Ursprungligen postat av 20/20
Risken att bli matförgiftad i Thailand är direkt proportionerlig mot hur mycket man envisas att äta västerländsk mat (som lokalbefolkningen inte kan preparera).
Ursprungligen postat av MrWin
Jag instämmer i det. Fick problem på järnvägsstationen (Hualongpong) i Bangkok när jag beställde spagetti. Skulle ha beställt thaimat i stället.
Det vete fan, käkat spaghetti, pizza, KFC kyckling och en massa från gatustånd, thaimat från hål i väggen restauranger. Visst magen gav upp - men jag tror att det var uttorkning, man får se till att dricka rejäla mängder vatten om man nu ska (som jag) vara där i mars/april när det är varmt som fan.
Blev satt på dropp och vips, när jag fick upp balansen på vätska så funkade resten av systemet åxå.
Kanske beror det på att jag käkar allt, men på nåt vis tror jag inte det... Kom efter 3 veckor och kändes inte som magsjuka egentligen.
Möjligt att man underskattar hur mycket vätska man behöver holka i sig per dag om man är van vid Svenska temperaturer.
Maten i thailand är det då inte nåt fel på, annars skulle jag dött för länge sen. Möjligtvis att bakteriekulturen är annorlunda - men då får man turistmage efter några dar. Som tur var går det över på ett dygn (för mig).
Att jag kollapsade är jag nästan säker på har att göra med att jag slarvat med vatten.