Fun fact #158
Jag har bara skippat att dricksa en gång vid restaurang i USA.
Jag och min tjej hade bråttom och påpekade detta när vi möttes av servitör. En bra servitör förstår denna hinten.
Vi hade en musikalföreställning som vi skulle hinna med. Det var en lite finare mexikansk kvartersrestaurang, så maten borde bli vara snabb även om det inte är snabbmat.
Servitören satte oss vid ett bord längst bort, och längst in i ett hörn. Vi fick be om att få lämna beställning två gånger innan någon till slut kom och tog beställningen.
De kom dock med en liten skål med nacho chips och dip. Detta trodde jag var "complimentary" men fick sedan till slut se notan, och de tog $8 för den.
Men, maten dröjde lite och vi började få knappt med tid. Vi åt upp det snabbt och försökte få uppmärksamhet för att få betala. Återigen dröjde det alldeles för länge innan någon kom till vårt bord.
Först tänkte jag enbart lämna 10% i dricks, men när jag såg att dom tog $8 för en unken liten skål med chips och dips som vi inte hade beställt så rann bägaren över.
Vi lämnade exakt det som stod på notan (+ några cent) och gick mot utgången.
Nu till det humoristiska. Precis när vi skulle öppna ytterdörren för att gå ut springer servitören ikapp oss och blockerar utgången. han frågar nästan lite hispigt om vi inte var nöjda med servicen. I handen höll han notan och vår betalning.
Jag förklarade lite irriterat att vi redan från första början berättade att vi hade lite bråttom, och att dom under hela vår vistelse inte gjorde det minsta för att skynda på vårt besök, utan tvärtom glömde bort oss i episoder. Motvilligt lät dom oss gå.
Detta är ett bra exempel som visar hur viktigt dricks är för de som jobbar på restauranger. De sprang t.o.m. efter oss och hindrade oss från att lämna förrän de fick en förklaring till varför vi inte lämnade ngn dricks.