Hitta diskussioner med liknande innehåll

Flyttat till Shanghai, Kina - någon som vill veta mer?

#625 2011-01-12, 01:12
Tjaeng
Ursprungligen postat av Jonipoon
Ugh... Vem vill frivilligt utsätta sig för traditionell Chongqing hot pot, där man aldrig byter vatten eller hot pot mellan gästerna?


Konstant kokande vatten och enormt mycket elektrolyter i form av salt, capsaicin osv i vattnet som dödar mikrober omedelbart gör hot potens insida bra mycket säkrare det mesta i matväg i Kina. Det man får akta sig för är väl snarare underkokta grejer som stoppas ner, råka få i sig rå köttsaft el. likn.

Däremot kan smaken påverkas vid långvarig återanvändning. Men det är liksom en sak som matgästerna kan kontrollera genom att.... välja ställen där maten är god.

Om återanvändning är ett problem skulle varning nummer ett snarare vara alla ställen som säljer youtiao.
#626 2011-01-12, 09:32
Jonipoon
Ursprungligen postat av SmeagolXXX
Då har du ett tufft liv i Kina om du ska försöka undvika ställena där de återvänder oljor, buljonger och soppor. Det är inget som är unikt för just 重庆火锅


Skillnaden är ju att man kanske inte aldrig vet om vad som återanvänds och inte. På just vissa hot pots i Chongqing där man VET om detta tacker jag barskt nej till.
#627 2011-01-12, 13:13
Spacey
Nuuu är de såhär att jag blev lite suktad på Kina faktiskt, och sökte ett arbete som engelskalärare, allt började jättepositivt och så men nu fick jag höra av skolan att man inte kan få work permit i Kina innan man är 22 (är 20) så är jag helt körd på att jobba i Kina fram till dess alltså?
#628 2011-01-12, 14:55
metalucifer
Vad gäller hot pot föredrar jag personligen den nordkinesiska stilen, bäst representerad av 草原羊 inte så långt från People's Square. Upplägget är detsamma som på populära 小肥羊 men priserna är betydligt mer förmånliga. De har även Sichuanvarianten men naturligtvis går man dit för soppan med märgben.

Dianpingrecensionerna är inte överdrivet positiva men de har fel...
http://www.dianping.com/shop/501391

South Memory är väl annars det säkraste kortet när man är sugen på fräsch, stark mat även om det naturligtvis är 湘菜 och inte Sichuandito.
#629 2011-01-12, 16:11
karamella
Ursprungligen postat av Spacey
Nuuu är de såhär att jag blev lite suktad på Kina faktiskt, och sökte ett arbete som engelskalärare, allt började jättepositivt och så men nu fick jag höra av skolan att man inte kan få work permit i Kina innan man är 22 (är 20) så är jag helt körd på att jobba i Kina fram till dess alltså?


De flesta svenskar jobbar illegalt i Kina med turistvisum.
#630 2011-01-12, 16:51
Slarvis
Ursprungligen postat av karamella
De flesta svenskar jobbar illegalt i Kina med turistvisum.


Hehe, det är precis vad jag gör
#631 2011-01-12, 16:55
Slarvis
Ursprungligen postat av Jonipoon
Skillnaden är ju att man kanske inte aldrig vet om vad som återanvänds och inte. På just vissa hot pots i Chongqing där man VET om detta tacker jag barskt nej till.


Vart brukar du äta då? Jag undviker den billigaste maten på gatorna här där oljan garanterat återanvänds.锅贴 är ett bra exempel på sånt jag inte äter, det enda stället jag äter det på är Yangs Fry som har hög omsättning.
#632 2011-01-12, 17:54
karamella
Ursprungligen postat av Slarvis
Hehe, det är precis vad jag gör


Jag pluggade illegalt med turistvisum
#633 2011-01-12, 19:17
Tjaeng
Ursprungligen postat av Slarvis
Vart brukar du äta då? Jag undviker den billigaste maten på gatorna här där oljan garanterat återanvänds.


Alltså... Det finns inte en enda restaurang i världen som inte "återanvänder olja" till fritering. Det är ju inte så att McDonalds byter frityrolja mellan varje lass pommes eller stänger av fritösen mellan två omgångar. Det man däremot vill undvika är skrupelfria muppar som använder samma olja (utblandat med nytt efterhand) i flera veckor och/eller budgetställen som använder (och återanvänder) de billigaste varianterna på frityrolja. I den riktigt hemska änden av spektrat finns det s.k sewer oil som framställts ur matrester. Huruvida en del av detta faktiskt är renat fett från fettinlagringar i avloppsrör (har ju debatterats rätt så flitigt på senaste tiden) är mera tveksamt.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/7971983/China-goes-...
#634 2011-01-12, 19:19
Tjaeng
Ursprungligen postat av Spacey
Nuuu är de såhär att jag blev lite suktad på Kina faktiskt, och sökte ett arbete som engelskalärare, allt började jättepositivt och så men nu fick jag höra av skolan att man inte kan få work permit i Kina innan man är 22 (är 20) så är jag helt körd på att jobba i Kina fram till dess alltså?


De enda som egentligen behöver riktiga work permits är expats med "riktiga" jobb (Utländska firmor, ambassader, NGOs...). Jag har aldrig hört talas om att skolor krävt work visa från English teachers.
#635 2011-01-14, 20:05
mickes418
Brukar normalt åka via Beijing på vägen hem, men ska nu för första ggn åka via Pudong. Kommer dit ca 01:00 och planet mot Europa lyfter ca 07:00. Någon som har förslag på vad man kan slå ihjäl tiden med?
#636 2011-01-17, 11:04
Jonipoon
Ursprungligen postat av mickes418
Brukar normalt åka via Beijing på vägen hem, men ska nu för första ggn åka via Pudong. Kommer dit ca 01:00 och planet mot Europa lyfter ca 07:00. Någon som har förslag på vad man kan slå ihjäl tiden med?


Sätt dig i baren på andra våningen och drick dig stupfull.