-09-08, 12:44
Goriot
1. Rom. Åt sallad på lunchkrog. Ur funktion i 3 dagar.

2. Samos. Åt glass. Ur funktion i 8 dagar(!).
#26 2011-09-15, 08:49
goseigen
En fjällsemester - magen gick paj efter en vecka eller så och allt rann igenom mig. Gick ändå över 2 mil den första dagen med detta. Det var en erfarenhet - man gick en bit, blev helt matt, och så fick man sitta en kvart eller så med snurrig skalle innan nästa bit kunde avklaras. Torskade 12 kilo på några dagar.
#27 2012-05-31, 18:04
alfax
Över 100 magsjuka på turkiskt hotell, någon förvånad?
Skulle aldrig sätta min fot i det landet!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14908948.ab
#28 2012-06-05, 18:14
kvestia
Turkiet, som nämnt. Men det gick bra ändå, vi fortsatte att äta den goda maten och allt annat, bara tätt mellan toalettbesöken.

Indien. Där tillbringade jag en hel vecka på toaletten med en ödla som sällskap. :-)
#29 2012-06-07, 01:04
Markmag
Har inte själv blivit det men känner folk som blivit drabbade i Turkiet, vilket verkar vara vanligt.
#30 2012-06-18, 00:22
ugglor-i-mossen
Indien är ju också lite känt för att göra turister magsjuka.

Käka ingen frukt som du inte kan skala och håll dig till flaskvatten, det brukar vara två goda råd!
(tänk på att isbitar oftast görs på kranvatten, så skippa isen om du beställt på restaurang)
#31 2012-06-18, 06:53
Ursprungligen postat av Wheelgunner
Hur drack du ölen?

Man får kallt räkna med någon form av magproblem så fort man lämnar Europa. Visst kan man klara sig men dom flesta åker dit, vilket egentligen bara ökar på kroppens egen resistensförmåga i slutändan.

I stort sett garanterad magsjuka åker man på i Afrika, Kina, Indien, Pakistan, Nepal och Sydamerika för där är bakteriekulturen helt annorlunda än våra kräsmagar är van vid. Då pratar vi inte vanliga turistanläggningar och dyrare hotell utan att man rör sig lite grann utanför dessa ställen.

.


Jag klarade mig dock i både Sydafrika, Lesotho och Swaziland Då åt jag blandannat mat producerat i en stenbajshydda med halmtak i bergsfolekt Lesotho.

Men man kanske bara hade tur Min vistelse var i 3 v.

vi åt f.ö kyckling, ris, pumpa, potatis å ltie sånt.
#32 2012-06-26, 16:43
alfax
#33 2012-06-27, 16:47
Ronille
Jag klarade mig bra i Afrika, men Indien fy fan säger jag bara vad sjuk jag var. Fick dessutom någon form av amöba och var sjuk länge efter hemkomst.

Angående spyorna på turisthotellen så måste de ju se över sina rutiner vad gällande hygien och mathållning. Händer lite för ofta.
#34 2012-06-27, 17:40
MindreModigMan
Marocko.

Magsjuk i två veckor, läkaren sa att "det läker sig självt".

Fy fan.
#35 2012-06-27, 20:21
Eirene
Yes, på Cypern. Gick över några timmar (och kaskadspyor) senare. No biggie.
#36 2013-07-25, 21:51
domherren
Turkarna slår till igen
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17182652.ab

Jag tror de skiter i vad de serverar oss oss västerlänningar
Det serverar det billigaste o sämsta jävla skit de kommer över.
De vet att fler idioter står i kö för att åka dit.

Bulgarien är dött som resmål för oss svenskar, när skall svenskarna
förstå att Turkiet är ett skitresmål.