Ursprungligen postat av Kumabjorn
Den som vill veta mer om wagyu får sitt lystmäte tillfredsställt på Japan Gourmet Guide. Där finns alt och lite till. Ägaren till sajten erbjuder också direkt guidning till olika wagyu krogar i Tokyo för den som vill prova på alla olika sorter.
Tack för tipset, än en gång.
Japan Gourmet Guide var en fröjd att besöka!
Historieskrivning om när Japaner började äta nöt (kött) och djurens ursprung och uppgifter, kan jag säkert finna på annat håll.
Har ett diffust minne av ett samtal för många år sedan, på den då nyöppnade restaurangen Samuraj i Stockholm, som hävdade att nötboskapen kom via/från Korea, samt att vissa av raserna tillkommit genom inblandning av Europeiska raser.
————
Passus:
Har nyligen besökt flertalet av de Japanska matbutikerna/grossisterna i Stockholm, i jakten på råvaror som ingår i det traditionella köket från Okinawa.
Det visade sig vara lättare sagt än gjort.
De flesta fick en underlig ton eller besvärat anläte, då jag frågade efter råvaror till flertalet rätter från Okinawa, såsom
bittermelonen Goya -
Okinawas speciella nudlar -
Speciella löksorter [B] - Okinawa kryddor och torkade produkter[/B]
Nödvändiga sprit/alkoholsorter finns inte på bolaget heller, eftersom brygden Sake inte skall användas i vissa recept, utan destillat av typen Awamori.
Det är så få som känner till Okinawaköket och råvarorna är så dyra att importera, var svaret jag fick hos de flesta.
Det blir väl att beställa från Hamburg och London, där finns produkterna.