Har ingen erfarnhet av SAS business class, men i allmänhet byter man upp sig för komforten, i andra hand mat och dryck. Som tidigare påpekats är flygmat aldrig värd att betala extra pengar för, produktionskostnaden är ändå så låg på mat att det blir halvtaskigt. Huvudrätten är inte större än i ekonomi, så man får väl fylla upp med sallad och ostbricka. Vad gäller dryck är det bara att beställa in mer, självklart vill de inte ösa på dig dricka för det kostar flygbolaget pengar, men de skulle aldrig våga neka dig mer, så länge du är nykter och skötsam förstås.
Så komforten är vad det handlar om för mig. Gott om plats att sträcka ut sig och vila, i regel inga skrikande ungar. Beroende på flygbolag kan man få platt säng och lite avskärmat från andra passagerare, då kan man sitta och mysa i sin lilla kokong, sippa champagne och kolla på film
En resa till NY är lagom lång för att njuta av erfarenheten. På hemresan, som vanligtvis är ett nattflyg, kan man kanske lyckas tuppa av i ekonomi och då kvittar det ju.
En annan fördel är förstås att du får fler frequent flyer miles, att du kan checka in med prioritet, och att du får tillgång till flygplatsloungen vid avresan.