Hitta diskussioner med liknande innehåll

Öl Chang svagare.

#49 2014-01-20, 06:56
Lasse Berghagen
Ursprungligen postat av Tankefrihet
Hej,

Det har påståtts det om SangSom också. Och Meakong. Ja tom om Krating Daeng.

Mytbildningen är oändlig.

Sangthip ja, det drack man inte igår. Inget jag personligen saknar iofs.



Råttan i biran.... När det gäller Changen så upplever jag det som att den kan smaka rejält olika från gång till gång. Att alkoholstyrkan skulle skilja även den ser jag inte som helt omöjligt.
#50 2014-01-20, 10:45
AlexxxZ
Förmodligen så använder sig bryggerierna av Chang av något slags recept med specificerade, och inte ett höftande av mängderna av ingredienser, i en automatiserad process och jag tvivlar starkt på att alkoholstyrkan varierar vidare mycket.

Att den smakar annorlunda tror jag snarare har att göra med hantering/lagring av ölen. Solljus är förödande för ett öl, och likaså för höga lagringstemperaturer, vilket inte är direkt ovanligt här i Thailand.
#51 2014-01-20, 11:34
KhunMoo123
Det handlar inte om ett höftande av ingredienser,det handlar om processtiden+ jäsningen,vilket i vissa fall varierar,vilket jag åxå skrev tidigare (dom vill i vissa fall ha ut produkten fort)
vilket åxå ger en svagare alkostyrka
jag och polare har suttit och druckit chang i våra dagar och att säga att det inte existerar en nämnvärd skillnad är ute och cyklar eftersom vi alltid har haft samma symptom på changen beroende på *styrkan*
men detta är ju som vilken myt som helst tro det eller ej alla har vi våra aningar
#52 2014-01-20, 11:50
AlexxxZ
Ursprungligen postat av KhunMoo123
Det handlar inte om ett höftande av ingredienser,det handlar om processtiden+ jäsningen,vilket i vissa fall varierar,vilket jag åxå skrev tidigare (dom vill i vissa fall ha ut produkten fort)
vilket åxå ger en svagare alkostyrka
jag och polare har suttit och druckit chang i våra dagar och att säga att det inte existerar en nämnvärd skillnad är ute och cyklar eftersom vi alltid har haft samma symptom på changen beroende på *styrkan*
men detta är ju som vilken myt som helst tro det eller ej alla har vi våra aningar


Jag har svårt att tro att man skulle tappa ölen tidigare i jäsningsprocessen, av den orsaken att man vill ha ut produkten snabbare på marknaden, det är ändå ett mångmiljardbolag vi pratar om...

Kom gärna med lite mer vetenskapliga belägg, såsom laboratorietester så ska jag gladeligen tro på dig, och bekänna mina fel, men att man har sina egna och dryckespolarens "symptom" som referens räcker inte..
#53 2014-01-20, 11:57
Lasse Berghagen
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Förmodligen så använder sig bryggerierna av Chang av något slags recept med specificerade, och inte ett höftande av mängderna av ingredienser, i en automatiserad process och jag tvivlar starkt på att alkoholstyrkan varierar vidare mycket.

Att den smakar annorlunda tror jag snarare har att göra med hantering/lagring av ölen. Solljus är förödande för ett öl, och likaså för höga lagringstemperaturer, vilket inte är direkt ovanligt här i Thailand.


Jag tror att du har ett par poänger. Jag tror dessutom att skillnaden i viss mån kan ha med att även om processen är densamma så kan små, små avikelser i kvalitet på råvaror tillsammans göra att slutresultat inte blir helt optimalt. Bara en sådan sak som att vattenkvaliteten i Thailand inte är den bästa kan ha en liten del i det stora hela.
#54 2014-01-20, 20:03
kravodlat68
Ursprungligen postat av Lasse Berghagen
Jag tror att du har ett par poänger. Jag tror dessutom att skillnaden i viss mån kan ha med att även om processen är densamma så kan små, små avikelser i kvalitet på råvaror tillsammans göra att slutresultat inte blir helt optimalt. Bara en sådan sak som att vattenkvaliteten i Thailand inte är den bästa kan ha en liten del i det stora hela.


Detta tror jag benhårt på speciellt när vi snackar Thailand, plus det som någon skrev om lagring och temperaturväxlingar.
#55 2014-01-25, 10:30
swarm21
Köpte CHANG CLASSIC imorse på 7n och även familymart.

detta är fakta: sist jag var i Thailand 2013-06 så var det 6,4%.

Nu är det 6,0%. punkt slut.

Ps: Chang export är 5.0%.
#56 2014-01-25, 10:51
AlexxxZ
Ursprungligen postat av swarm21
Köpte CHANG CLASSIC imorse på 7n och även familymart.

detta är fakta: sist jag var i Thailand 2013-06 så var det 6,4%.

Nu är det 6,0%. punkt slut.

Ps: Chang export är 5.0%.


Okay, det är väl ingen som har misstrott TS i påståendet att det skulle vara mindrer alkohol i Chang nu jämfört med förra året?

Det som är lite konstigt är ju att du kommenterar det trots att du säger att det inte spelar nån roll
#57 2014-01-26, 09:08
swarm21
Jag upplyste er om 100%ig fakta bara
#58 2014-01-28, 05:10
simp4
Ni har inte tänkt på att changen har blivit 1 cl mindre med.

640ml-630ml samma flaska bara inte lika välfylld.
#59 2014-01-28, 07:10
KhunMoo123
Ursprungligen postat av swarm21
Köpte CHANG CLASSIC imorse på 7n och även familymart.

detta är fakta: sist jag var i Thailand 2013-06 så var det 6,4%.

Nu är det 6,0%. punkt slut.

Ps: Chang export är 5.0%.


Nej du har fel
det finns både 6,4% och 6,0 fortfarande i butikerna PUNKT!
#60 2014-01-28, 08:04
swarm21
Har inte sett 6,4 på någon Chang Classic. Endast 6,0%. Och detta tittade jag vid närmaste Familymarten idag. Kanske varierar? dom kanske är tappade innan 1november då det tydligen blivit standard med 6,0% dom kanske existerar på vissa ställen fortfarande där ölen inte gått åt så bra?