Ursprungligen postat av Stalkerdelux
Ha, I will have to tast to believ that
KKKK . Det är få som kan göra en bra burgare. Sådär saftig och perfekt...mmmm
Men eftersom du sa tidigare att köttet i Kap Verde inte var så bra , då kanske burgare blir inte så bra .
Kanske man skulle satsa på foodtruck med något tunfisk . typ tunfisksmörgås eller smörstekta toast med tunfiskmouse. Eller Smörgåstårta ?
Smörgåstårta vor ju kul. 🤣
Grejen med att göra burgare är ju att man skall göra dom bästa, då kommer folket.
Hemligheten med en burgare är att dels välja rätt kött, en mix av högrev och entrecote tycker jag är bäst, dels att inte hålla på att masera färsen som många gör. Behåll fibrerna i samma riktning och göra en korv av den malda färsen som man sedan skär i puckar med kniv.
Grillar jag så gör jag en tjock puck som jag plattar försiktigt med händerna.
Har jag panna eller stekbord så smashar jag dom platta i järnet. Sedan är det bara låta pucken tillagas. Hög värme, låt den vara och få lite stekyta innan man börjar vända, då lossnar den bra från pannan.
Sedan hänger allt annat på tillbehören. Bra bacon, bra dressing, ost....
Matlagning med framförallt kött är min gamla hobby. De bästa burgarna jag ätit här har jag gjort själv.
Det importerade köttet från Portugal är inte bra men får man tag i lokalt producerat kött är det riktigt bra. Jag brukar gå till en slaktare här och peka på köttet jag vill ha malt, sedan maler de det åt mig.