Var på Manhattan i april. Lite intryck av matställen:
Ben and Jacks steakhouse (255 5th Avenue)
Trevligt och med bra service. Tillmötesgående personal. Räkorna till förrätten var lite smaklösa, men köttet var riktigt fint. Rätt dyrt.
Le pain quotidien (70 West 40th)
Perfekt frukostställe med eget bageri. En Bread Basket och en yoghurt med granola och färska bär är
Petrarca cucina e vino (34 White St)
Trevligt ställe med vinflaskor och glasburkar med citroner längs hela väggarna. God mat, gillade verkligen deras pizza.
TGI Fridays
Som McDonalds fast bättre. Beställning vid bordet och "How would you like your burger cooked?". Goda hamburgare och goda tillbehör.
Maze at the London NYC (151 W 54th St)
Hur mycket Gordon Ramsey har med denna att göra vet jag inte, men rätt snyggt ställe och servicen var god. Skickade tillbaka risotton pga för mycket al dente, men när den kom in igen var det utan anmärkning. Smådyrt.
August (359 Bleecker Street)
Ett av Marcus Samuelssons ställen. Litet och mysigt. Finfin mat.
Mollys Cupcakes
Värt ett fikastopp!
Les Halles (411 Park Avenue South)
Anthony Bourdains gamla hak. Trångt, stökigt och ganska högljutt. Precis som det var tänkt att vara. Maten var god och servicen ok.
Trattoria Daniela (728 8th Ave)
Schysst ställe men hade varit mysigare om det inte låg i smeten. Bra mat men personalen kändes något butter.
Vive la crepe (114 University Pl)
Ännu ett bra frukostställe.
...och en bar:
Flute
Väldigt skön bar i källarplan (gammal speak-easy tydligen). Soffor, kuddar, sammet och dämpad belysning. Goda drinkar.