Hitta diskussioner med liknande innehåll

Stor risk att bli magsjuk i Thailand?

#25 2013-05-06, 21:55
stefan555
Ursprungligen postat av EastClintfood
Jag finner det lustigt då jag inte fått några jäkla "amöbas" efter att tagit hem käk, varken gatukök eller restaurang.. Jag tror du överdriver det helt enkelt, och skrämmer folk i onödan.

Brukat ha rester kvar till dagen efter och inte då heller fick jag några problem


Jag har också sparat mat till dagen efter, även efter det att jag fick amöba. Risken är inte stor att man får amöba i magen, men man skall veta att den risken finns, och att risken kan lätt undvikas. Jag vet fler som har råkat ut för amöba, så det är inte bara jag. Även lokalbefolkningen kan få det.
När jag kom "hem" till filippinerna från singapore anade doktorn direkt vad det var, så så ovanligt kan det inte vara.
Det inte min mening att skrämma upp folk, bara att göra dem medvetna om en risk som lätt kan undvikas
#26 2013-05-06, 21:56
ParadiseEdition
Ursprungligen postat av EastClintfood
Jag finner det lustigt då jag inte fått några jäkla "amöbas" efter att tagit hem käk, varken gatukök eller restaurang.. Jag tror du överdriver det helt enkelt, och skrämmer folk i onödan.

Brukat ha rester kvar till dagen efter och inte då heller fick jag några problem


Det låter som att du varit i Thailand under en längre period? Du kanske blivit mer tålig mot deras bakterier/bakteriaflora och fått ett annat slags immunförsvar? Kroppen anpassar sig väl till det mesta efter en längre tid. Då jag endast ska vara i två veckor så är det nog bättre att ta det säkra före det osäkra och inte riskera en vecka i magsjuka, det hade varit väldigt ovärda pengar för så kort tid.. Därmed inte sagt att jag kommer leva på vatten och inte våga njuta av thailändsk matkultur!
#27 2013-05-06, 22:00
stefan555
Ursprungligen postat av ParadiseEdition
Det låter som att du varit i Thailand under en längre period? Du kanske blivit mer tålig mot deras bakterier/bakteriaflora och fått ett annat slags immunförsvar? Kroppen anpassar sig väl till det mesta efter en längre tid.

Jag har bott på flera ställen i asien och man vänjer sig vid bakteriefloran efter ett tag som du säger. Nu är inte amöba en del av bakteriefloran, så även lokalbefolkningen kan drabbas. Det var några här som sa att man skall äta där thailändarna äter. Det är ett mycket gott råd.
Bara njut och må gott
OOps, det var visst inte jag som blev citerad
#28 2013-05-06, 22:11
ParadiseEdition
Ursprungligen postat av stefan555
Jag har bott på flera ställen i asien och man vänjer sig vid bakteriefloran efter ett tag som du säger. Nu är inte amöba en del av bakteriefloran, så även lokalbefolkningen kan drabbas. Det var några här som sa att man skall äta där thailändarna äter. Det är ett mycket gott råd.
Bara njut och må gott
OOps, det var visst inte jag som blev citerad



Ja ni har alla kommit med så många bra tips och råd så jag antagligen kommer vara expert på thailändska matvanor innan jag ens tagit mig dit! Tack allihopa!
#29 2013-05-06, 22:43
EastClintfood
Ursprungligen postat av ParadiseEdition
Det låter som att du varit i Thailand under en längre period? Du kanske blivit mer tålig mot deras bakterier/bakteriaflora och fått ett annat slags immunförsvar? Kroppen anpassar sig väl till det mesta efter en längre tid. Då jag endast ska vara i två veckor så är det nog bättre att ta det säkra före det osäkra och inte riskera en vecka i magsjuka, det hade varit väldigt ovärda pengar för så kort tid.. Därmed inte sagt att jag kommer leva på vatten och inte våga njuta av thailändsk matkultur!


Du behöver ej oroa dig för bakteriefloran, den går över inom några dagar. Och vid nästa besök slipper du tänka på sånt. se det så istället som jag gjorde.

Att vara överdrivet försiktigt anser jag man förlorar en del av förtjusningen med resor, det är som. Nu ska jag till Peru men kräver Mcdonalds då deras mat är sterilt
#30 2013-05-06, 22:46
EastClintfood
Ursprungligen postat av stefan555
Jag har också sparat mat till dagen efter, även efter det att jag fick amöba. Risken är inte stor att man får amöba i magen, men man skall veta att den risken finns, och att risken kan lätt undvikas. Jag vet fler som har råkat ut för amöba, så det är inte bara jag. Även lokalbefolkningen kan få det.
När jag kom "hem" till filippinerna från singapore anade doktorn direkt vad det var, så så ovanligt kan det inte vara.
Det inte min mening att skrämma upp folk, bara att göra dem medvetna om en risk som lätt kan undvikas


Jag tror på dig trots att man ej råkat på sånt trots många resor dit. Om man tänker på murphys lag så kan allt hända, även här i sverige som förvisso är enda landet jag blev matförgiftad i
#31 2013-05-06, 22:50
EastClintfood
Innan jag kacklar runt utan huvud så kom man på att det fanns 2 vänner som blivit matförgiftade i thai. Så risken finns alltid där men det är väldigt sällan
#32 2013-05-06, 23:10
Hoppla13
Jag åkte med ett sällskap av 12 pers för ett år sedan, hälften blev magsjuka, inkl. jag själv. Tror det beror ganska mycket på hur din mage reagerar på "främmande" mat, annan matkultur dvs. Jag blev även dålig i magen nu när jag åkte till Afrika i vintras, kräktes aldrig men magen var inte direkt stabil.

Kan tipsa om att köpa yoghurtpiller, finns att köpa på apoteket. Stärker din bakteriekultur ganska rejält. Hjälpte mig enormt mycket när jag var utomlands för nån månad sen, magen fungerade normalt hela resan (Thailand var resemålet).
#33 2013-05-06, 23:48
EastClintfood
Edit: Fel
#34 2013-05-07, 09:28
20/20
Risken att bli matförgiftad i Thailand är direkt proportionerlig mot hur mycket man envisas att äta västerländsk mat (som lokalbefolkningen inte kan preparera).
#35 2013-05-07, 12:28
MrWin
Ursprungligen postat av 20/20
Risken att bli matförgiftad i Thailand är direkt proportionerlig mot hur mycket man envisas att äta västerländsk mat (som lokalbefolkningen inte kan preparera).


Jag instämmer i det. Fick problem på järnvägsstationen (Hualongpong) i Bangkok när jag beställde spagetti. Skulle ha beställt thaimat i stället.
#36 2013-05-07, 16:39
christery
Ursprungligen postat av 20/20
Risken att bli matförgiftad i Thailand är direkt proportionerlig mot hur mycket man envisas att äta västerländsk mat (som lokalbefolkningen inte kan preparera).


Ursprungligen postat av MrWin
Jag instämmer i det. Fick problem på järnvägsstationen (Hualongpong) i Bangkok när jag beställde spagetti. Skulle ha beställt thaimat i stället.


Det vete fan, käkat spaghetti, pizza, KFC kyckling och en massa från gatustånd, thaimat från hål i väggen restauranger. Visst magen gav upp - men jag tror att det var uttorkning, man får se till att dricka rejäla mängder vatten om man nu ska (som jag) vara där i mars/april när det är varmt som fan.

Blev satt på dropp och vips, när jag fick upp balansen på vätska så funkade resten av systemet åxå.

Kanske beror det på att jag käkar allt, men på nåt vis tror jag inte det... Kom efter 3 veckor och kändes inte som magsjuka egentligen.

Möjligt att man underskattar hur mycket vätska man behöver holka i sig per dag om man är van vid Svenska temperaturer.

Maten i thailand är det då inte nåt fel på, annars skulle jag dött för länge sen. Möjligtvis att bakteriekulturen är annorlunda - men då får man turistmage efter några dar. Som tur var går det över på ett dygn (för mig).

Att jag kollapsade är jag nästan säker på har att göra med att jag slarvat med vatten.