Ursprungligen postat av Hapoel
Du går inte genom tullen i Istanbul, möjligen genom security igen, men dom har inget med osten att göra, om den inte är flytande, aha. (=du för inte in något olagligt i Turkiet!)
Flygplatsen ligger i Turkiet, alltså är osten inne i Turkiet när den är på flygplatsen. Vissa länder är mer petiga än andra när det gäller sådant.
Ursprungligen postat av sicnarf
Inga problem med ost i handbagaget. Linda den med en fryst islåda i ett par handdukar och det håller 8 till 10 timmar.
Enklast är att göra samma inlindning och checka in det med resväskan.
Isen kommer smälta och därmed vara vätska. Jag läste något ganska jobbigt om någon svensk kock som skulle flyga med skaldjur eller liknande, det löstes genom i förväg ordnat samarbete med isleverantörer (matställen) på flygplatsen. Antagligen både före och efter säkerhetskontrollen.
Om man kan frysa ost så borde det räcka ganska långt.
Ursprungligen postat av Flaklypan
Jag checkade in en sån där 2,5kg hushållsost för en massa år sedan men den blev bara till gele typ. Trycket i baggage utrymmet fick jag som svar, var boven i dramat. Kanske är bättre på dagens flyg!?
Det är väl samma tryck där nere som i kabinen? Det bör vara lättast att fixa med tanke på att flygplanet är ett långt rör, som bör tåla tryck ganska bra, jämför med gastuber. Det finns dessutom kommersiella flygplan som har viloplatser för besättningen och/eller toaletter en trappa ner. Och det finns minst två gamla, men kraftig modifierade, Boeing 747 som har en entrétrappa som går till det som brukar vara lastrum.
Hade det varit lågt tryck så hade ölburkar, hårspray mm exploderat dagligen.