Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sydkorea

#709 2013-12-19, 14:37
sjeep
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Underbart, det blir nog garanterat både Galbi och Samkyeobsal då. Jag får se om jag stöter på någon eldkyckling, låter uppåt väggarna starkt Men vore värt att testa för sakens skull. En annan sak jag funderade på då jag är en sucker för kimchi, finns det flera olika varianter av den varan också eller är det ganska liknande alternativ? Förutom i styrka då

Mottager gärna dryckestips också, sydkoreansk öl ska vara ganska fin tydligen. Har dessvärre inte hört samma omdöme om deras sake



Jag kommer att på i Myeongdong, ingen brist på hak där hoppas jag


Koreansk ol suger jamfort med det utbud som finns i Japan dar de har en valutvecklad craft beer culture likt USA. Daremot ar den billig. Soju ar val inte heller nagon hojdare men passar med koreansk mat och ar ocksa billig. Det som ar sjukt nice i Korea daremot ar deras makgeolli (risvin/risol) - http://en.wikipedia.org/wiki/Makgeolli

Precis som ol finns det hundratals olika lokala varianter.

Har finns nagra stallen du bor prova(drick garna tillsammans med kimchijeon - 김치&#51204:
http://travel.cnn.com/seoul/drink/5-best-makgeolli-bars-seoul-633468

Personlig favorit: ㅎ [: h]

Nar det galler kimchi finns det ocksa hundratals olika varianter men ar inget man bestaller separat utan det beror pa restaurang vilken sorts kimchi du far till maten. Men visst fan ar det gott

Edit: Myeongdong ar bra turistomrade och bra for shopping men SUGER for mat. Dalig kvalitet och overpriser Dessutom ar det relativt tomt pa kvallen/natten jamfort med andra stallen i Seoul. Skulle rekommendera att du aker till andra omraden for att ata. Studentomraden sasom Hongdae/Sinchon/Konkuk univ ar alltid hojdare nar det galler prisvard mat. Annars finns dyrare omraden sasom garosu-gil (sinsa) samt gangnam.
#710 2013-12-20, 16:07
Ursprungligen postat av sjeep
Edit: Myeongdong ar bra turistomrade och bra for shopping men SUGER for mat. Dalig kvalitet och overpriser Dessutom ar det relativt tomt pa kvallen/natten jamfort med andra stallen i Seoul. Skulle rekommendera att du aker till andra omraden for att ata. Studentomraden sasom Hongdae/Sinchon/Konkuk univ ar alltid hojdare nar det galler prisvard mat. Annars finns dyrare omraden sasom garosu-gil (sinsa) samt gangnam.

Håller med om att Hongdae är bättre än Myeongdong för mat, men att säga att det suger tycker jag är att ta i
Äter för tillfället middag i Myeongdong nästan dagligen eftersom jag är stationerad i närheten.
Mycket kedjor såklart, men finns små coola restauranger också i de smalare gränderna och i källarlokaler.
Skall kolla efter ett bra ställe för Ssam på imorgon!

Edit: Precis som seejp säger så är Koreansk öl verkligen kass. Allt jag provat smakar vatten.
Öl blandat med Soju (ungerfär som en Svensk ubåt) är vanligt här också. Inte så värdelöst som det låter.
#711 2013-12-24, 13:22
gaesaeki
Ursprungligen postat av sjeep

Buldakk (불&#45805 - "eldkyckling" riktigt javla skitstarkt "A decade ago, buldak became famous for its extreme spiciness. Even some Koreans are unable to eat buldak for this reason" http://en.wikipedia.org/wiki/Buldak


sjeep, har du något ställe att rekommendera för 불닭? Det låter ju helt fantastiskt. Jag bor i Hoegi, men åker gärna någon annanstans i stan för att prova om så krävs.
#712 2013-12-25, 07:24
Ursprungligen postat av sjeep
Koreansk ol suger jamfort med det utbud som finns i Japan dar de har en valutvecklad craft beer culture likt USA. Daremot ar den billig. Soju ar val inte heller nagon hojdare men passar med koreansk mat och ar ocksa billig. Det som ar sjukt nice i Korea daremot ar deras makgeolli (risvin/risol) - http://en.wikipedia.org/wiki/Makgeolli

Precis som ol finns det hundratals olika lokala varianter.

Har finns nagra stallen du bor prova(drick garna tillsammans med kimchijeon - 김치&#51204:
http://travel.cnn.com/seoul/drink/5-best-makgeolli-bars-seoul-633468

Personlig favorit: ㅎ [: h]

Nar det galler kimchi finns det ocksa hundratals olika varianter men ar inget man bestaller separat utan det beror pa restaurang vilken sorts kimchi du far till maten. Men visst fan ar det gott

Edit: Myeongdong ar bra turistomrade och bra for shopping men SUGER for mat. Dalig kvalitet och overpriser Dessutom ar det relativt tomt pa kvallen/natten jamfort med andra stallen i Seoul. Skulle rekommendera att du aker till andra omraden for att ata. Studentomraden sasom Hongdae/Sinchon/Konkuk univ ar alltid hojdare nar det galler prisvard mat. Annars finns dyrare omraden sasom garosu-gil (sinsa) samt gangnam.



Stort tack återigen, det bär av imorgon så jag kommer med uppdatering när jag kommit hem igen. ska försöka beta av allt som rekommenderades
#713 2013-12-26, 01:19
sjeep
Ursprungligen postat av gaesaeki
sjeep, har du något ställe att rekommendera för 불닭? Det låter ju helt fantastiskt. Jag bor i Hoegi, men åker gärna någon annanstans i stan för att prova om så krävs.


Finns vanligtvis i universitetsomraden eller dar unga personer hanger som t.ex. Gangnam. Du har ju nara bade till 외대 och 건대.

Nagra stycken runt 건대입구역: http://map.naver.com/?query=%EB%B6%88%EB%8B%AD&type=SITE_1

Ursprungligen postat av LikeAGlove
Stort tack återigen, det bär av imorgon så jag kommer med uppdatering när jag kommit hem igen. ska försöka beta av allt som rekommenderades


Ser fram emot din uppdatering Ha det roligt!
#714 2013-12-27, 07:21
gaesaeki
Ursprungligen postat av sjeep
Finns vanligtvis i universitetsomraden eller dar unga personer hanger som t.ex. Gangnam. Du har ju nara bade till 외대 och 건대.

Nagra stycken runt 건대입구역: http://map.naver.com/?query=%EB%B6%88%EB%8B%AD&type=SITE_1



Tack så mycket, detta ska undersökas
#715 2013-12-31, 14:14
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Stort tack återigen, det bär av imorgon så jag kommer med uppdatering när jag kommit hem igen. ska försöka beta av allt som rekommenderades

Hur gick det på resan? Har du bränt dina smaklökar?
#716 2014-01-01, 11:56
Ursprungligen postat av Ballongdjur
Hur gick det på resan? Har du bränt dina smaklökar?


Håller i skrivande stund på att slänga ihop en Yukgaejang i mitt simpla lilla kök. För att fatta mig kort så älskade jag Seoul och maten var helt fantastisk.

Hann avverka mandu, sannakji, galbi, bulgogi, yukgaejang, bibimbap, samkyeobsal och det mesta av gatumaten jag kom över. Det blev sannerligen mycket mat men det var ju också mer eller mindre en matresa.

Följde era tips om att käka Korean bbq i Hongdae, så jag begav mig till Hongik Uni varje kväll (för det ligger väl i Hongdae?)

Har för övrigt ätit en hel del bibimbap tidigare men i Seoul serverades jag en kall bibimbap med rått kött och det var kanske något av det godaste jag ätit, någonsin. Är det vanligt att den serveras på det här sättet?

Det enda jag blev besviken över var att jag inte kunde hitta sujeonggwa, plus att det var riktigt jävla kallt ute I övrigt tyckte jag verkligen om Sydkorea, det kändes mer "normalt" än Japan och på något vis lättare att smälta in som utlänning
#717 2014-01-02, 01:28
sjeep
Ursprungligen postat av LikeAGlove
Håller i skrivande stund på att slänga ihop en Yukgaejang i mitt simpla lilla kök. För att fatta mig kort så älskade jag Seoul och maten var helt fantastisk.

Hann avverka mandu, sannakji, galbi, bulgogi, yukgaejang, bibimbap, samkyeobsal och det mesta av gatumaten jag kom över. Det blev sannerligen mycket mat men det var ju också mer eller mindre en matresa.

Följde era tips om att käka Korean bbq i Hongdae, så jag begav mig till Hongik Uni varje kväll (för det ligger väl i Hongdae?)

Har för övrigt ätit en hel del bibimbap tidigare men i Seoul serverades jag en kall bibimbap med rått kött och det var kanske något av det godaste jag ätit, någonsin. Är det vanligt att den serveras på det här sättet?

Det enda jag blev besviken över var att jag inte kunde hitta sujeonggwa, plus att det var riktigt jävla kallt ute I övrigt tyckte jag verkligen om Sydkorea, det kändes mer "normalt" än Japan och på något vis lättare att smälta in som utlänning


Trevligt att du hade en lyckad resa!

Den bibimbab du at heter yukhoe-bibambab; yukhoe ar en koreansk ra notkottsratt, mycket god.

http://en.wikipedia.org/wiki/Yukhoe
#718 2014-01-04, 02:18
Bolide
Ursprungligen postat av LikeAGlove
I övrigt tyckte jag verkligen om Sydkorea, det kändes mer "normalt" än Japan och på något vis lättare att smälta in som utlänning

Roligt att du haft en bra resa! Lustigt, jag besökte Seoul strax innan mitt julfirande i Sverige och fick samma känsla. Kände mig betydligt friare och upplevde staden som mer internationell. Maten var kanon, och jag upplevde människorna som mer lättsamma och genuina än i Japan. Lär bli ett till besök inom en snar framtid!
#719 2014-01-09, 03:50
sjeep
For de som vill veta vad och var man ska ata i Seoul ar detta en bra guide: http://seoulistic.com/korean-food/love-korea-food-visit-these-food-towns...

Tteokbokki Town in Sindang
Tteokbokki (떡볶&#51060: spicy rice cakes (Korean street food)

Ojang-dong
Naengmyun (냉&#47732: cold buckwheat noodles (also spelled naengmyeon)

Majang Korean BBQ Street
Galbi (갈&#48708: Korean style bbq (beef)
Samgyupsal (삼겹&#49332: Korean style bbq (pork)

Sundae Town in Sillim
Sundae (순&#45824: blood sausage (Korean street food)

Jokbal, Jeon & Twigim Street in Gongdeok
Jokbal (족&#48156: pigs feet (aka trotter)

Jjukkumi Street in Cheonho-dong
Jjukkumi (쭈꾸&#48120: baby octopus in spicy sauce
#720 2014-01-09, 23:16
Fredas
Ursprungligen postat av sjeep
For de som vill veta vad och var man ska ata i Seoul ar detta en bra guide: http://seoulistic.com/korean-food/love-korea-food-visit-these-food-towns...

Tteokbokki Town in Sindang
Tteokbokki (떡볶&#51060: spicy rice cakes (Korean street food)

Ojang-dong
Naengmyun (냉&#47732: cold buckwheat noodles (also spelled naengmyeon)

Majang Korean BBQ Street
Galbi (갈&#48708: Korean style bbq (beef)
Samgyupsal (삼겹&#49332: Korean style bbq (pork)

Sundae Town in Sillim
Sundae (순&#45824: blood sausage (Korean street food)

Jokbal, Jeon & Twigim Street in Gongdeok
Jokbal (족&#48156: pigs feet (aka trotter)

Jjukkumi Street in Cheonho-dong
Jjukkumi (쭈꾸&#48120: baby octopus in spicy sauce


När jag var i Seoul bodde jag främst i ett område jag har för mig hette Yeongdeongpo-gu (Yeongdeongpo-dong?). Några hundra meter från hotellet fanns en restaurang som serverade diverse blandrätter av ris, vad jag gissar var risbollar (sådana man har i tteokbukki, samma konsistens som marschmallows), diverse kryddor och såser och antingen kött eller kyckling. Allt i en enda stor röra. Var helt fantastiskt gott och billigt, ca 10,000-12,000 won för att mätta två personer. Har inget minne alls av vad det kan ha hetat, men de bosatta här i tråden kanske har en gissning?