Hitta diskussioner med liknande innehåll

Japan - Samlingstråden

#4645 2013-03-19, 16:21
Shep
Ursprungligen postat av Discoband
Finns kebab i Japan och har någon testat den?


Ja det finns kebab i Japan, det är gott.
Känner till två ställen, en ganska nära Harajuku/Meiji Doi och en vid Ueno.
#4646 2013-03-20, 06:23
foreveri
Finns ett antar gubbar som kör runt med sina kebabtruckar och öppnar temporära stånd vid konserter, event och liknande och finns såklart fasta ställen också. Själv har dom jag testat inte varit någon höjdare dock
#4647 2013-03-20, 06:32
KissieochKenza
Ja kebab i Japan vart det än kommer ifr.
#4648 2013-03-20, 09:32
karbonara
Ursprungligen postat av Discoband
Finns kebab i Japan och har någon testat den?


Ja, många vagnar men även mindre gatukök. Brukar kosta 500-700 yen och portionerna är små men jag skulle säga att standarden i snitt är högre än i Sverige. Åt en fantastiskt god kebab (med vitkål istället för isbergssallat) från en bil i Shinjuku en gång, en intressant men inte mer än okej skål med kebabtoppat ris i Jiyuugaoka och en ganska torr och tråkig kycklingkebab i en restaurang i Himeji, ganska nära slottet. Om man är i Harajuku och börjar att gå på Meiji-vägen mot Shibuya finns det ett kebabskjul med några plaststolar på höger sida... och säkert tusen mer här och var. På senaste tiden har det poppat upp en hel del kebabställen kring Roppongi - t.o.m. så många att en jag känner som hänger mycket i området misstänker att de håller på med fuffens och att kebaben bara är en front.
#4649 2013-03-20, 12:21
Domyoji
Ursprungligen postat av karbonara
På senaste tiden har det poppat upp en hel del kebabställen kring Roppongi - t.o.m. så många att en jag känner som hänger mycket i området misstänker att de håller på med fuffens och att kebaben bara är en front.


Min kompis pappa är faktiskt ägare till en av de. Som ligger på väg mot Don Qui. Han har jobbat där sedan 1987 tror jag. (Han hade 25shunen förra året om jag inte missminner mig) - han kan man ju alltid besöka. Vi åt visserligen kebab för flera tusen (edit, ja, kronor) när vi var där, men rullarna kostade nog från... 500y kanske
#4650 2013-03-20, 13:05
Nice, ska nog ta och testa när jag ändå är på plats, den kan ju inte vara värre än engelsk kebab...
#4651 2013-03-20, 22:22
Ursprungligen postat av Discoband
Finns kebab i Japan och har någon testat den?


Käkade en kebab i Shibuya på fyllan när jag var där och det var fan ingen höjdare. Bättre att undvika tycker jag, och svensk kebab är fan så mycket godare. Killen som sålde kebaben var från Turkiet och påstod att han kunde göra turkisk kebab. Vad han hade ätit för kebab i Turkiet kan man ju undra... :|
#4652 2013-03-21, 12:06
bjornebarn
Ursprungligen postat av Rocket-Queen
Käkade en kebab i Shibuya på fyllan när jag var där och det var fan ingen höjdare. Bättre att undvika tycker jag, och svensk kebab är fan så mycket godare. Killen som sålde kebaben var från Turkiet och påstod att han kunde göra turkisk kebab. Vad han hade ätit för kebab i Turkiet kan man ju undra... :|


Jag har också stött på många araber/turkar som har sålt kebab i Japan men det har verkligen smakat skit. Den enda goda kebaben jag har ätit i Japan var gjord av en japan. Jag antar att det helt enkelt är som de flesta kineser som öppnar restauranter i Sverige, de är vanliga människor från det landet som inte har någon som helst utbildning inom matlagning eller jobbar inom restaurantbranschen tidigare, men får för sig att börja laga och sälja mat i sitt nya land. Ungefär som att vi skulle ställa oss och sälja köttbullar i ett stånd ute på gatan...
#4653 2013-03-21, 12:17
Ursprungligen postat av bjornebarn
Jag har också stött på många araber/turkar som har sålt kebab i Japan men det har verkligen smakat skit. Den enda goda kebaben jag har ätit i Japan var gjord av en japan. Jag antar att det helt enkelt är som de flesta kineser som öppnar restauranter i Sverige, de är vanliga människor från det landet som inte har någon som helst utbildning inom matlagning eller jobbar inom restaurantbranschen tidigare, men får för sig att börja laga och sälja mat i sitt nya land. Ungefär som att vi skulle ställa oss och sälja köttbullar i ett stånd ute på gatan...


Fast mina köttbullar hade nog varit en hit med potatismos och gräddsås och en klick lingonsylt på det hehe.
#4654 2013-03-21, 13:59
foreveri
Ursprungligen postat av Discoband
Fast mina köttbullar hade nog varit en hit med potatismos och gräddsås och en klick lingonsylt på det hehe.


hehe, ja hur svårt ska det vara liksom. Dock berättade min lärare att lilico på någon tv-show lagat köttbullar och bjudit runt, men japsarna tyckte det var godare utan lingonen
#4655 2013-03-21, 14:26
Ursprungligen postat av foreveri
hehe, ja hur svårt ska det vara liksom. Dock berättade min lärare att lilico på någon tv-show lagat köttbullar och bjudit runt, men japsarna tyckte det var godare utan lingonen


Det är ju uppenbart något fel på dom om de tyckte så.
#4656 2013-03-22, 09:44
bjornebarn
Ursprungligen postat av foreveri
hehe, ja hur svårt ska det vara liksom. Dock berättade min lärare att lilico på någon tv-show lagat köttbullar och bjudit runt, men japsarna tyckte det var godare utan lingonen


Kan bara tala för min flickvän, men hon älskar IKEA:s köttbullar med potatis och lingonsylt... Hon gillar också lingonsylt till diverse andra rätter också. Jag gav dock lite lingonsmakschoklad till hennes familj när jag hälsade på för 1,5 år sedan, som jag nyligen hittade i deras kylskåp, precis lika oäten som efter att alla hade smakat varsin bit...

Vad gäller lakrits har jag dock faktiskt hittat en japan som gillar Min flickväns mormor