Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bo och jobba i Thailand?

#181 2014-04-27, 05:59
AlexxxZ
Ursprungligen postat av m00nst0ne
Hon som jag nämnde tidigare kör en catering-firma, som tydligen går bra. Det kanske är bättre än restaurangverksamhet


Är det http://foodacademybangkok.com/ du tänker på?
#182 2014-04-27, 06:37
christery
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Är det http://foodacademybangkok.com/ du tänker på?


Det är ju skolan jag tänkte på för att få tag i kockar.
#183 2014-04-27, 06:53
AlexxxZ
Ursprungligen postat av christery
Det är ju skolan jag tänkte på för att få tag i kockar.


Dom kör ju catering också..
#184 2014-04-27, 10:29
m00nst0ne
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Är det http://foodacademybangkok.com/ du tänker på?


Det stämmer. Killen med koll!
#185 2014-04-27, 14:21
P-addicted
någon som provat www.siamsnus.com ? bra/dåligt ?
#186 2014-04-28, 12:34
Flashcash
Ursprungligen postat av AlexxxZ
Ja, jag är riktigt nöjd med kvaliteten, fick en stock Knox av en kompis som kom på besök, tyckte inte alls det var lika bra..

Dock är det 50g/dosa kontra 42g(?) för svenskt snus, vilket då motsvarar 139thb/dosa a 42g...

Här är det jag köper: http://pioneersnuff.com/


Tack, intressant läsning från D:i man skulle varit dräng då hade man säkert gjort succé i issan men dessa entreprenörer är det bara lyfta hatten åt.

Tycker dock han borde sänka priset en aning då det är lokalt gjort. 10 snusare är ju ca 50 000b/m inte dålig förtjänst.
#187 2014-04-28, 12:49
Flashcash
Ursprungligen postat av m00nst0ne
Märkligt resonemang för att rata en affärsidé. När man äter ute betalar man ju även för att slippa laga själv, slippa handla och slippa diska.

Konstigt att folk fortfarande köper bröd i butik när det går att baka hemma själv till inköpspris.


Ursprungligen postat av m00nst0ne
Allt handlar om hur man marknadsför sig. En bekant känner en tjej som kör just en sådan firma i Thailand, det var därför jag valde att svara på det.

Jag säger bara att man inte kan rata något för att det går att göra lika billigt själv.


Du missförstår vad jag menar, allt går heller inte att förklarar på någon rad men tänk dig att du drygar ut thaimaten med lite hemlagat oftas borde det bli svensk husman för det är de du kan laga och smakar förhoppningsvis gott.

Att då gå på restaurang och betala skjortan för köttbullar och potatismos som du själv lagade bara för en dag sedan är väl inte så troligt utan då väljer man ju något som man gillar men kanske har svårt att laga själv.

Sverige är ett väldigt litet land samma invånarantal som bkk lägg där till 18 miljoner internationella turister så fattar ju vem som helst att det borde vara betydligt klokare att ha en mer internationell restaurang som kan servera alla tänkbara gäster inte bara svenska expats som i detta fall är en super minoritet.

Du kan ju heller inte likställa en resturang och catering firma det är ju som att blanda äpplen med päron.
#188 2014-04-28, 13:52
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Flashcash
Tack, intressant läsning från D:i man skulle varit dräng då hade man säkert gjort succé i issan men dessa entreprenörer är det bara lyfta hatten åt.

Tycker dock han borde sänka priset en aning då det är lokalt gjort. 10 snusare är ju ca 50 000b/m inte dålig förtjänst.



50 000 i intäkt ja, inte samma som vinst..
#189 2014-04-28, 21:43
Flashcash
Ursprungligen postat av AlexxxZ
50 000 i intäkt ja, inte samma som vinst..


Aaaa förlåt, glömde bort att jag satt i ett korsförhör. :sly:
#190 2014-04-28, 23:32
m00nst0ne
Ursprungligen postat av Flashcash


Sverige är ett väldigt litet land samma invånarantal som bkk lägg där till 18 miljoner internationella turister så fattar ju vem som helst att det borde vara betydligt klokare att ha en mer internationell restaurang som kan servera alla tänkbara gäster inte bara svenska expats som i detta fall är en super minoritet.


Det är absolut inte säkert. Hur ska du marknadsföra dig då? Som tysk restaurang? Som engelsk? Fransk? Spansk? Man måste ha en inriktning.. Visst, inriktningen kan vara "internationell" men jag tror att det skulle vara en chansning. I såfall är det bättre att rikta sig till den största turistgruppen, vilken det nu är.. Samtidigt kanske svensk mat är det som en svensk kan bäst, och det är lättare att skapa kontaktrelationer med svenskar eftersom man förstår vad dom vill ha och hur dom är. Allt det här är ju gissningar så klart, men jag tror inte det är så självklart att "vem som helst fattar" att en helt internationell restaurang per automatik skulle funka bättre.

Ursprungligen postat av Flashcash

Du kan ju heller inte likställa en resturang och catering firma det är ju som att blanda äpplen med päron.


Det har jag inte gjort heller. Min tidigare kommentar gällde restauranger och att resonemanget inte är bombsäkert när det gäller att folk inte skulle betala för något dom kan göra hemma själv. Det gör folk hela tiden.
#191 2014-04-28, 23:46
Flashcash
Ursprungligen postat av m00nst0ne
Det är absolut inte säkert. Hur ska du marknadsföra dig då? Som tysk restaurang? Som engelsk? Fransk? Spansk? Man måste ha en inriktning.. Visst, inriktningen kan vara "internationell" men jag tror att det skulle vara en chansning. I såfall är det bättre att rikta sig till den största turistgruppen, vilken det nu är.. Samtidigt kanske svensk mat är det som en svensk kan bäst, och det är lättare att skapa kontaktrelationer med svenskar eftersom man förstår vad dom vill ha och hur dom är. Allt det här är ju gissningar så klart, men jag tror inte det är så självklart att "vem som helst fattar" att en helt internationell restaurang per automatik skulle funka bättre.


Namen jag sitter inte och gissar, blivit några år här nu och med ett kontakt nät som redan kört samma grej, alltså en restaurang.
#192 2014-04-29, 05:08
AlexxxZ
Ursprungligen postat av Flashcash
Aaaa förlåt, glömde bort att jag satt i ett korsförhör. :sly:


Ingen fara, det är lätt att glömma