Ursprungligen postat av f30malmo
Det är lite skillnad på något som är naturligt och något som man doppat i ett ämne och som kan ha hundra gånger nivåerna som är naturliga i frukt.
Jag har blivit sjuk ett stort antal gånger, eftersom jag själv brukar skita i att göra rätt och ta en magsjuka per resa. Lite som russian roulette, eftersom jag verkligen gillar att handla mat hos streetvendors (vilka till 60% i Thailand tex, använder extra formaldehyd på sina animaliska produkter). Jag brukar även beställa dryck med is ibland när de ingår i någon shake, äta råa grönsaker och frukt, sushi, skaldjur etc.
Men sist blev jag så dålig i dysenteri att jag antagligen kommer äta vegetarisk kost nästa resa. Det finns ju jättemånga goda alternativ av det också jämfört med här.
Detta med formaldehyd och att man kan bli dålig av det (utöver av alla mikroorganismer) är välkänt i Sydostasien. Kina, Thailand, Vietnam, Indonesien, Bandladesh, Indien och Malaysia har stora problem med det, men det är spritt i stora delar av Asien.
Ja att man kan bli sjuk av formaldehyd känner jag till. Det kan ju orsaka hosta, nysningar, en brännande känsla i ögon, hals m.m.
Jag känner mig dock mer orolig för amöbor, parasiter och annat.
Har precis varit i Rwanda, och tycks ha klarat mig väldigt bra.
Dom har många goda frukter här.
För övrigt åt jag mest nötkött.
På alla mina resor till Asien bland annat Thailand, Filippinerna, Vietnam och Kambodja så har jag klarat mig helt från magsjuka. Har mest ätit fisk, bläckfisk och mycket fläskött. Men även hund och kobra.
Däremot undviker jag alltid kyckling och streetfood.