En fråga:
Jag funderar på att vara i Japan i ett år (försöka jobba svart som inkastare, eller med någon typ av svartjobb inom underhållningsbranschen, kanske lära ut engelska privat osv. Jag är fullt medveten om att man nog inte får vara i Japan ett helt år i sträck, utan man får kanske var 3e månad åka till Kina i någon vecka eller så, pga visumreglerna i Japan).
Hur som helst, så är jag lite orolig för att dricka vattnet i Japan, och att äta japansk mat i o m Fukushima-olyckan, där kärnkraftverket än idag läcker ut massvis med radioaktivt vatten varje dag ut i havet.
Jag funderar då på att
enbart köpa vatten på flaska, importerat från Europa (OBS inte från USA, av andra skäl). Finns det att köpa i Japan, och vad kostar det billigaste i så fall? För att få ned priset, så har jag inget emot att t ex köpa kontorsbehållare med sådant vatten varje gång, och frakta hem till vart man nu kommer bo, på en kärra, eller med taxi.
Sedan så vill jag
enbart äta mat som är importerad från Europa. Jag äter ju mest grönsaker och nötter och frukt (dvs jag undviker ris/pasta/potatis/bröd). OBS FÄRSKA. Inte på burk eller så alltså. Finns det färska grönsaker och nötter och frukt, från Europa, i Japan (Tokyo hade jag tänkt vara i) att köpa? Pris i så fall jämfört med Sverige?
Hur löser man problemet med protein? Kan jag köpa proteinhaltig mat i Japan, från Europa? Vad i så fall, och pris, i förhållande till priserna i Europa? I proteinets fall spelar det ingen roll om det är på burk eller fryst eller så. Dvs det behöver INTE vara färskt i detta fall.
Tacksam för all info jag kan få.
OBS SNÄLLA, jag behöver INTE massa onödiga kommenterar om att "jag har ätit mat här i tre år, och det är ingen fara. Myndigheterna säger att det inte är någon fara. Annars skulle detta vara på nyheterna..." osv. Jag tar inte några risker. I a f inte om jag kan undvika att ta dom.