Ursprungligen postat av Kyle Lucas
Min upplevelser är att skräpmat är billigare än i Sverige, vill du ha kvalitet får du betala mer.
Här är du ganska otydlig, det du skriver kan tolkas på två helt skilda sätt:
1) Skräpmat är billigare i USA än i Sverige, kvalitetsmat i USA är dyrare än skräpmat i USA.
2) Skräpmat är billigare i USA än i Sverige, kvalitetsmat är dyrare i USA än i Sverige.
1) är väl ganska självklart, medan 2) är inkorrekt.
Om du går till en fin restaurang i USA så kostar maten mindre än om du ätit liknande/samma mat på en lika fin restaurant i Sverige. Råvarorna är förmodligen billigare här, arbetskraft är garanterat billigare, och momsen är rejält mycket lägre än i Sverige. Så totalt blir maten billigare, om du jämför likvärdiga rätter.
Jag var på Nick & Sam's Steakhopuse i Dallas med en kompis från Sverige (som bor i London) för ett par år sedan. Han kommenterade att måltiden var billigare än vad han var van vid från England och Sverige (han äter ofta på sådana restauranger med sin fru eller via jobbet).
http://www.nick-sams.com/home.htm
För 3 personer gick det på nånstans i storleksordningen $450 med dricks, men då delade vi på en 128 oz chatauebriand och en 28oz Porterhouse, hade ett par side orders samt en flaska vin ($85 på "extrapris"). Tror inte du kan hitta det i Sverige, med den kvalitén...
Ursprungligen postat av Kyle Lucas
I mataffärer får man oftast himla massa rabatter. I Miami Beach sist ringde kassörskan något nummer varje gång vi handlade så fick vi rabatt. Det var på Wallgreen's.
Walgreen's (observera stavningen) är mer som ett apotek (som även säljer smink, kalla drycker, godis, har fotoframkallning, etc). Det är ingen mataffär även om de har ett par kyldiskar med mat. De är också betydligt dyrare än vanliga matbutiker. De har en konkurrent som heter CVS, som är ganska identisk.