Hitta diskussioner med liknande innehåll

Matpriser i USA, hur stor skillnad mellan deras och Sveriges?

#1 2013-04-10, 22:04
Labanochapelsinen
Har läst och märkt att frukt är skitdyrt i USA, tex att en klase bananer ska kosta 10-15% mer än vad vi betalar i Sverige, där pratar vi alltså i lbs och inte kg, är detta något som ni har märkt ni som har varit i USA?
#2 2013-04-10, 22:28
mindgasm
Har inte varit i USA men är intresserad av tråden. Deras fetma kan ju knappast bero på att deras diet i huvudsak består av grönsaker. Skulle vilja veta hur priset på restaurangmat, kött etc kontra Sverige ser ut ?
#3 2013-04-10, 22:31
niklas12287
Kött i mataffärer var svinbilligt iaf. Frukt kollade jag inte så mycket på
#4 2013-04-10, 22:40
Najsel
Priset baseras väl oftast på tillgång och efterfrågan. Dålig mat är billig mat.
#5 2013-04-10, 22:53
cay
Ursprungligen postat av Najsel
Priset baseras väl oftast på tillgång och efterfrågan. Dålig mat är billig mat.

Rätt! Produkter som är billiga att framställa och mer än ofta räknas som dålig mat säljer bra och är därför billig. En stor del av de produkterna innehåller stora sockerhalter.
#6 2013-04-10, 23:00
Har inte studerat priserna i detalj, men rent generellt är det billigare tycker jag.
#7 2013-04-11, 00:21
EvelKnievel
Diskuterade detta med en amerikan som sa att priserna för skräpmat är så pass lågt att fattiga människor väljer det istället för att göra riktig mat vilket bidrar till fetma. Någon som kan bekräfta eller dementera? Vad kostar en Big Mac meny? Finns det ännu billigare hamburgarkedjor?
#8 2013-04-11, 02:23
perhammar
Ursprungligen postat av EvelKnievel
Diskuterade detta med en amerikan som sa att priserna för skräpmat är så pass lågt att fattiga människor väljer det istället för att göra riktig mat vilket bidrar till fetma. Någon som kan bekräfta eller dementera? Vad kostar en Big Mac meny? Finns det ännu billigare hamburgarkedjor?


Minns inte vad big mac kostar. när jag väl drar till donken så brukar jag handla mcdouble, alltså en cheeseburgare med två kött i, kostar 1 dollar st. Ska kolla vad en big mac meny kostar nästa gång jag har vägarna förbi mcdonalds
#9 2013-04-11, 04:13
Basilgreen
Bananerna kostar 49 cent per pound, oxfilén 5.99 dvs SEK 7 resp. 85! Mjölken 3.49 per gallon dvs SEK 5-6 per liter
#10 2013-04-11, 11:50
joanna
I NYC är bananer billigast i fruktstånden på gatan och man får 5 st för $1. Då kan man välja de största om man vill. Dvs en banan kostar ungefär 1.20kr styck.
Vill man handla dyrt kan man köpa bananer i butik för ca 79 cent per lbs, dvs bananer har jag inte sett för mer än 10kr/kg.
Då det gäller annan frukt som äpplen och apelsiner är det ungefär samma priser som bananer.

Deras blåbär smaklösa och odlade, samma sak med jordgubbar.
Hallon däremot är bra! Mangon är också suveränt och billig. Avocado är dyrt, ca $2 styck.
Jag tycker all mat är billigare i nyc än i Sverige.
Yoghurten är fantastisk i jämförelse med Arlas vars sorter oftast består av 6% tillsatt socker.
Glassen är ju också halva priset i jämf med motsvarande i Sverige.
Kött är superbilligt men inget jag handlar.
#11 2013-04-11, 16:21
Ursprungligen postat av EvelKnievel
Diskuterade detta med en amerikan som sa att priserna för skräpmat är så pass lågt att fattiga människor väljer det istället för att göra riktig mat vilket bidrar till fetma. Någon som kan bekräfta eller dementera? Vad kostar en Big Mac meny? Finns det ännu billigare hamburgarkedjor?


deras mcdonalds är så mycket sämre och billigare än våran.
#12 2013-04-11, 17:54
TexasSwede
Ursprungligen postat av joanna
Deras blåbär smaklösa och odlade, samma sak med jordgubbar.
Hallon däremot är bra! Mangon är också suveränt och billig. Avocado är dyrt, ca $2 styck.
Jag tycker all mat är billigare i nyc än i Sverige.


Blåbär i USA är en annan typ av bär än i Sverige. De svenska blåbären heter "bilberry" i USA.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bilberry

Håller med om att de amerikanska blåbären (och jordgubbarna) inte smakar lika mycket som de svenska. Men även spanska jordgubbar kommer jag ihåg var ganska smaklösa i Sverige. Sverige har ju fördelen att det är kallar, så bären mognar/växer långsammare, vilket ger mer smak.

Avocado brukar ofta kosta $3 för två eller ibland ännu billigare. Beror på årstid. Jag bor i Texas, kan tänka mig att maten är betydligt billigare här jämfört med NYC.
Men den mesta maten är betydligt billigare här. Jag köpte häromdagen kycklingbröst, 8 rejält stora med en totalvikt på runt 2kg. Kostade under 10 dollar ($9.35 eller liknande) plus skatt.
Så under 35 kr/kg för kycklingbröst är helt ok...

En gallon mjölk kostar (beroende på märke) $2.99 till $3.49. Blir 5 kr/litern.
En limpa bröd i vanlig butik kostar normalt $2.99 om man väljer lite bättre bröd, multi-grain eller liknande. 19 kr, med andra ord. Vet inte vad bagerier tar, men det går att hitta gott bröd den vägen.
I Sverige är det generellt lättare att hitta bra/gott bröd än i USA...