Ursprungligen postat av Marliz
Jag räknar inte turistställen till Thailand. Med ökade transportkostnader ut till öarna så går priset upp.
Alla grisfarmar har samma pris på grisar för närvarande 60bath Kg för levande helgris, styckad kostar köttet runt 150, Bangkok, Ubon, Kalasin, Chiang mai osv. samma pris för styckat 140-160bath kg.
Mat är oftast billigare norrut eftersom mycket av maten produceras där.
Kul att du börjar med att säga att priset är samma i hela Thailand, men nu har du gett med dig att det stämmer inte. Och sen säger du att du inte räknar turistställen men tar ändå med Bangkok och Chiang Mai.
Jag antar att du bor norrut då. Bra, då var båda mina frågor besvarade, tack
Griskött på marknaden här omkring där jag bor i Bangkok kostar 120 baht kilot, fast det kan både gå upp och ner beroende på kvalitet. Jag har aldrig hittat organiskt kött ute på marknaden, utan har fått köpa på supermarknaden där det kostar typ 60-100 baht per pack (runt 300-600 gram eller nåt sånt).