Hitta diskussioner med liknande innehåll

Stor risk att bli magsjuk i Thailand?

#1 2013-04-22, 18:53
ParadiseEdition
Som rubriken lyder, är det lätt att bli magsjuk och/eller matförgiftad i Thailand? Vad bör man undvika och vad fan gör man om man åker på något svinigt under tider man är där? Finns det någon dundermedicin man kan köpa på dom thailändska apoteken som har en frisk inom 1 dag eller så?
#2 2013-04-22, 19:44
VietnamByNight
Så länge du äter ordentligt lagad mat ska det nog inte vara så farligt, ta med dig lite imodium.
#3 2013-04-22, 20:21
apoteken har riktigt bra magpiller, jag sa att jag hade diarré och fick några kartor tvåfärgade kapslar som gjorde underverk för magen. packa med lite resorb oxå.
vet flera som åker ner ofta som börjar sin resa med att kasta i sig den starkaste rätt dom hittar, efter det brukar det vara lugnt för dom.
jag undviker gärna fläskkött i thailand. drick läsk/vatten med sugrör, undvik för mycket is.
#4 2013-04-22, 20:30
Pedrope
Beror också på hurdant område du är i, håll koll på vad du häver i dig.
Håll ett extra öga på att maten är korrekt tillagad, och att det inte är extremt dålig hygien på stället.
Dessutom, är det aldrig någon som äter på en speciell restaurang där borta, så är det som oftast av en anledning också.
#5 2013-04-22, 20:39
ParadiseEdition
Det bär antingen till Hua hin eller Koh Samui. Jag har läst mig till att man ska undvika mycket is, att maten ska vara rykandes när den ställs på bordet, att maten ska lagas och inte vara klar i gatustånden osv.

Är det bra standard på hotellmaten? Det blir nog ett 4-5stjärnigt hotell. Brukar det vara kontinental eller thaibaserad frukost?
#6 2013-04-22, 21:36
christery
Magen vänjer sig, eller inte... Jag blev inlagd på sjukhus pga att jag spydde i 2 dar, men lite dropp och lite piller från schamanerna så är man på benen igen.

Testade ta nåt vaccin en gång innan thairesan med vivotif eller vafan jag åt funkar ju troligen inte.

Fast jag käkar ju allt, kanske därför jag alltid blir lite sjuk... Nåväl, nu har maggen vant sig

Synd bara att jag är tillbaka i kära Svedala igen.
#7 2013-04-22, 23:00
VietnamByNight
Hotell har väl generellt ganska smaklösa måltider, när jag var där var det mer eller mindre amerikansk frukost. Men ett tips är att äta där du ser många turister äta, på dom ställena brukar det vara lugnt.
#8 2013-04-22, 23:16
Ät där det sitter lokalbefolkning o skippa alla flaschiga ställen.
Där det finns nån larvig orkester o spelar går fetbort.
Undvik skaldjur som har legat med dålig iskylning.
Förvissa dig om att du får ren is i drickan....skillnad på drinkis o kylis
men jag har aldrig blivit magsjuk där trots många resor...
#9 2013-04-23, 10:49
skippa kfc, mcdonalds och liknande
Har aldrig blivigt dålig av gatumat och äter det i stort sätt dagligen.
kfc en gång, mc donalds en gång, buffe med skaldjur en gång
Enda gångerna jag blivit dålig.
Apoteken säljer antibiotika till dig mot bakterier i magen
#10 2013-04-23, 17:14
ParadiseEdition
Ursprungligen postat av VietnamByNight
Hotell har väl generellt ganska smaklösa måltider, när jag var där var det mer eller mindre amerikansk frukost. Men ett tips är att äta där du ser många turister äta, på dom ställena brukar det vara lugnt.


Ja det är väl en rätt bra riktlinje att äta där det är mycket folk! Vi kommer nog bara äta frukost på hotellet, middagarna/övriga måltider brukar inte vara så mycket att hänga i julgranen från tidigare erfarenhet.
#11 2013-04-27, 17:22
xertion
Att bli magsjuk i Thailand tycker jag är väldigt låg chans, har blivit sjuk en enda gång och har bott här i ca 1,5 år. Tycker att det är större risk att bli sjuk på de äckliga Kinarestaurangerna i Sverige.

Däremot kan du bli risig i kistan av all chili som man äter här borta. Jag skulle därför rekommendera följande:

• Om du aldrig äter stark mat, börja lugnt. Tryck inte i dig en Som Dtam med 4-5 chilis första dagen till frukost, lunch och middag. Detta betyder dock inte att du inte ska våga äta stark mat, Thailändsk mat är ljuvlig och att som vit turist ta bort all kryddning i maten förstör hela matupplevelsen.

Men ta det som en fingervisning att bara äta stark mat ca 1 gång om dagen. Om du blir risig i kistan så låt magen vila ifrån chilin i en dag i alla fall.

•*Jag har aldrig blivit magsjuk ifrån street food i Thailand. Maten är vällagad och människorna lagar maten varje dag år efter år. Jag garanterar att de i många fall har bra koll även om det för oss svenskar känns "ofräscht" att laga mat ståendes på gatan. Det enda jag INTE käkar på gatan är Sushi, ibland ser man det på marknader och på trottoaren.

• Om du verkligen är orolig så undvik västerländsk mat så som räkmackor eller ceasar sallad. Jag blev sjuk en gång hos den svenska ambassadören här i Bangkok på en räkmacka.

Överlag är det väldigt låg risk att bli sjuk, nästan obefintlig. Om jag käkar ute 3-4 gånger om dagen så innebär det att jag blivit sjuk 1 gång utav ca 2000 måltider, detta inkluderar mycket västerländsk mat. Så i ärlighetens namn så har du inte mycket att oroa dig över, ät på.
#12 2013-04-27, 18:17
christery
Om du blir risig i kistan beror det nog mer på att bakteriefloran är annorlunda, än att nån försöker sälja gamla eller risga produkter till dig.

Ät och var glad, käka som sagt tidigare på ställen med bra omsättning - gatustånd käkar jag gärna ifrån och visst - problem med magen kommer, men det kan nog vara från för mycket chang åxå.

Kila in på nån pharmacy och fixa lite "stopparpiller" så du inte torkar ut, eller ta med imodium hemifrån.

Många expats som jag såg tog mycket is i ölen, och jag tolkar det som att det är OK.

Fast jag är ju inte riktigt klok, käkar allt och tar eventuella problem sen. Kanske man ska vara mer försiktig, men då får man inte hela thaiupplevelsen - käka där thailändare käkar eller ute på vagnar...

Gott som fan, 8BHT (vagn på gatan, 10BHT för fahrang) eller nåt för en pinne. Då jag är sugen så tar jag några och käkar medans jag flappar iväg till nåt nytt ställe.

Men, slutsatsen är att nya länder gör att man får problem med magen nångång. pga annan bakteriekultur. Inte pga att dom slarvar med maten.