Hitta diskussioner med liknande innehåll

Varning för maten på Kanarieöarna

#61 2018-03-15, 12:57
xpqr12345
Kanarieöarna är lite speciella som resmål: det finns turistområden och så finns det områden där lokalbefolkningen vistas. Det är inte särskilt stora ytor där det samtidigt vistas både turister och lokalbefolkning (om man bortser från personalen på hotell/barer/nattklubbar/restauranger/...). Visst håller det på att ändras, men än så länge tycker jag att det är så.

Vad gäller mat så finns det en enkel regel som går att använda på många platser: ät inte där turisterna äter! Det kan mycket väl vara lite svårt att hitta restauranger som lokalbefolkningen brukar gästa, men det kan vara värt besväret. Ibland kan man prata med tex hotellpersonalen och fråga var de äter om de går ut. Men du får vara beredd på att de inte vill ha en massa turister på "sina" restauranger och då väljer de att ljuga ihop något för dig, eller så rekommenderar de en typisk turistrestaurang.

Specifikt för Teneriffa vet jag vart du skall vända dig om du vill äta öns bästa paella. Eller visste, numera är den restaurangen stängd och två generationer krögare har pensionerats. Och oavsett hur mycket du hade letat själv hade du aldrig någonsin hittat stället: det såg ut som en kyffig kvarterskrog, men maten var förstklassig, till tredjeklassens priser...

Det kan vara på sin plats med en liten varning: om du verkligen går och äter på samma restauranger som lokalbefolkningen så kan du inte vänta dig att personalen pratar annat än engelska. Tills Franco dog i mitten på 70-talet hade Spanien väldigt lite kontakt med andra länder (annat än turisterna) och därmed var det bara någon ynka procent av befolkningen som pratade engelska annat än i skolan. Det har blivit bättre sedan dess, men det är långt ifrån bra än så länge.
#62 2018-03-15, 13:05
Sunimod
Dock är detta ingen nyhet.
Det har alltid varit skitmat på de öarna.
Skräpmat till höga priser.

Inkastare vid restaurangerna och på tok för höga priser i förhållande till kvalitet och service.

Varit där en enda gång (1 vecka) för drygt 10 år sedan och aldrig mer.
#63 2018-03-15, 13:54
gärningsman
Det är just det här som är problemet, när man betat av top 10 restauranger på TripAdvisor på semesterorterna och man får skitdålig mat så blir åtminstone jag trött. Därav trådstarten, varför rankas så många restauranger 4,6 av 5 när skiten dom serverar är i bästa fall 2? Är det bara fulla turister som är tacksamma över att bara få något ljummet och salt serverat?

Ett säkert kort är ju att beställa hamburgare, pizza och pasta för det kan nästan vem som helst göra ätbar men om jag åker till Spanien vill jag äta spansk mat. I Italien vill jag äta italienskt. I Thailand vill jag ha thaimat.

Jag börjar bli ganska övertygad om att Sverige gör rent generellt väldigt bra mat. Även i USA var maten väldigt bra, även dom billigare till dyrare restaurangerna hade väldigt bra käk.

Italien var blandat, antingen var maten helt fantastiskt eller så var det mediokert.

Ursprungligen postat av svartkluster
AMATÖRER SOM INTE ANVÄNDER TRIPADVISOR!!!!

Då det nu finns ratingsidor likt tripadvisor som kan ge en top 10 restauranger på ett ställe som 10 000+ människor varit på .VARFÖR INTE ANVÄNDA DEM?

Kör ALLTID detta och blir ALDRIG besviken.

Därtill hittar man OFTA små "udda" ställen bland topprestaurangerna som inte ligger vid turistgator.

Bara att testa Tripadvisor på sin egen hemstad i Sverige kan ge en riktigt positiv överraskning
#64 2018-03-15, 13:56
Peoparteno
Ja, du är ju inne på det. Maten på turistorter suger. Varför? För att dom inte behöver anstränga sig.

I t.ex Las Palmas finns det mängder av jättebra matalternativ.
#65 2018-03-15, 14:03
rubenberg
Ursprungligen postat av Peoparteno
Ja, du är ju inne på det. Maten på turistorter suger. Varför? För att dom inte behöver anstränga sig.

I t.ex Las Palmas finns det mängder av jättebra matalternativ.




Retaurangerna intill stranden i Play del Ingles är riktiga turistfällor. Usel mat och turistfällepriser. Tappas och ett par räkor och en fiskbit, thats it. Urusel mat som sagt rakt av, undvik dom restaurangerna samt att man blir störd hela tiden av försäljare som vill sälja klockor, solglasögon m. m.

Är du riktigt hungrig efter strandbesöket ta med dig frukt.
#66 2018-03-15, 14:25
Axis.bold.as.love
Ursprungligen postat av brimfull

Men nej då. Så du är på Charter i Kanarieöarna, och förväntar dig annat än, pommes, kyckling, hamburgare. Exakt lika på alla ställen, samt köpt från Kina.

När jag besökte Kanarieöarna för ett kvarts sekel sedan så var det gott käk. Vettifan om det just var typiskt spanskt men det var liksom turistanpassat...biff med pommes och bea, bläckfisk med pommes etc. Läsk såsom Fanta och Coca-cola till naturligtvis.

Vill påpeka att det inte var slabbigt som en vägkrog i Sverige utan väldigt välsmakande och välupplagt.

Så länge man blir mätt och inte magsjuk så ger jag tummen upp.
#67 2018-03-15, 14:41
xpqr12345
Ursprungligen postat av gärningsman
Är det bara fulla turister som är tacksamma över att bara få något ljummet och salt serverat?


Historiskt sett har de flesta turister på Kanarieöarna velat ha varm pizza/burgare och kall öl.

Och i väldigt många år var det bra så. Men så småningom började myndigheterna på öarna undra om de inte kunde få dit lite mer "kultiverade" turister, och de bestämde sig för att försöka locka dit spanjorer från fastlandet. Det gick hur bra som helst, och plötsligt var det mycket färre "vanliga" turister och långt fler spanjorer. (Nedgången i vanliga turister beror på att hotellen kan inte ta emot hur många som helst.)

Men ganska snabbat visade det sig att det fanns några allvarliga brister i planen. Till att börja med så ville spanjorer från fastlandet _börja_ äta middag vid 22-tiden, inte tidigare. Och ingen äkta spanjor på semester äter middag på under två timmar, så restaurangpersonalen var inte så glada åt deras ändrade arbetstider.

Och som om det inte var nog med problem med det så var där en mer allvarlig brist i planen: de "nya" turisterna pratade samma språk som lokalbefolkningen! När de hade något klagomål (vilket var förvånansvärt ofta...) så kunde de framföra klagomålet på ett språk som personalen på hotellet/restaurangen/baren/... själva pratade! Nu var det slut med att spela oskyldig pga språkförbistringar med de "vanliga" turisterna....

Som någon filosof sagt: var försiktig med vad du önskar dig, du kan få det!
#68 2018-03-15, 15:23
Megaforce
Ursprungligen postat av Iclypso
Har du något tips på hotell som gör detta på södra GC? Vad jag har upplevt så kör de flesta finare hotell med en buffe restaurang och en finare bokningsbar restaurang.


Ja, det blev dock inget tillfälle till det senast. Vissa har sämre nivå under lågsäsongen (Gran canaria har högsäsong juli-september när många spanjorer har sin semester och de väljer ofta Kanariöarna för att slippa den spanska hettan på sommaren..).

I varje fall var de restauranger vi åt på senast okej, men inte mer än så. Det beror på om man gillar den olivoljesmaken som kanarerna har i princip all mat (i övriga spanien blandar man lite mer, t.ex. med vitlök, kanarerna steker t.ex. ägg i olivolja..)
#69 2018-03-15, 15:54
Commissary
Ursprungligen postat av Knucklehugs
Ja? Det är ju spansk mat? Lika Intressant som en nymålad vägg. Du har åkt till fel land om du ska uppleva god gastronomi. Spanien är det inlåsta syskonet medans italien och frankrike bråkar om första platsen....


Du kan ju uppenbarligen inte ett dyft om gastronomi.
#70 2018-03-15, 16:28
Kepler-22b
Ja... istället för att gå till första bästa restaurang med meny på engelska i turistorter du åker till, gör lite efterforskning innan resan på bra restauranger. Åker man till ställen som Playa Del Ingles kan man inte förvänta sig kvalité vid närmsta gathörn.
#71 2018-03-15, 17:18
Mypointis
1. I-landsproblem!
2. Vem orkar klaga på maten när spriten är skattefri?!
#72 2018-03-15, 17:46
Jof
Åker till ett ställe på Kanarieöarna, Lanzarote där jag vet att maten brukar vara bra. Ett hotell visserligen. Och lite dyrare.
Bra råvaror, bra tillagat, bra serverat.
Lusläser Tripadvisor innan jag väljer hotell och restauranger.

Svårt att hitta bra matställen. Men det är det i Sverige också.
OT Värsta matställen jag varit med om var på Madeira. Ingen matkultur alls verkade som. Pulversoppor bl a. Men Egypten. Ingick att man spydde efter några dar.

Men värt att ha kök, köpa egna råvaror och brassa själv.