Fy F.. för Chicharoon
Har en bekant, filipino, han och hans familj har busniess med just Chicharoon.
Han är också själv Chiefcook till sjöss. Men i alla fall, han var 34 år när han fick sin hjärt attack, och dom fick göra en bypass opretion på han.
En J.... tur att han hade försäkring via sitt bemanings bolag i Manila, det gick på över 300.000peso på MMC. Han är inte överviktig, och han tränar i gymmet ett par gånger i veckan, men hans artärer var helt igen pluggade med "chicharoon" som läkarna sa på MMC.
Chicharoon och allt salt dom använder i Filippinerna, är nog det hälsofarligaste som dom sätter i sig, det leder bar till hjärtsjukdomar.
Nu har frugan bott/varit och utbildat sig i Svergie, så nu tror hon på mig, när jag säger att hon får ta det lungt med saltet, hon hade salt t.om på frukt,
och chicharoon stog alltid för på bordet, nu ser jag aldrig till en skål/påse mer i huset. Okunskap är nog den största boven, och dålig information om vad som är hälsosamt/ohälsosamt att stoppa i sig bland filippinare.
Är ju ett av världens ledande länder med hjärtsjukdomar och diabetes.