Ursprungligen postat av Kumabjorn
Jag har det största som gick att få tag på här, kommer inte ihåg litertalet, men det har sex dörrar, varav ett fack speciellt för iskuber. Kanonkyl tycker jag, men jämfört med det jag hade hemma i Sverige känns det litet. En massa småhyllor som tar plats, små specialfack till ditten och datten. Säkert smidigt och användbart för japansk husmor, och hon är ju onekligen målgruppen, mindre så för slafsig svensk som bara vill slänga en bautastek på grillen.
Haha ja det är klart att kylarna är mer anpassade för klientelets behov beroende på var i världen man befinner sig än något annat. Antar jag. Vissa i Sverige har ju jävla frysskåp i sina källare där de slänger in typ storpack av allt möjligt, så visst är det så. Dock har både kyl och fryst växt med åren i Japan. Det måste du väl ha sett?
Ursprungligen postat av Eoppoyz
Jag tänkte i första hand på varor såsom pasta, nudlar och liknande torrmat. Även t ex kött i storpack vore välkommet. Bröd i större förpackningar än 8 skivor är även det välkommet. Ordentligt pålägg har jag svårt att hitta. Det jag har sett är det dyra franska miniostarna som inte ens räcker till de åtta brödskivorna.
Det är klart att du kan finna detta? Åtminstone de förstnämnda sakerna. Bröd är lite klurigare då som Kuma nämner har man inte samma tradition av bröd. Däremot bör det inte var alltför svårt att gå in på en specialiserad brödbutik för att kunna köpa så mycket bröd du kan bära.
Alltså, pålägg och pålägg. Finns ju färdigskivad ost
Skinka går att få tag på, ömm ägg? Sallad? Använd fantasin förfan, är ju inte svårare än så. Du kan lätt slänga ihop en bra macka om du bara har lite fantasi. Tonfisk funkar också. Finns ofta det mesta man bara använder fantasin lite, men för all del så kan man såklart inte förvänta sig samma grossist-kultur som i Sverige när det kommer till utbud och storpack. Tyvärr.