Ursprungligen postat av karamella
Vanliga affärer är svåra att hitta i Shanghai, och ganska dyra. Finns mest småkiosker överallt, men där handlar man mest vatten, juice, godis etc. Rekommenderar inte att försöka köpa mat eller laga mat i Kina.
Haha, ja, det beror ju på om man vet vart man ska gå eller inte.
Antar att de dyra affärerna du refererar till är Cityshop och Olé? Ja, de är dyra, men det beror ju för i helvete på att allting de säljer är importerat från USA, Europa eller Japan. Därför skulle jag vilja upplysa dig om de kinesiska matcentren Darunfa, Lotus eller New Road som man kan hitta på många ställen i Shanghai. Carrefour finns också överallt och det inte särskilt dyrt. Dessa affärer säljer OCKSÅ importerade saker, men till ett betydligt billigare pris. Mycket som är extremt dyrt hemma är skitbilligt här, till exempel ligger oxfilén på runt 80 kr/kilot jämfört med 280 kr/kilot hemma i Sweden!
Jag rekommenderar STARKT att man ger sig ut och letar runt i dessa stora mataffärer. Det är inte alls farligt att köpa mat i Kina och man blir inte alls sjuk, förstår verkligen inte var alla dessa myter och skrämselhistorier kommer ifrån. Det är fantastiskt fräsch mat, överallt! Sen att kryddor och såser och annat även är enormt billigt gör ju matlagningen bara ännu bättre. I Shanghai kan man laga festmåltider 7 dagar i veckan för en spottstyver.