Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sydkorea

#697 2013-12-08, 05:24
Man får lära sig enkla tecken, jag vet tex. hur det kinesiska tecknet för nudlar ser ut, så på en helt kinesisk meny kan jag säga vilka rätter som är nudelbaserade, utan att fatta resten.

Spicy – 매운 (Mae / Urn)
#698 2013-12-08, 14:07
Haha, standard i asiatiska länder:

- Not so spicy, please
- Spicy yes!
#699 2013-12-08, 14:28
Åker du till Korea kommer du trampa på en kryddstark bomb förr eller senare.
Man får lära av sina misstag helt enkelt.

Helt riktigt som någon sa att de flesta restauranger har bilder, och i Seoul till och med Engelska på menyn.
Är det då kryddigt utöver det vanliga så kommer det stå typ "spicy chicken", eller "beef in chilli sauce".

Vissa saker här är så starka att man vill gå hem och lägga sig i fosterställning, men det gäller absolut inte all mat. Har man någon allergi däremot så blir det jobbigare.

När det gäller livsmedel så skaffar man sig en app helt enkelt, och översätter.
Men även där finns mycket på engelska. Står oftast "milk" på mjölk, "butter" på smör osv.
Man lär sig snabbt de vanliga frågorna, "vill du ha en påse?" "har du medlemskort?" osv.
Är du dessutom inte av asiatiskt utseende så kommer de anta att du inte förstår.
Lär dig säga hej och tack så kommer du långt, jag lovar.

Problem som kan uppstå är när t.ex. om ditt kreditkort strular eller liknande, och man inte kan förstå varandra. Jag brukar bära en del cach som backup för att lösa sådana situationer trots språkbarriären.
#700 2013-12-17, 11:10
Behöver mattips för 4 dagar i Seoul, jag tänker i synnerhet på Korean barbecue och vart detta äts bäst men allt annat ni kan rekommendera är även det högaktuellt! Ta chansen och gör er röst hörd alla koreanophiler och bevisa varför Sydkorea är teh shizzle
#701 2013-12-18, 01:14
sjeep
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Behöver mattips för 4 dagar i Seoul, jag tänker i synnerhet på Korean barbecue och vart detta äts bäst men allt annat ni kan rekommendera är även det högaktuellt! Ta chansen och gör er röst hörd alla koreanophiler och bevisa varför Sydkorea är teh shizzle


Har du smart phone kan du ladda ner mangoplate for att hitta restauranger, bra app for restauranger i Korea

Sen beror det mycket pa vad for sorts mat du gillar, nagra jag kan rekommendera:

Bossam (보&#49928 - Angad (steamed) flask med kimchi http://en.wikipedia.org/wiki/Bossam_(food)

Hoe/Hwe (&#54924 - Sashimi pa koreansk vis (Ga till noryangjin 노량&#51652 http://en.wikipedia.org/wiki/Hoe_(dish)

Dakkgalbi (딹갈&#48708 - Kyckling i stark sas http://en.wikipedia.org/wiki/Dakgalbi

Jjimdakk (찝&#45805 - Kyckling i sojasas http://en.wikipedia.org/wiki/Andong_jjimdak

Kimchijjigae (김치찌&#44060 - Kimchigryta http://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi_jjigae

Seollongtang (설농&#53461 - Soppa pa oxben http://en.wikipedia.org/wiki/Seolleongtang

Galbitang (갈비&#53461 - Kottsoppa med revben http://en.wikipedia.org/wiki/Galbitang

Bimbimbab (비빔&#48165 - Klassiker http://en.wikipedia.org/wiki/Bibimbab

Gamjatang (감자&#53461 - Kryddig kottsoppa med potatis http://en.wikipedia.org/wiki/Gamjatang

Streetfood: Sundae / Deokkbokki / Twigim / Odeng - http://seoulistic.com/korean-food/beginners-guide-to-korean-street-food-...

Gobchang (곱창/막&#52285 - Inalvor, later inte sa lockande men ar jattegott http://en.wikipedia.org/wiki/Gopchang

Bulgogi (불고&#44592 - Marinierat notkott, prova kedjan Bulgogi Brothers http://www.bulgogibros.com/

Mandu (만&#46160 - Koreanska dumplingar http://en.wikipedia.org/wiki/Mandu_(dumpling)

Rekommenderar personen starkt diverse koreanska soppor och grytor aven om det inte later lika flashigt som t.ex. bbq eller sashimi. Finns massa mer men skulle nog valja fran den har listan om jag bara hade fyra dagar.
#702 2013-12-18, 08:38
Tycker Sam är den bästa koreanska maten om man vill käka på kvällen och ta en bärs.
Intressant och annorlunda för turister också.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samgyeopsal
Finns verkligen överallt och i olika stil.

Bästa maten på en koreans budget-lunchrestaurang är Bulgogi Hot Pot (ingen aning om dess Koreanska namn, och en tonfisk-Kimbap.

Någon med erfarenhet av att öppna bankkonto i Seoul?
Är det gratis någonstans om man vill ha ett lönekonto och ett basic bankkort?
#703 2013-12-18, 08:49
sjeep
Ursprungligen postat av Ballongdjur
Tycker Sam är den bästa koreanska maten om man vill käka på kvällen och ta en bärs.
Intressant och annorlunda för turister också.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samgyeopsal
Finns verkligen överallt och i olika stil.

Bästa maten på en koreans budget-lunchrestaurang är Bulgogi Hot Pot (ingen aning om dess Koreanska namn, och en tonfisk-Kimbap.

Någon med erfarenhet av att öppna bankkonto i Seoul?
Är det gratis någonstans om man vill ha ett lönekonto och ett basic bankkort?


뚝배기불고기? http://cfile208.uf.daum.net/image/166BFB244AB3ADDB197F54

Kostar inget att oppna konto i Korea.
#704 2013-12-18, 12:07
Ursprungligen postat av sjeep
Har du smart phone kan du ladda ner mangoplate for att hitta restauranger, bra app for restauranger i Korea

Sen beror det mycket pa vad for sorts mat du gillar, nagra jag kan rekommendera:

Bossam (보&#49928 - Angad (steamed) flask med kimchi http://en.wikipedia.org/wiki/Bossam_(food)

Hoe/Hwe (&#54924 - Sashimi pa koreansk vis (Ga till noryangjin 노량&#51652 http://en.wikipedia.org/wiki/Hoe_(dish)

Dakkgalbi (딹갈&#48708 - Kyckling i stark sas http://en.wikipedia.org/wiki/Dakgalbi

Jjimdakk (찝&#45805 - Kyckling i sojasas http://en.wikipedia.org/wiki/Andong_jjimdak

Kimchijjigae (김치찌&#44060 - Kimchigryta http://en.wikipedia.org/wiki/Kimchi_jjigae

Seollongtang (설농&#53461 - Soppa pa oxben http://en.wikipedia.org/wiki/Seolleongtang

Galbitang (갈비&#53461 - Kottsoppa med revben http://en.wikipedia.org/wiki/Galbitang

Bimbimbab (비빔&#48165 - Klassiker http://en.wikipedia.org/wiki/Bibimbab

Gamjatang (감자&#53461 - Kryddig kottsoppa med potatis http://en.wikipedia.org/wiki/Gamjatang

Streetfood: Sundae / Deokkbokki / Twigim / Odeng - http://seoulistic.com/korean-food/beginners-guide-to-korean-street-food-...

Gobchang (곱창/막&#52285 - Inalvor, later inte sa lockande men ar jattegott http://en.wikipedia.org/wiki/Gopchang

Bulgogi (불고&#44592 - Marinierat notkott, prova kedjan Bulgogi Brothers http://www.bulgogibros.com/

Mandu (만&#46160 - Koreanska dumplingar http://en.wikipedia.org/wiki/Mandu_(dumpling)

Rekommenderar personen starkt diverse koreanska soppor och grytor aven om det inte later lika flashigt som t.ex. bbq eller sashimi. Finns massa mer men skulle nog valja fran den har listan om jag bara hade fyra dagar.


Mycket fina tips, riktigt tacksam att du tog dig tid till en sådan sammanställning. ska försöka beta av det mesta på din lista Det jag mest är ute efter är kanske lite mer kryddstark mat. Bor i Japan till vardags där ingenting starkare än ketchup tillåts i närheten av köket, så jag saknar verkligen att äta stark mat. Måste även säga att Mandu lät riktigt trevligt!

Jag är ett stort fan av Korean bbq så det måste jag verkligen testa. Blir dock lite förvirrad då det verkar finnas så många olika varianter. Vad är "traditionell" korean bbq och vilken restaurang skulle du rekommendera för detta ändamål?


Ursprungligen postat av Ballongdjur
Tycker Sam är den bästa koreanska maten om man vill käka på kvällen och ta en bärs.
Intressant och annorlunda för turister också.
http://en.wikipedia.org/wiki/Samgyeopsal
Finns verkligen överallt och i olika stil.

Bästa maten på en koreans budget-lunchrestaurang är Bulgogi Hot Pot (ingen aning om dess Koreanska namn, och en tonfisk-Kimbap.

Någon med erfarenhet av att öppna bankkonto i Seoul?
Är det gratis någonstans om man vill ha ett lönekonto och ett basic bankkort?


Riktigt trevliga tips, har sedan flera år snöat in på hot pot men visste inte att det fanns i Sydkorea så det lär jag testa på
#705 2013-12-18, 15:34
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Mycket fina tips, riktigt tacksam att du tog dig tid till en sådan sammanställning. ska försöka beta av det mesta på din lista Det jag mest är ute efter är kanske lite mer kryddstark mat. Bor i Japan till vardags där ingenting starkare än ketchup tillåts i närheten av köket, så jag saknar verkligen att äta stark mat. Måste även säga att Mandu lät riktigt trevligt!

Jag är ett stort fan av Korean bbq så det måste jag verkligen testa. Blir dock lite förvirrad då det verkar finnas så många olika varianter. Vad är "traditionell" korean bbq och vilken restaurang skulle du rekommendera för detta ändamål?

Då har du kommit rätt. Tror jag skadat mina inre organ efter några månader här i Korea.

Ursprungligen postat av sjeep
뚝배기불고기? http://cfile208.uf.daum.net/image/166BFB244AB3ADDB197F54

Kostar inget att oppna konto i Korea.


Tack!
#706 2013-12-18, 16:18
sjeep
Ursprungligen postat av LikeAGlove

Jag är ett stort fan av Korean bbq så det måste jag verkligen testa. Blir dock lite förvirrad då det verkar finnas så många olika varianter. Vad är "traditionell" korean bbq och vilken restaurang skulle du rekommendera för detta ändamål?



Samkyeobsal (삼겹&#49332 - standard flask bbq (pork belly meat) http://en.wikipedia.org/wiki/Samgyeopsal

Galbi (갈&#48708 - revben http://en.wikipedia.org/wiki/Galbi

Dessa tva ar de mest vanliga och de du bor prova, i stort sett kan man grilla vadsomhelst. Dessa restauranger finns overallt och haller for det mesta hyfsad kvalitet. Hoppas du inte reser ensam dock, for den mesta maten i Korea maste man vara minst tva personer.

Vill du prova nagot riktigt starkt kan du kora pa:

Nakji-bokkeum eller Nakji-jeongol (낙지볶음 / 낙지전&#44264 - Blackfisk med gronsaker och stark sas http://en.wikipedia.org/wiki/Nakji_bokkeum

Buldakk (불&#45805 - "eldkyckling" riktigt javla skitstarkt "A decade ago, buldak became famous for its extreme spiciness. Even some Koreans are unable to eat buldak for this reason" http://en.wikipedia.org/wiki/Buldak
#707 2013-12-19, 03:37
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Jag är ett stort fan av Korean bbq så det måste jag verkligen testa. Blir dock lite förvirrad då det verkar finnas så många olika varianter. Vad är "traditionell" korean bbq och vilken restaurang skulle du rekommendera för detta ändamål?

Ungefär vart i Seoul skall du bo? Lättare att rekommendera i ett specifikt område.
#708 2013-12-19, 13:31
Ursprungligen postat av sjeep
Samkyeobsal (삼겹&#49332 - standard flask bbq (pork belly meat) http://en.wikipedia.org/wiki/Samgyeopsal

Galbi (갈&#48708 - revben http://en.wikipedia.org/wiki/Galbi

Dessa tva ar de mest vanliga och de du bor prova, i stort sett kan man grilla vadsomhelst. Dessa restauranger finns overallt och haller for det mesta hyfsad kvalitet. Hoppas du inte reser ensam dock, for den mesta maten i Korea maste man vara minst tva personer.

Vill du prova nagot riktigt starkt kan du kora pa:

Nakji-bokkeum eller Nakji-jeongol (낙지볶음 / 낙지전&#44264 - Blackfisk med gronsaker och stark sas http://en.wikipedia.org/wiki/Nakji_bokkeum

Buldakk (불&#45805 - "eldkyckling" riktigt javla skitstarkt "A decade ago, buldak became famous for its extreme spiciness. Even some Koreans are unable to eat buldak for this reason" http://en.wikipedia.org/wiki/Buldak


Underbart, det blir nog garanterat både Galbi och Samkyeobsal då. Jag får se om jag stöter på någon eldkyckling, låter uppåt väggarna starkt Men vore värt att testa för sakens skull. En annan sak jag funderade på då jag är en sucker för kimchi, finns det flera olika varianter av den varan också eller är det ganska liknande alternativ? Förutom i styrka då

Mottager gärna dryckestips också, sydkoreansk öl ska vara ganska fin tydligen. Har dessvärre inte hört samma omdöme om deras sake

Ursprungligen postat av Ballongdjur
Ungefär vart i Seoul skall du bo? Lättare att rekommendera i ett specifikt område.


Jag kommer att på i Myeongdong, ingen brist på hak där hoppas jag