Hitta diskussioner med liknande innehåll

Japan - Samlingstråden

#4669 2013-03-25, 06:17
foreveri
Ursprungligen postat av bjornebarn
Nja, den där Kalles-reklamen tror jag är väldigt uppgjord, antingen genom att de som bjudes på det fejkar sina miner och kommentarer, eller att Kalles bara har valt ut de som tyckte det var äckligt. När min flickväns familj hälsade på i Sverige köpte de hem mängder av kalles kaviar, dels för att äta själva och dels för att ge bort till släkt och vänner. Alla älskade det.


Mjo sant, mycket möjligt att den är riggad.

Ursprungligen postat av Discoband
Tycker folket här om Nikuman/chūka man? Vilken fyllning föredrar ni?


Butaman är min favorit, fast har inte testat alla
#4670 2013-03-25, 09:42
karbonara
Ursprungligen postat av Discoband
Tycker folket här om Nikuman/chūka man? Vilken fyllning föredrar ni?


Gillar nog vanliga mest (med senap till), även om de med pizzasmak är okej. Blir ofta besviken när jag köper sådana som finns under en begränsad tid och kostar lite mer, t.ex. den med hajfena som Ministop hade för några år sedan.

Testa 551 Horai om du är i Kansaiområdet.
#4671 2013-03-25, 10:11
bjornebarn
Ursprungligen postat av Discoband
Tycker folket här om Nikuman/chūka man? Vilken fyllning föredrar ni?


Oj, nikuman? Nej... det tål jag inte Oden är något annat vanligt som jag inte heller tål...

karbonara: Jag råkade köpa Pretz med hajfene-smak en gång, innan jag kunde någon vidare japanska, och det var verkligen fördjävligt Räkchips är något annat sådant där helt stört som jag verkligen inte förstår hur man ens kom på tanken att tillverka... :s
#4672 2013-03-25, 10:25
Ursprungligen postat av bjornebarn
Oj, nikuman? Nej... det tål jag inte Oden är något annat vanligt som jag inte heller tål...

karbonara: Jag råkade köpa Pretz med hajfene-smak en gång, innan jag kunde någon vidare japanska, och det var verkligen fördjävligt Räkchips är något annat sådant där helt stört som jag verkligen inte förstår hur man ens kom på tanken att tillverka... :s


Räkchips? Det är ju bland det godaste som finns, brukade köpa räkchips från en asiatisk butik hemma i Sverige. Riktigt gott ju! Minns dock inte vilket asiatiskt land de kom ifrån.
#4673 2013-03-25, 11:03
Det finns mycket vidrigt i det japanska köket, nikuman är något av det. Det luktar som sju svåra år när man går förbi någon konbini där överkokta nikumans ligger och svettas
#4674 2013-03-25, 11:31
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Det finns mycket vidrigt i det japanska köket, nikuman är något av det. Det luktar som sju svåra år när man går förbi någon konbini där överkokta nikumans ligger och svettas


Är det så illa? Trodde det var någon sorts kroppkaka vilket är väldigt gott i mitt tycke.
#4675 2013-03-25, 13:20
Traveller2007
Vad är nikuman?
#4676 2013-03-25, 13:27
Ursprungligen postat av Traveller2007
Vad är nikuman?

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTDzgK7Xekh9X2lyS7r...

Detta, ser ut som kroppkakor typ.
#4677 2013-03-25, 14:01
karbonara
Ursprungligen postat av Traveller2007
Vad är nikuman?


En ångkokt, ganska stor dumpling med tjock och svampig deg av vetemjöl. Är oftast fylld med fläskfärs, svamp och lök men det finns många variationer.

Ursprungligen postat av LikeAGlove
Det finns mycket vidrigt i det japanska köket, nikuman är något av det. Det luktar som sju svåra år när man går förbi någon konbini där överkokta nikumans ligger och svettas.


Jag skulle säga att nikuman tillhör det kinesiska köket.

Ursprungligen postat av Discoband
Är det så illa? Trodde det var någon sorts kroppkaka vilket är väldigt gott i mitt tycke.


Denna diskussion är nästan lika värdelös som den om huruvida japaner (i allmänhet!) gillar lakrits och kaviar. Självklart är smaken delad och det finns säkert en del drös med folk (inkl. svenskar) som tycker att kroppkakor är vidriga.
#4678 2013-03-25, 14:15
Ursprungligen postat av karbonara
En ångkokt, ganska stor dumpling med tjock och svampig deg av vetemjöl. Är oftast fylld med fläskfärs, svamp och lök men det finns många variationer.



Jag skulle säga att nikuman tillhör det kinesiska köket.



Denna diskussion är nästan lika värdelös som den om huruvida japaner (i allmänhet!) gillar lakrits och kaviar. Självklart är smaken delad och det finns säkert en del drös med folk (inkl. svenskar) som tycker att kroppkakor är vidriga.


Det jag tänkte var konsistensen av en nikuman inte smaken.
#4679 2013-03-25, 20:26
karbonara
Ursprungligen postat av Discoband
Det jag tänkte var konsistensen av en nikuman inte smaken.


Okej, själv tänkte jag på att LikeAGlove bara kommenterade lukten. De enda kroppkakor jag har ätit är halvfabrikat så jag vet inte om jag är rätt ute, men de är ganska kompakta och har en hel del potatis i degen va? I sådana fall är de inte speciellt lika. Nikuman är alltså ångkokt bröd gjort på vetemjöl och innehåller en hel del luft, man man trycka ihop det till en degklump... Har dock svårt att komma på vad det liknar i konsistensen, tror inte att jag har ätit något liknande i Sverige. Kanske Skogaholmslimpa som man har kört lite i mikron?
#4680 2013-03-25, 21:29
Ursprungligen postat av karbonara
Okej, själv tänkte jag på att LikeAGlove bara kommenterade lukten. De enda kroppkakor jag har ätit är halvfabrikat så jag vet inte om jag är rätt ute, men de är ganska kompakta och har en hel del potatis i degen va? I sådana fall är de inte speciellt lika. Nikuman är alltså ångkokt bröd gjort på vetemjöl och innehåller en hel del luft, man man trycka ihop det till en degklump... Har dock svårt att komma på vad det liknar i konsistensen, tror inte att jag har ätit något liknande i Sverige. Kanske Skogaholmslimpa som man har kört lite i mikron?


Det låter ju inget vidare, inte likt kroppkakor i alla fall. Dock ska jag i alla fall testa en nikuman. Återkommer nästa vecka med mitt utlåtande om smaken