Åker ensam till Tokyo 2/5 och stannar där till 6/6 (drar därefter till Beijing för en vecka och sedan hem igen). Jag vill veta allt som är relevant i dessa tider när kronan har tappat åtminstone 30-40% mot yenen och ett redan dyrt land har blivit ännu dyrare. Alla BILLIGA tips på mat och boende - i den mån det finns några sådana - är jätteviktiga. Dels rent generellt vilka rätter man bör satsa på (jag är inte jättekräsen men att man får i sig en del proteiner känns viktigt, varför enbart nudlar som diet blir lite fattigt; McDonalds funkar såvida det inte är alltför mycket dyrare än i Sverige), dels mer specifika matställen i framför allt Tokyo.
Jag kommer att på gott och ont att bo på ett backpackhostel de första tre nätterna och får sedan se var jag ska bo. Målet är att hamna under 300 kr de flesta nätterna, några bra tips? Är det rimligt att käka för 100-200 per dag om man håller sig till billigare alternativ? Jag har 700 som dagsbudget och många dagar kommer att bli oerhört sparsamma för att det ska funka samtidigt som jag har vissa utflykter, typ Fuji, som jag måste kosta på mig. Några bra tips på Fuji-resor, varifrån man ska åka, vad det kostar, hur lång tid det tar och hur man bör bestiga det osv?
Mitt Japan rail pass kommer att bli aktiverat den 17/5 och gäller i två veckor. Först och främst ska jag till nån eller några nationalparker på
Hokkaido. Tips tack, har varit ont om Hokkaido-info so far i denna tråd. Hur svårt är det utan att kunna japanska, hur lång tid tar det från Tokyo till mellersta delen av Hokkaido osv? Jag har tänkt stanna i max en vecka.
Sedan ska jag till Kyoto och antagligen stanna där i tre dar, följt av kanske Hiroshima i ett par dagar. Är ganska öppen för att åka till andra deler så inget är hugget i sten utom möjligtvis Hokkaido och Kyoto.