Vi äter då i princip alltid gott och i regel billigt!
Nu har vi i.o.f.s. tröttnat mer och mer på restauranger och botaniserar hellre butiker och saluhallar. Nästan alla affärer förutom de allra minsta kvartersbutikerna har ett utbud som slår de flesta svenska varuhus med hästlängder när det gäller både just utbudet men även kvalité och priser med sina manuella diskar för fisk, kött, ost och pålägg. En ren fröjd att handla i motsats till hemma.
Restauranger varierar ju stort som överallt annars men det är i regel god mat. Självklart inte superbra om man tar en 3-rätters för EURO6.95 eller kinabuffé för 5.95 (det kan dock vara bra och iallafall oftast prisvärt).
Man undviker så klart ställen överfulla med turister (som ofta följer någon sorts flockbetéende) där blir det lätt långsam service och stressad matlagning. Vi undviker ju också i regel ställen med inkastare, svensktalande sådana som pesten.
Vi är inte heller så glada för turistghetton (ibland får det bli det ändå
utan väljer helst ställen med lite mer genuint spanskt, bra kompromisser med lite av varje är, Puerto de la Cruz, Santa Cruz, Las Palmas.
Vi väljer hellre ett ställe som är tomt eller halvtomt, är gästerna övervägande spanska lokalbor (om man nu kan se det) så är det oftast bra och prisvärt. Hellre en bit bort på ett enkelt ställe än vita dukar på en strandpromenad.
En kanningryta på n riktig spansk restaurang är fantastiskt, vi har ätit underbart kött på Argentinsk restaurang i Las Palmas, Tapas och kanariska potatis på uteservering i Puerto, I vintras i Corralejo, bland de godaste pizzor vi smakat.
Bottennapp har vi också upplevt, bränd pizza, kall kinamat, halvruttet kött men sånt händer i Sverige, Köpenhamn, London ja varsomhelst.
Så kort sagt, att döma ut maten på en ögrupp såhär är helgalet.