Hitta diskussioner med liknande innehåll

Äter man hundar i kina?

#13 2010-01-16, 21:30
Eremiten
Ursprungligen postat av kstrom
Äter man hundar i kina och är det någon som gjort det?

Jag har ätit hundkött i Vietnam och Indonesien.
#14 2010-01-16, 21:44
MrCliffBarnes
Va i Kina för ett par år sedan, vi var ute och åkte bil med en kines. Min polare började då prata om stalingrad av någon anledning och om hur hemskt de va där under kriget. Dom var till och med tvugna att äta up sina hundar! kinesen såg undrande ut: Hund är ju jätte gott påstod han, så vad va problemet?
#15 2010-01-16, 21:55
Durabeton
I Bulgarien såg jag en hel hund på ett spett som snurrade över en låga så det måste väl inte vara så långt bort som Kina för att se nåt som vi tycker är så märkligt här.
#16 2010-01-16, 22:10
Xploit
Vad denna tråd gör här vet jag inte. Jag tror resemänniskorna kan ha lite intresse av denna tråd, och därför skall de få den serverad som på ett silverfat med lämplig sås. Viss risk för vidare förflyttningar finns det!
Kultur: allmänt -> Resor: Asien
/Mod
#17 2010-01-16, 22:23
Ovcharka
Ursprungligen postat av Wildebeest
Saknar empati? Varför skulle det vara mer empatilöst att äta hund än att äta ko och gris? För att du tycker hundar är gulliga?

Det vidriga är ju hur de behandlar djuren innan de äter upp dem, eller i vissa fall medan de äter dem. Träffade en kines på Arlanda under en lång väntan på flyg, han berättade hur man i vissa delar av landet äter varm aphjärna. Inte varm som i kokt, utan som i kroppsvarm... Man dödar nämligen inte apan innan man äter.:'(


De får gärna äta hund, om de behandlar dom som sig bör och avlivar dom humant. Hur hade svenskarna reagerat om vi sett djur, avsett typ, i små (jävligt små burar på torget? Och om man dessutom hade avlivat djuren på plats? Det hade blivit folkstorm.

I sydostasien bryr man sig inte. De bryr sig inte om ett jävla skit där. De eldar kol, kör lastbilar utan avgassystem och beter sig vidrigt mot allt levande i allmänhet och djur i synnerhet.
#18 2010-01-17, 02:40
globaltanalt
Jag har atit hund i Vietnam och pa Bali. I Thailand ar vall Nong-Khai kant for att ata hund
#19 2010-01-17, 10:39
jag testade att käka hund i korea. det tog emot men djur som djur tänkte jag..
bara för man är uppväxt med hund i Sverige så måste inte alla ha samma syn på hundar som vi är. Smaken är som baken!

buba
#20 2010-01-17, 17:19
brianmolko
lika chockad blir nog en indier av att vi äter nötkött
#21 2010-01-30, 06:54
Hulten
Nu vet jag inte vilken hala i Kina ni som ater hundkott befinner er i, men det ar inte lika vanligt som alla pastar. Dessutom stammer det inte att det ar lagligt i Kina.
#22 2010-01-30, 07:15
Cognitive Dissident
Ursprungligen postat av Hulten
Nu vet jag inte vilken hala i Kina ni som ater hundkott befinner er i, men det ar inte lika vanligt som alla pastar. Dessutom stammer det inte att det ar lagligt i Kina.


Det är väl främst i norra kina hund är vanligt som krubb?
Men lagligt är det allt, även om det kanske ska läggas ett förslag om att förbjuda det.

I övrigt så kan nämnas att första frasen i matdelen i Lonely Planets kinaguide är "jag äter inte hund".
#23 2010-01-30, 08:06
Coffe_K4n0n
Ursprungligen postat av Camaka

Kineserna är smarta som äter allt möjligt, som faktiskt går att äta, varför låta mat gå till spillo


I synnerhet deras matätter som innehåller insekter (typ gräshoppor). Det finns faktiskt en hel del fördelar med just insekter som mat. Saxar från wikipedia:

Insects can be a good source of not only protein, but also vitamins, minerals, and fats. For example, crickets are high in calcium, and termites are rich in iron. "One hundred grams of giant silkworm moth larvae provide 100 percent of the daily requirements for copper, zinc, iron, thiamin, and riboflavin. Ants can also contain protein depending on the size of the insect. the smaller the species, the chance of minimal or no protein that species will have. Grubs of the sago palm weevil (a staple in Papua New Guinea) are laden with unsaturated fat. Many insects contain abundant stores of lysine, an amino acid deficient in the diets of many people who depend heavily on grain".

Insects generally have a higher food conversion efficiency than more traditional meats, measured as efficiency of conversion of ingested food, or ECI. While many insects can have an energy input to protein output ratio of around 4:1, raised livestock has a ratio closer to 54:1. This is partially due to the fact that feed first needs to be grown for most traditional livestock. Additionally endothermic (warm-blooded) vertebrates need to use a significantly greater amount of energy just to stay warm whereas ectothermic (cold blooded) plants or insects do not. An index which can be used as a measure is the Efficiency of conversion of ingested food to body substance: for example, only 10% of ingested food is converted to body substance by beef cattle, versus 19–31% by silkworms and 44% by German cockroaches. Studies concerning the house cricket (Acheta domesticus) provide further evidence for the efficiency of insects as a food source. When reared at 30°C or more and fed a diet of equal quality to the diet used to rear conventional livestock, crickets showed a food conversion twice as efficient as pigs and broiler chicks, four times that of sheep, and six times higher than steers (oxen) when losses in carcass trim and dressing percentage are counted.

Insects reproduce at a faster rate than beef animals. A female cricket can lay from 1,200 to 1,500 eggs in three to four weeks, while for beef the ratio is four breeding animals for each market animal produced. This gives house crickets a true food conversion efficiency almost 20 times higher than beef. For this reason and because of the essential amino acids content of insects, some people propose the development of entomophagy to provide a major source of protein in human nutrition. Protein production for human consumption would be more effective and consume fewer resources than vertebrate protein. This makes insect meat more ecological than vertebrate meat.

Insects have attractive qualities for food production besides their high energy efficiency. For example the spatial usage and water requirements are only a fraction of that required to produce the same mass of food with cattle farming. Production of 150g of grasshopper meat requires only very little water, while cattle requires 3290 liters to produce the same amount of beef.



Mao. Ska man vara miljö och ekologipretto så är vårt överflödiga konsumerande av nötkött en rätt dyr och långt ifrån vare sig kostnadseffektiv eller energieffektiv jävla lyx. Och djurplågeriet som ständigt följer köttindustrin är ju ett annat etiskt problem, som förmodligen skulle elimineras om man gick över till insekter (de flesta insekters nervsystem är inte tillräckligt komplext för att ens kunna uppleva smärta och lidande som i princip alla nuvarande boskapsdjur definitivt kan). Insekter lider heller inte direkt av att leva i små och trånga utrymmen (vissa arter söker ju sig till och med till dessa på egen hand).

Med allt detta i beaktande så är det vi s.k "civiliserade" i-länder som är idioterna på den fronten som fortfarande använder nötkött som vår primära proteinkälla i köket. Inte bara p.g.a de rent energimässiga aspekterna utan även på de moraliska på vissa sätt. Det västerländska köket borde definitivt inkorporera mer insekter som råvaror. Kruxet är bara att lyckas få dem att se, dofta och smaka aptitligt på samma sätt som en väl lagad biff gör...
#24 2010-01-30, 09:41
möbök
Ursprungligen postat av Coffe_K4n0n

Mao. Ska man vara miljö och ekologipretto så är vårt överflödiga konsumerande av nötkött en rätt dyr och långt ifrån vare sig kostnadseffektiv eller energieffektiv jävla lyx. Och djurplågeriet som ständigt följer köttindustrin är ju ett annat etiskt problem, som förmodligen skulle elimineras om man gick över till insekter (de flesta insekters nervsystem är inte tillräckligt komplext för att ens kunna uppleva smärta och lidande som i princip alla nuvarande boskapsdjur definitivt kan). Insekter lider heller inte direkt av att leva i små och trånga utrymmen (vissa arter söker ju sig till och med till dessa på egen hand).


Kan inte annat än att hålla med! Insekter tycks vara riktiga näringsbomber, utan fett och hög proteinhalt. Synd att man tycker de ser så oaptitliga ut.