Ursprungligen postat av takeitchill
I alla städer i Kina är det inga som helst problem att hitta nudlar, fried rice eller 盒饭 för 6-15rmb. Men man blir rejält less att leva så efter ett tag så det är inte hållbart men visst kan man spendera så lite och visst har jag vissa månader bara spenderat kanske runt 1000-1500rmb på mat och dryck i Kina genom att äta väldigt enkelt och dricka lokal öl men jag tror de flesta vill äta lite bättre då och då(man kan nästan spendera lika lite i Sverige också om man lagar mat hemma).
Däremot om man gör så missar man oerhört mycket god och intressant mat i Kina. Varför ens fara och resa om man bara ska snåla? Då är det väl bättre att spara lite extra pengar innan man far och reser.
Jag menar inte bara ris, nudlar eller gaifan, utan vanliga rätter. Det beror som sagt på var man är, i Beijing är t.ex. inte Chaoyang speciellt aktuellt för billig mat, medans andra delar av staden inte är lämpliga för "fin mat". Jag håller med dig om det du säger, men god mat kan också vara billig. Fördelen med Kina är ju att dom har 189726876 olika sorters rätter. Personligen när jag äter ute brukar det i snitt landa på 70-90 kr för mat/dryck för två personer, samt mat över som räcker till lunch nästa dag.
Nuförtiden äter jag inte ute lika ofta, min flickväns mamma brukar komma över och laga mat, hon har varit en hemmafru i trettio år snart, och lagar ruskigt god mat! Flickvännen håller också på att lära sig av henne nu, så det är fett najs.
Angående att resa runt i Kina för kaffepengar, det funkar definitivt inte, eftersom att biljettpris och liknande är omöjliga att komma ifrån, precis som ni har sagt. Sen är språket också en stor anledning till att turister spenderar mer pengar än vad vi gör, eftersom att vi kan språket, vet hur mycket saker i snitt ska kosta och liknande.
Om någon svänger förbi Beijing någon dag så är det bara att hojta, alltid kul med fler vänner!