Ursprungligen postat av Ballongdjur
Hur gick det på resan? Har du bränt dina smaklökar?
Håller i skrivande stund på att slänga ihop en Yukgaejang i mitt simpla lilla kök. För att fatta mig kort så älskade jag Seoul och maten var helt fantastisk.
Hann avverka mandu, sannakji, galbi, bulgogi, yukgaejang, bibimbap, samkyeobsal och det mesta av gatumaten jag kom över. Det blev sannerligen mycket mat men det var ju också mer eller mindre en matresa.
Följde era tips om att käka Korean bbq i Hongdae, så jag begav mig till Hongik Uni varje kväll (för det ligger väl i Hongdae?)
Har för övrigt ätit en hel del bibimbap tidigare men i Seoul serverades jag en kall bibimbap med rått kött och det var kanske något av det godaste jag ätit, någonsin. Är det vanligt att den serveras på det här sättet?
Det enda jag blev besviken över var att jag inte kunde hitta sujeonggwa, plus att det var
riktigt jävla kallt ute
I övrigt tyckte jag verkligen om Sydkorea, det kändes mer "normalt" än Japan och på något vis lättare att smälta in som utlänning