Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad kan man äta i Kina

#13 2015-11-15, 14:51
Merwinna
Svalbon, rekommenderar jag.

Men alltså, SKOJAR du? Kina är ju inget U-land på det sättet.
#14 2015-11-15, 14:52
Merwinna
Ursprungligen postat av DolphinMelter
Var i Kina i två veckor, åt på BK, MCD och KFC varje dag. Överlevde


Varför gjorde du det? Om jag åkte till Kina skulle jag vilja testa om deras "riktiga" kinamat är likadan som den som serveras på kinarestauranger här.
#15 2015-11-15, 15:07
DolphinMelter
Ursprungligen postat av Merwinna
Varför gjorde du det? Om jag åkte till Kina skulle jag vilja testa om deras "riktiga" kinamat är likadan som den som serveras på kinarestauranger här.


Deras "riktiga" kinamat är inte som svensk kinamat. Maten är oljig, flottig och inget jag och mina "taskiga" smaklökar rekommenderar.
#16 2015-11-15, 15:12
Merwinna
Ursprungligen postat av DolphinMelter
Deras "riktiga" kinamat är inte som svensk kinamat. Maten är oljig, flottig och inget jag och mina "taskiga" smaklökar rekommenderar.


OK. Jag skulle ändå ha varit nyfiken! (Men vid hund drar jag gränsen! )
#17 2015-11-15, 15:23
Ursprungligen postat av DolphinMelter
Deras "riktiga" kinamat är inte som svensk kinamat. Maten är oljig, flottig och inget jag och mina "taskiga" smaklökar rekommenderar.


HAHAHAHAH men gosse! Vad är MCD, BK och KFC? Oljigt och flottigt. KFC är ju fasen FRITERAD kyckling.

Merwinna, oroa dig inte. Kinesisk mat är fantastisk! Det finns absolut massa oljig och flottig mat men kinas kök är så otroligt brett så att hitta något man gillar är inte speciellt svårt.
#18 2015-11-15, 15:28
DolphinMelter
Ursprungligen postat av LittleDave
HAHAHAHAH men gosse! Vad är MCD, BK och KFC? Oljigt och flottigt. KFC är ju fasen FRITERAD kyckling.

Merwinna, oroa dig inte. Kinesisk mat är fantastisk! Det finns absolut massa oljig och flottig mat men kinas kök är så otroligt brett så att hitta något man gillar är inte speciellt svårt.


MCD, BK, KFC är gott ok! Fried rice är inte gott ok!
#19 2015-11-15, 15:33
Merwinna
Ursprungligen postat av DolphinMelter
MCD, BK, KFC är gott ok! Fried rice är inte gott ok!


Gott och gott. Man vill väl utvecklas här i livet? Bli mer erfaren och världsvan? Allt måste inte vara gott omedelbart. Jag kommer ihåg att jag tyckte att både kaffe och sushi var heläckligt när jag testade första gångerna, men sedan blev det ju oundgängliga basvaror. Jag har en närstående som skulle kunna göra PRECIS som du!
#20 2015-11-15, 15:46
DolphinMelter
Ursprungligen postat av Merwinna
Gott och gott. Man vill väl utvecklas här i livet? Bli mer erfaren och världsvan? Allt måste inte vara gott omedelbart. Jag kommer ihåg att jag tyckte att både kaffe och sushi var heläckligt när jag testade första gångerna, men sedan blev det ju oundgängliga basvaror. Jag har en närstående som skulle kunna göra PRECIS som du!


Jo självklart kan det vara så, alla är vi olika och smaker utvecklas. Det ska tilläggas att jag var där i tonåren och för mig var det mer spännande, kulturellt och popkulturellt, att äta amerikansk friterad kyckling än kinesiska maträtter just pga att colonel sanders inte fanns i Sverige.

Mitt inledande inlägg om att jag bara åt snabbmat var inte mening att väcka så mycket frågor och diskussion utan var mest en rolig kommentar på vad man kan äta i Kina eftersom det är ett av världens största länder som haft en extrem ekonomisk tillväxt senaste åren. Stora delar av Kina har högre standard än Sverige och så länge man inte äter grillat hundhuvud från en foodtruck på den kinesiska landsbygden kan TS vara lugn.
#21 2015-11-17, 17:37
Så jag som tänker ägna veckan år inhemsk mat behöver inte oroa mig för magsjuka.
Temperaturen i Beijing är runt nollan nu i slutet på november så bakterier lär ju inte överflöda..

Jag som älskar seafood tänkte oxå gå på någon sådan restaurang -är det ok?

Om man åker dit ed magen - kan någon rekommendera mediciner att ta med på resan?
#22 2015-11-18, 00:36
Ursprungligen postat av herr.konkel
Så jag som tänker ägna veckan år inhemsk mat behöver inte oroa mig för magsjuka.
Temperaturen i Beijing är runt nollan nu i slutet på november så bakterier lär ju inte överflöda..

Jag som älskar seafood tänkte oxå gå på någon sådan restaurang -är det ok?

Om man åker dit ed magen - kan någon rekommendera mediciner att ta med på resan?


Att bli dålig i magen bör du räkna med men oroa dig inte över något allvarligare magsjuka utan mer att du blir lite rinning i pruppen.
Oroa dig inte i onödan. Jag har varit i Kina från och till i tre år och har aldrig varit sjuk förutom rinning i pruppen.
#23 2015-11-27, 05:15
kinarolf
Ursprungligen postat av herr.konkel
Är orolig att bli sjuk under kinaresa,
Åker i November till Beijing så det är antagligen kallt
Skall bo på ett bra hotel centralt, kan man äta allt på frukosten?
Kommer att äta lunch/ middag på lokala restauranger - kan man äta allt eller skall man peta bort /välja bort något?


På ett hotell kan du äta allt, speciellt om det är ett bra hotell. På små restauranger, se upp. En del använder inte bra råvaror. Det gäller speciellt på busstationer eller där det finns gott om folk som rör sig. Dom är inte beroende av återbesök. Fasta familje restauranger i ett bostadsområde är rätt säkra. Blir någon sjuk får dom inga mer kunder så dom passar sig. Speciellt, ser det rent ut, hur förvaras råvarorna, vilken olja använder dom, är folk rent klädda, osv. Kedjor som McDonalds,, KFC, och kinesiska CSC är OK. Restauranger på stora varuhus är OK, dom blir helt enkelt utsparkade om dom inte sköter sig, det är varuhusets kunder också. (15 år i Kina)
#24 2015-11-27, 05:20
kinarolf
Ursprungligen postat av DolphinMelter
Deras "riktiga" kinamat är inte som svensk kinamat. Maten är oljig, flottig och inget jag och mina "taskiga" smaklökar rekommenderar.


Inte helt rätt. Kina har hundratals, bokstavligen, matkulturer. Det finns oljig och flottig mat, men för det mesta är den mycket välbalanserad och nyttig. Det är bara att välja en restaurang som passar och det finns mycket att välja på. Fråga andra som bor på platsen om råd och deras erfarenheter.