Ursprungligen postat av mikaels
De blir tillsagda, eller utskällda, och rätteligen betraktade som socialt inkompetenta idiotier.
Och får inget bord nästa gång de bokar, och usel service.
Men de slapp dricksa.
Varför ser du ett restaurangbesök som ett krig att vinna? Det är en gemensam dans, gillar du inte förutsättningarna kan du käka på Donken när du är i USA, då slipper du dricks.
Spot on. Det ju just detta som förvånar.
Hur människor orkar initiera lågnivåkonflikter med personal som ger dem service.
Man undrar ju hur de här individerna tar sig fram genom livet? Skäller ut brevbäraren? Bombhotar kundtjänst när de fått vänta i ett par minuter? Har de familj? Vill omgivningen ens umgås med dem?
Det finns ett par personer i min orbit - goda vänner - som jag avböjer att gå ut och äta med, eftersom de behandlar all servicepersonal som tredje klassens existenser.
Att få ut mer av en serviceupplevelse är inte något som kräver avancerad forskning.
Prova att vara positiv; engagera dig i det du äter/dricker, samt visa något slags mänskligt intresse för personen du blir serverad av, så händer det grejor.
Människor som jobbar på krog/bar/hotell är nyfikna, ofta intressanta och pratglada. I synnerhet amerikaner.
Men att ha en öppen attityd fungerar överallt.
Har diskuterat politik med en servitör på en sandbank mitt ute i Zambezifloden. Suttit bakom stängda persienner på en pub efter stängning och lärt mig hysteriskt mycket om hur det är att växa upp i en katolsk familj i en liten stad på Irland.
Oslagbar samhällskunskap, som gör att man kommer hem lite klokare - inte bara bakfull - och med ett bättre reseminne.
Q: Vad har det med dricks att göra? A: En del. Att dricksa ger ingen rätten att agera som ett kukhuvud. Du adderar det extra beloppet för att personen ska kunna försörja sig. Utöver det beter du dig som en god restauranggäst.
Det är - som skrivits ovan - en gemensam dans. Och hur du dansar den säger nog en del om hur du är funtad som människa.