Hitta diskussioner med liknande innehåll

Alkohol i Thailand

#97 2014-06-28, 17:24
christery
Har bara köpt en pava rosé i Jomtien, förträngt vad den hette och kommer aldrig att köpa vin i Thailand igen, gav begreppet Château Glykol ett ansikte.

Så tyvärr Gaspar, av mig får du ingen hjälp att fylla på glaset. Men ett tips är ju att ta med lite när man är i den mer civiliserade världen.

Blir ju lite roligt när man släpar med sig mat, snus och ev. vin till Thailand och sen tar med cigg, öl och Hong Tong tillbaka. Och faktiskt lite soppor nu när jag var ner sist, dom var inte tokiga men strumporna flyger av... lite mycket chili i dom.
#98 2014-06-28, 17:25
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Gaspar
Vin i Thailand är ganska dyrt men här får ni några råd på acceptabla och prisvärda vita viner.

Peter Vella är en Chardonnay från California. Kostnad ca ฿t 1200 för en fyra liters box. Smakar väldigt bra. Passar väldigt bra till pasta.

Marysol från Chile kostar ca ฿t900 för fyra liter. Smakar ok, men är ganska söt. Fungerar bra till mögelost.

Min favorit är Mont Clair från sydAfrika, kostar ifrån ฿t165 - 1900. 35cl - tio liters box. Fungerar till allt, framför allt frukt och ost.

Vi har även budget varianten som jag INTE rekommenderar. Lakeville ฿t139, 750ml. Smakar bara jäst och i nio fall av 10 så är innehållet grumligt. Undvik denna!

Givetvis finns det mer, men jag tog upp de jag tycker är prisvärda. Fyll gärna på, mitt glas är tomt


Tack för tipsen, vin är något jag kan sakna.

Vilken druva är Mont Clair gjort på? Torrt? Funkar i matlagning?
Jag får nog slå till på en provflaska innan jag eventuellt köper på mig boxen, som ju var rätt prisvärd, helt klart något att spana in.



Några fler bra tips på prisvärda viner?
#99 2014-06-28, 17:50
AlexxxZ
Ursprungligen postat av christery
Har bara köpt en pava rosé i Jomtien, förträngt vad den hette och kommer aldrig att köpa vin i Thailand igen, gav begreppet Château Glykol ett ansikte.

Så tyvärr Gaspar, av mig får du ingen hjälp att fylla på glaset. Men ett tips är ju att ta med lite när man är i den mer civiliserade världen.

Blir ju lite roligt när man släpar med sig mat, snus och ev. vin till Thailand och sen tar med cigg, öl och Hong Tong tillbaka. Och faktiskt lite soppor nu när jag var ner sist, dom var inte tokiga men strumporna flyger av... lite mycket chili i dom.


Vad köpte du för soppor?

Ett annat "vintips" är Siam Sato som finns att köpa på 7/11, bör dock spädas med lite Sprite eller liknande för att bli någorlunda drickbart.. Men hyfsat bra APK har jag för mig..

http://inpattayanow.com/wp-content/uploads/2011/09/A-nice-bit-of-cheap-booze.jpg
#100 2014-06-28, 19:21
christery
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Vad köpte du för soppor?

Ett annat "vintips" är Siam Sato som finns att köpa på 7/11, bör dock spädas med lite Sprite eller liknande för att bli någorlunda drickbart.. Men hyfsat bra APK har jag för mig..

http://inpattayanow.com/wp-content/uploads/2011/09/A-nice-bit-of-cheap-booze.jpg


Vanliga nudelsoppor i mugg, men det är inte samma som man hittar i Sverige kan jag säga när jag bjudit på dessa. Jag antar att det är lite mer prik i kryddpåsen än vad vi har i våra varianter av nudelsoppa.

Fördelen är att jag inte behöver bjuda på soppor nåt mer, mina släktingar är inte intresserade.

Jag som trodde dom skulle gilla lite av det thailändska köket...

Vad är egentligen Siam sato efter som du spär den?
#101 2014-06-28, 19:39
Gaspar
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Tack för tipsen, vin är något jag kan sakna.

Vilken druva är Mont Clair gjort på? Torrt? Funkar i matlagning?
Jag får nog slå till på en provflaska innan jag eventuellt köper på mig boxen, som ju var rätt prisvärd, helt klart något att spana in.



Några fler bra tips på prisvärda viner?

Kör en provflaska. Kostar inte mycket. Och ja, det är ett torrt vin (Mont Clair) vitt. Finns även i rött. Den vita fungerar utmärkt ien Carbonara Nu blir jag dödad...
#102 2014-06-28, 21:24
christery
Ursprungligen postat av Gaspar
Kör en provflaska. Kostar inte mycket. Och ja, det är ett torrt vin (Mont Clair) vitt. Finns även i rött. Den vita fungerar utmärkt ien Carbonara Nu blir jag dödad...


Inte alls, vitt går åxå bra i alla fall enligt http://www.svt.se/gokvall/recept/spaghetti-carbonara-1

Det är väl inte traditionsenligt kanske, men det går.
#103 2014-07-03, 19:29
möbelklister
Ursprungligen postat av möbelklister
Kan kolla senare idag, men jag har för mig att den ligger mellan 250 och 300 B för 70 cl. Ja, den finns på 7 Eleven, men jag är osäker på om de har mer än en storlek. Tesco Lotus Express är nog lite billigare.


Liten uppdatering bara: Sang Som (75 cl) kostar från ca 250 B. Sang Som Similan (75 cl) från ca 200 B. Sang Som Black Label har jag inte kollat.
#104 2014-07-03, 20:28
koivu
Vad kostar en chang eller Singa på en vanlig bar?
#105 2014-07-03, 21:13
christery
Ursprungligen postat av koivu
Vad kostar en chang eller Singa på en vanlig bar?


Runt 100B men det var i BKK, kan ju vara billigare på andra ställen.

Ladydrink (en helt vanlig jäkla cola) gick väl på 120 men då får du ju lite sällskap åxå, om du nu inte köpte den åt dig själv förstås.
#106 2014-07-05, 12:38
koivu
På Google maps har man sett skyltar med Beer 40B i Pattaya?
Kanske är happy hour!
#107 2014-07-05, 12:57
Kan tipsa om ett öl från Laos som bland "vetenskapen" anses som en av Asiens bästa ölsorter, BeerLao! Det finns 2 sorter, en vanlig "lager" som jag själv inte anser är bättre än de Thailändska men de har en "Black" som är brödig, mustig och fin. Det är en mörk lagertyp med ganska mycket kolsyra (jfr Falcon Bayerskt). Kan vara lite knepig att hitta men den finns hos de flesta grossister, runt 1100 Bath/låda.

Vad gäller Mont Clair så importeras tydligen druvorna från Sydafrika och tillverkas i Thailand för att undvika vinskatten som annars läggs på allt importerat vin och gör det onödigt dyrt. Tyvärr tillsätts tydligen en del kemikalier, bla för att förbättra hållbarheten men det är bara vad jag hört i expat-kretsar.

Håller med dem som gillar SangSom, det är en alldeles förträfflig dryck både med enbart is och blandad med virke. Själv dricker jag den med Schweppes Bitter Lemon (Manao, den gröna burken) eller med Ginger Ale. Tycker det blir för sött med Cola. Resten av de inhemska spritsorterna gillar jag inte värst mycket dock. Sen kan det vara värt att nämnas att Gilbey's numera även tillverkar sitt Gin i Thailand, tidigare enbart vodkan. Det gör att man kan få en 70cl flaska av endera sorten för ~300 Bath som billigast.
#108 2014-07-05, 13:01
AlexxxZ
Ursprungligen postat av koivu
På Google maps har man sett skyltar med Beer 40B i Pattaya?
Kanske är happy hour!


Kanske gamla bilder? Eller happy hour som du säger, på draft beer..