Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bo och jobba i Thailand?

#169 2014-04-26, 12:01
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Flashcash
Det blir nästan 5 lax i månaden för dig då ? har du räknat ut vad det blir sen med nya shock skatten ? den skatt som skall betala hela skolans lyft lol.


Jag gör av med runt en dosa per dag, så runt 5000 thb i månaden.

Det har dock inga kopplingar till Sverige då det görs i Laos, helt utanför det svenska skattesystemet
#170 2014-04-26, 15:45
Flashcash
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Jag gör av med runt en dosa per dag, så runt 5000 thb i månaden.

Det har dock inga kopplingar till Sverige då det görs i Laos, helt utanför det svenska skattesystemet


Låter lite dyrt, jag kom ned på ca 120b dosan 1200b/stock med svensk snus dock ej ettan och general men då jag misstänker att detta inte spelar någon roll då du köper från Laos.

Är det bra kvalite om man får fråga ?
#171 2014-04-26, 15:51
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Flashcash
Låter lite dyrt, jag kom ned på ca 120b dosan 1200b/stock med svensk snus dock ej ettan och general men då jag misstänker att detta inte spelar någon roll då du köper från Laos.

Är det bra kvalite om man får fråga ?


Ja, jag är riktigt nöjd med kvaliteten, fick en stock Knox av en kompis som kom på besök, tyckte inte alls det var lika bra..

Dock är det 50g/dosa kontra 42g(?) för svenskt snus, vilket då motsvarar 139thb/dosa a 42g...

Här är det jag köper: http://pioneersnuff.com/
#172 2014-04-26, 18:50
beaver_se
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Ja, jag är riktigt nöjd med kvaliteten, fick en stock Knox av en kompis som kom på besök, tyckte inte alls det var lika bra..

Dock är det 50g/dosa kontra 42g(?) för svenskt snus, vilket då motsvarar 139thb/dosa a 42g...

Här är det jag köper: http://pioneersnuff.com/

En sån "otur" att man slutat snusa då , för visst saknade man snuset i Thailand.
Men hur smakar det, typ går det att jämföra med nån Svensk sort?
#173 2014-04-26, 19:01
AlexxxZ
Ursprungligen postat av beaver_se
En sån "otur" att man slutat snusa då , för visst saknade man snuset i Thailand.
Men hur smakar det, typ går det att jämföra med nån Svensk sort?


Det närmsta man kan komma är nog General, men mindre parfymerat än General, och en aning mer finmalt skulle jag tro då det är lite mer "lättknådat".

Inte så nikotinstarkt, men inte svagt heller.
#174 2014-04-26, 19:09
christery
Tog med mig 4 stockar ner, men rökte då nikotinsuget slog till - ut på balkongen och 3-4 bloss innan jag skrapade av glöden på ciggen.

Fick ner förbrukningen av snus till den grad att jag fick med mig 1 stock hem. Så 30 dosor på 90dagar går alldeles utmärkt om man hittar en annan nikotinkälla. Varför det gick snus öht? känslan att peta in en prilla är psykologiskt inpräntad på nåt vis.

Men på rökfria ställen är det ju oslagbart med snus, planet, efter maten, tjejens jäkla klädshopping tex.

Ska nog mycket till innan jag köper en 400B dosa från nån skum restaurang. Finns att beställa lite här och där vad jag hittade när jag letade innan jag åkte.
#175 2014-04-26, 21:22
m00nst0ne
Ursprungligen postat av Flashcash
Tycker din ide varit på tapeten på samtliga turist orter de senaste 20 åren, tyvärr kommer ingen betala för potatismos å biff, du behöver kränga dessa råvaror så dyrt att du kommer upp i 350-550b per tallrik för något jag själv kunna slänga ihop i köket för dina inköpspriser.

Sammanfattning.
För dyra råvaror
Expat kan laga precis samma dish för inköpspris


Märkligt resonemang för att rata en affärsidé. När man äter ute betalar man ju även för att slippa laga själv, slippa handla och slippa diska.

Konstigt att folk fortfarande köper bröd i butik när det går att baka hemma själv till inköpspris.
#176 2014-04-26, 22:19
christery
Ursprungligen postat av m00nst0ne
Märkligt resonemang för att rata en affärsidé. När man äter ute betalar man ju även för att slippa laga själv, slippa handla och slippa diska.

Konstigt att folk fortfarande köper bröd i butik när det går att baka hemma själv till inköpspris.


Mja, underlaget av Nordbor kanske är för litet. Själv vandrade jag åt fel håll tydligen på sukhumwit men hittade lite fahrangkäk (tja, lasange, men det var inte ris i alla fall) på soi 24 tror jag det var.

3 månader i Isaan utan eget kök gick ju åxå att lösa även om det var lite knepigare. Men fläsk med löksås och mann fahrang (potatis) blev det i alla fall.

Det gäller nog att se till att man har kunder, och att dom hittar dit. Det är väl inte det enklaste även om man slår upp portarna i BKK. Men beställning via nätet/telefon för utkörning och några bord kanhända jag skulle klara mig på.

Dessutom är nog kritik innan man ger sig i kast med nåt de bästa råden man kan få för att spara pengar.

Snackade med flera under resorna förra året som drev bar/restaurang, det genomgående var att dom som garanterat gör pengar på den verksamheten är personerna som hyr ut lokalen.
#177 2014-04-26, 22:47
m00nst0ne
Allt handlar om hur man marknadsför sig. En bekant känner en tjej som kör just en sådan firma i Thailand, det var därför jag valde att svara på det.

Jag säger bara att man inte kan rata något för att det går att göra lika billigt själv.
#178 2014-04-26, 23:59
christery
Ursprungligen postat av m00nst0ne
Allt handlar om hur man marknadsför sig. En bekant känner en tjej som kör just en sådan firma i Thailand, det var därför jag valde att svara på det.

Jag säger bara att man inte kan rata något för att det går att göra lika billigt själv.


Det är åxå sant, hade gett bra mycket mer för lite "riktig" mat ibland än nudlar och ris.

Man kan göra mycket själv, men jag upptäckte att det inte är så vanligt med kök i lägenheter tex. Så jag frågade min landlord om jag fick laga mat på balkongen men - nähä det gick inte alls.
Några veckor innan jag skulle tillbaks hem (bott där ca 2.5 månader) så skulle det plötsligt gå, men då struntade jag i det.

Jag såg ljuset i slutet på tunneln, knäckbröd, gravlax, riktig pizza (saknade faktiskt turkpizzan) och all husman.

Men jag hade lyckats lära upp mama nere på hörnet att laga nåt som liknade köttfärssås som jag vill ha den och pasta finns åxå, men nudlar duger. Så lite ketchup från Big C och vips hade jag lite mer tröstmat.

Dock tror jag inte att en nordisk restaurang skulle gå runt i Maha Sarakam. Fanns nån engelsman, tysk (tror jag) och en eller två aussies... Åsså lilla jag. Såg ingen annan fahrang på 3 månader.
#179 2014-04-27, 01:07
m00nst0ne
Ursprungligen postat av christery

Dock tror jag inte att en nordisk restaurang skulle gå runt i Maha Sarakam. Fanns nån engelsman, tysk (tror jag) och en eller två aussies... Åsså lilla jag. Såg ingen annan fahrang på 3 månader.


Hon som jag nämnde tidigare kör en catering-firma, som tydligen går bra. Det kanske är bättre än restaurangverksamhet
#180 2014-04-27, 05:40
christery
Ursprungligen postat av m00nst0ne
Hon som jag nämnde tidigare kör en catering-firma, som tydligen går bra. Det kanske är bättre än restaurangverksamhet


Låter ju som en bättre idé, då kan man hyra in sig i ett kök eller laga hemma. Slipper fixa en bra location. Har man bara nåt sätt att sprida att man finns via djungeltelegrafen, forum osv. så är det om inte annat en bra start. Får man ihop en skock trogna kunder så känner man väl om det är dags att öppna en restaurang åxå.