Ursprungligen postat av joanna
Deras blåbär smaklösa och odlade, samma sak med jordgubbar.
Hallon däremot är bra! Mangon är också suveränt och billig. Avocado är dyrt, ca $2 styck.
Jag tycker all mat är billigare i nyc än i Sverige.
Blåbär i USA är en annan typ av bär än i Sverige. De svenska blåbären heter "bilberry" i USA.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bilberry
Håller med om att de amerikanska blåbären (och jordgubbarna) inte smakar lika mycket som de svenska. Men även spanska jordgubbar kommer jag ihåg var ganska smaklösa i Sverige. Sverige har ju fördelen att det är kallar, så bären mognar/växer långsammare, vilket ger mer smak.
Avocado brukar ofta kosta $3 för två eller ibland ännu billigare. Beror på årstid. Jag bor i Texas, kan tänka mig att maten är betydligt billigare här jämfört med NYC.
Men den mesta maten är betydligt billigare här. Jag köpte häromdagen kycklingbröst, 8 rejält stora med en totalvikt på runt 2kg. Kostade under 10 dollar ($9.35 eller liknande) plus skatt.
Så under 35 kr/kg för kycklingbröst är helt ok...
En gallon mjölk kostar (beroende på märke) $2.99 till $3.49. Blir 5 kr/litern.
En limpa bröd i vanlig butik kostar normalt $2.99 om man väljer lite bättre bröd, multi-grain eller liknande. 19 kr, med andra ord. Vet inte vad bagerier tar, men det går att hitta gott bröd den vägen.
I Sverige är det generellt lättare att hitta bra/gott bröd än i USA...