Hitta diskussioner med liknande innehåll

Thailand for Beginners!

#481 2013-04-05, 04:26
Ursprungligen postat av möbelklister
Jag gillar inte heller "nam pla" och undviker i alla fall att lägga på extra. Det skulle vara kul att veta hur mycket det kostar att laga egen mat. Exempel? Jag har lite koll, men äter alltid ute för 20-70 B per måltid (thaimat och falangmat). Jag gillar "lyxen" att slippa handla, laga mat, duka, diska, etc. Dessutom gillar jag thaimaten.
Jag gör nog av med ca 200 B normalt (utöver hyran) och 500-1000 på semester.


Fördelen med egenlagad mat är främst att det är nyttigare och man vet vad det är i.
Många av gatuställena återanvänder frityroljan långt över vad som är nyttigt.
Handlar du tidigt på morgonen så är det nyslaktat kött och färska grönsaker som man sedan kan lägga i kylen.
Griskött kostar runt 150bath kg oavsätt om det är file eller kotlett =)
Grönsaker är lite olika beroende på tid på året men ändå alltid billigt
Lagar man thaimat hemma så är det inte många bath man sparar per måltid.
Lagar man falangmat så är det helt plötsligt mycket billigare. 500g fläskfile med stekt potatis kostar ca 100-120 bath, fet laddning lasagne runt 150-200 (osten är dyr)
#482 2013-04-05, 06:58
AlexxxZ
Även jag lagar mycket mat hemma, mestadels för att det oftast blir godare och som Marliz säger av hälsoskäl.

Mycket av maten jag lagar blir nog dyrare än om jag hade köpt den på gatan, men mycket godare.

Något som är dyrt att köpa här i Thailand är ost och även grädde känns rätt dyrt.
#483 2013-04-05, 09:35
möbelklister
Ursprungligen postat av Marliz
Fördelen med egenlagad mat är främst att det är nyttigare och man vet vad det är i.
Många av gatuställena återanvänder frityroljan långt över vad som är nyttigt.
Handlar du tidigt på morgonen så är det nyslaktat kött och färska grönsaker som man sedan kan lägga i kylen.
Griskött kostar runt 150bath kg oavsätt om det är file eller kotlett =)
Grönsaker är lite olika beroende på tid på året men ändå alltid billigt
Lagar man thaimat hemma så är det inte många bath man sparar per måltid.
Lagar man falangmat så är det helt plötsligt mycket billigare. 500g fläskfile med stekt potatis kostar ca 100-120 bath, fet laddning lasagne runt 150-200 (osten är dyr)


Ok, tack! Den falangmat jag äter är ofta pommes frites och två stora kyckling-schnitzlar (eller liknande). Det verkar fortfarande vara mycket prisvärt eftersom portionen är mycket stor och bara kostar 70 B.
#484 2013-04-06, 10:35
Ursprungligen postat av Marliz
Fördelen med egenlagad mat är främst att det är nyttigare och man vet vad det är i.
Många av gatuställena återanvänder frityroljan långt över vad som är nyttigt.
Handlar du tidigt på morgonen så är det nyslaktat kött och färska grönsaker som man sedan kan lägga i kylen.
Griskött kostar runt 150bath kg oavsätt om det är file eller kotlett =)
Grönsaker är lite olika beroende på tid på året men ändå alltid billigt
Lagar man thaimat hemma så är det inte många bath man sparar per måltid.
Lagar man falangmat så är det helt plötsligt mycket billigare. 500g fläskfile med stekt potatis kostar ca 100-120 bath, fet laddning lasagne runt 150-200 (osten är dyr)


Jättebra om du säger var du befinner dig och var du köper maten också
#485 2013-04-06, 11:07
möbelklister
Ursprungligen postat av Benzoftw
Jättebra om du säger var du befinner dig och var du köper maten också


Visst, men för dagligvaror spelar det nog mindre roll. Priser på ris eller fläskkött är ungefär desamma i olika delar av landet.
#486 2013-04-06, 17:50
Ursprungligen postat av Benzoftw
Jättebra om du säger var du befinner dig och var du köper maten också


Priset på gris är samma i hela thailand -+10bath
Varenda område i hela thailand har marknader där det säljs grönsaker och massa annat på morgonen , brukar öppna runt 04.00 och stänga under förmiddagen. Allt är nyslaktat och nyskördat och det är på dom ställena som gatustånden handlar sina råvaror ifrån.
#487 2013-04-07, 10:28
Ursprungligen postat av Marliz
Priset på gris är samma i hela thailand -+10bath


Nja, 10 baht tvivlar jag på. Har spenderat en hel del tid ute på öar nere i söder, där är priset högre på det mesta än här uppe i Bangkok.

Då har du svarat på en fråga i alla fall, du köper morgonmarknaderna. Men du har fortfarande inte svarat på var du befinner dig
#488 2013-04-07, 10:30
bara-bazz
Hejsan hallå ska till thailand om 20 dagar ska vara på koh chang i en vecka 1 kväll i bankok och 6 dagar ca i en mindre by utan för udon thani som heter bandonq stavning ? , kommer ha 666 SEK per dag att röra mig på i fick pengar nu kommer frågan kan man leva gott på dom pengarna utan att snåla järnet typ dra ett gäng bira i nå barer kanske någon utflykt äta ute på någon resturang osv ? är mkt tack sam på info samt även saker man inte bör missa att göra på koh chang =) Peace out
#489 2013-04-07, 21:32
Ursprungligen postat av bara-bazz
Hejsan hallå ska till thailand om 20 dagar ska vara på koh chang i en vecka 1 kväll i bankok och 6 dagar ca i en mindre by utan för udon thani som heter bandonq stavning ? , kommer ha 666 SEK per dag att röra mig på i fick pengar nu kommer frågan kan man leva gott på dom pengarna utan att snåla järnet typ dra ett gäng bira i nå barer kanske någon utflykt äta ute på någon resturang osv ? är mkt tack sam på info samt även saker man inte bör missa att göra på koh chang =) Peace out


Du kommer leva bra. Jag hade en budgett på 200-300 sek per dag och levde gott. Åt ute varje dag, drack öl i princip varje dag etc. Beror iof på hur mycket av pengarna du lägger på boende om det inte var inräknat?
#490 2013-04-08, 04:32
Ursprungligen postat av Benzoftw
Nja, 10 baht tvivlar jag på. Har spenderat en hel del tid ute på öar nere i söder, där är priset högre på det mesta än här uppe i Bangkok.

Då har du svarat på en fråga i alla fall, du köper morgonmarknaderna. Men du har fortfarande inte svarat på var du befinner dig


Jag räknar inte turistställen till Thailand. Med ökade transportkostnader ut till öarna så går priset upp.
Alla grisfarmar har samma pris på grisar för närvarande 60bath Kg för levande helgris, styckad kostar köttet runt 150, Bangkok, Ubon, Kalasin, Chiang mai osv. samma pris för styckat 140-160bath kg.

Mat är oftast billigare norrut eftersom mycket av maten produceras där.
#491 2013-04-08, 08:44
Ursprungligen postat av Marliz
Jag räknar inte turistställen till Thailand. Med ökade transportkostnader ut till öarna så går priset upp.
Alla grisfarmar har samma pris på grisar för närvarande 60bath Kg för levande helgris, styckad kostar köttet runt 150, Bangkok, Ubon, Kalasin, Chiang mai osv. samma pris för styckat 140-160bath kg.

Mat är oftast billigare norrut eftersom mycket av maten produceras där.

Kul att du börjar med att säga att priset är samma i hela Thailand, men nu har du gett med dig att det stämmer inte. Och sen säger du att du inte räknar turistställen men tar ändå med Bangkok och Chiang Mai.

Jag antar att du bor norrut då. Bra, då var båda mina frågor besvarade, tack

Griskött på marknaden här omkring där jag bor i Bangkok kostar 120 baht kilot, fast det kan både gå upp och ner beroende på kvalitet. Jag har aldrig hittat organiskt kött ute på marknaden, utan har fått köpa på supermarknaden där det kostar typ 60-100 baht per pack (runt 300-600 gram eller nåt sånt).
#492 2013-04-08, 09:13
bara-bazz
Ursprungligen postat av Busstation
Du kommer leva bra. Jag hade en budgett på 200-300 sek per dag och levde gott. Åt ute varje dag, drack öl i princip varje dag etc. Beror iof på hur mycket av pengarna du lägger på boende om det inte var inräknat?


Boende på koh chang är redan betalt och boendet på det andra hotellet skulle kosta typ 80-100 kr natten ca