Ursprungligen postat av podofil1981
Formaldehyd finns ju naturligt i frukt och andra livsmedel också.
Jag har blivit magsjuk två-tre gånger i Etiopien, men det berodde sannolikt på dålig hygien hos personalen.
Det är lite skillnad på något som är naturligt och något som man doppat i ett ämne och som kan ha hundra gånger nivåerna som är naturliga i frukt.
Jag har blivit sjuk ett stort antal gånger, eftersom jag själv brukar skita i att göra rätt och ta en magsjuka per resa. Lite som russian roulette, eftersom jag verkligen gillar att handla mat hos streetvendors (vilka till 60% i Thailand tex, använder extra formaldehyd på sina animaliska produkter). Jag brukar även beställa dryck med is ibland när de ingår i någon shake, äta råa grönsaker och frukt, sushi, skaldjur etc.
Men sist blev jag så dålig i dysenteri att jag antagligen kommer äta vegetarisk kost nästa resa. Det finns ju jättemånga goda alternativ av det också jämfört med här.
Detta med formaldehyd och att man kan bli dålig av det (utöver av alla mikroorganismer) är välkänt i Sydostasien. Kina, Thailand, Vietnam, Indonesien, Bandladesh, Indien och Malaysia har stora problem med det, men det är spritt i stora delar av Asien.