Hitta diskussioner med liknande innehåll

Japan - Samlingstråden

#5449 2017-10-22, 16:24
Domyoji
Jo, jag kikade pa det o konsumptionen shochu e storst i kagoshima o miyazaki tydligen, sager mkt, och sager mkt om hur lite koll jag hade pa det. Men igen, lokalt e inte sa aktuellt.

Men kanske e sa att whiskey-drinkar inte ar det vanligaste har, borde korrigera mig, det dricks inte alls i samma utstrackning som i ex Thailand. Sa, att jag downtalkade sake borde jag beklaga mig over.

Ska vi rakna med deras onekligen populara ciderliknade drinkar som ar gjorda pa shochu
(chuhai, precis som du namnde) sa har vi ytterligare ett bevis pa att whiskey ar slaget.

Men att kyusyudanji ska vara representativt for hela japan e bullshit o det vet du med, du med dina javla kyusyu-anekdoter www

Still, I stand corrected far jag val lov att saga.

Ursprungligen postat av bjornebarn
Ja, jag vet att du gillar att prata om dina koreaner, men det var trots allt inte vad du skrev; du svarade att Whiskey är vanligast. De kan säkerligen vara så bland yngre i Tokyo, det har jag ingen aning om, men det jag berättar för dig är att på Kyushu är Shochu onekligen det vanligaste (när man går vidare från öl), bland såväl äldre som unga. Det finns en anledning till att uttrycket 九州男児 existerar

När jag studerade vid Kyudai och gick ut med mitt forskningslab så brukade läraren dricka Nihonshu (från Ishikawa-ken), studerna från Kyushuu Shochu och studenterna från Tokyo Chuuhai. När läraren var med anpassade sig dock alla och drack samma som han.
#5450 2017-10-23, 16:48
bjornebarn
Ursprungligen postat av blimp

Sa pa jobbet har jag japanskt tangentbord med japansk teckenuppsattning, medan jag hemma har US tangentbord med japansk teckenuppsattning. Med XP gick det att ha US teckenuppsattning och fortfarande ha mojligheten att skriva japanska (utan att byta till japansk teckenuppsattning). Det verkar som det forsvann med antingen Vista eller Windows 7.


Det går utmärkt att ha US tangentborduppsättning med Japansk input i Windows. När du går till språkinställingarna för att lägga till språk, så kan du "veckla ut" Japanska genom att klicka på plusset, varpå du får välja några olika tangentbordsuppsättningar. Jag minns inte exakt hur det ser ut för jag har slutat använda Windows, men jag är 100 % säker på att det finns i såväl win 8, 7, vista som XP.

Vill du ha en utmaning, försök installera Japansk input i Arch linux :'(

Ursprungligen postat av Domyoji
Jo, jag kikade pa det o konsumptionen shochu e storst i kagoshima o miyazaki tydligen, sager mkt, och sager mkt om hur lite koll jag hade pa det. Men igen, lokalt e inte sa aktuellt.

Men att kyusyudanji ska vara representativt for hela japan e bullshit o det vet du med, du med dina javla kyusyu-anekdoter www

Still, I stand corrected far jag val lov att saga.

Kagoshima skall vara riktigt hårt har jag fått höra av mina vänner därifrån... När man är ute och dricker så kanske du är medveten om att när ölglaset har nått halvfullt, så måste någon med lägre status hålla fram ölflaskan, varpå personen med glaset snabbt sveper det som är kvar och sedan får ett nytt fullt glas upphällt. I Kagoshima kör de även så med Shochu...

Nej, vore Kyushudanji representativt för hela Japan skulle det ju heta Nippondanji
#5451 2017-10-23, 18:40
Neofyten
Tack alla för svaren angående alkoholen, de tycks konsumera en del alkoholhaltiga drycker där borta iallafall!
#5452 2017-10-23, 19:44
Pixcool
Skulle våga påstå att det också är avhängigt platsen man dricker på. Är det en izakaya är definitivt de japanska spritsorterna mer populära. Men på en klubb/ bar är det definitivt inte det.
#5453 2017-10-24, 01:46
Domyoji
Ursprungligen postat av bjornebarn
Nej, vore Kyushudanji representativt för hela Japan skulle det ju heta Nippondanji


Peace.

Nar det kmr till olika sorters shochu kan du forklara vilken som ar mest lattdrucken elr mest poppis elr sa? Kan bara potatis och vete (gud kan inte de svenska orden, imo o mugi iaf)-sorterna? Elr billighetsvarianten kyogetsu, en gammal favorit som man spyr bra av.

Gillar shochu personligen, aven om jag aldrig varit vaster om Kobe.
#5454 2017-10-24, 09:14
bjornebarn
Ursprungligen postat av Domyoji
Peace.

Nar det kmr till olika sorters shochu kan du forklara vilken som ar mest lattdrucken elr mest poppis elr sa? Kan bara potatis och vete (gud kan inte de svenska orden, imo o mugi iaf)-sorterna? Elr billighetsvarianten kyogetsu, en gammal favorit som man spyr bra av.

Gillar shochu personligen, aven om jag aldrig varit vaster om Kobe.


Själv är jag inte något vidare fan av Shochu, men skall jag dricka det blir det någon med kraftigare smak (dvs Imo eller awamori). Kyogetsu har jag ingen aning om vad det är.

Imo: Starkare smak, många tycker att den är mer svårdrucken pga det, men själv vill jag ha någon smak när jag dricker alkohol för att inte spy...
Kome: Lättdrucken men har fortfarande viss smak. Du har säkert sett しろ som finns överallt
Mugi: Lättdrucken och helt utan smak, tex いいちこ är populär

Det är det lilla jag kan om Shochu Eftersom jag är utlänning brukar folk låta mig dricka Whiskey istället även om de andra dricker Shochu...
#5455 2017-10-24, 14:44
Domyoji
Ursprungligen postat av bjornebarn
Det är det lilla jag kan om Shochu Eftersom jag är utlänning brukar folk låta mig dricka Whiskey istället även om de andra dricker Shochu...


Thanks bruh, ska forsoka lara mig bli battre pa det dar. Synd btw att du var blatte o inte fick leka kyusyudanji med de andra kidsen www

Jag sjalv ar inte mkt for whiskey-whiskey, dricker utspadd scotch, det ar sa manlig jag ar lol
#5456 2017-10-24, 14:48
bjornebarn
Ursprungligen postat av Domyoji
Thanks bruh, ska forsoka lara mig bli battre pa det dar. Synd btw att du var blatte o inte fick leka kyusyudanji med de andra kidsen www

Jag sjalv ar inte mkt for whiskey-whiskey, dricker utspadd scotch, det ar sa manlig jag ar lol


Jaja, du bor ju i Tokyo också

Pratar du med den där fjolliga dialekten också som de har där? Själv har jag dock lantis-dialekt så... :/
#5457 2017-10-27, 16:13
karbonara
Skulle gissa på att det totalt sett dricks mer shåshu än whisky ute i stugorna, men mer som billig alkohol blandat med annat än som en finsmakargrej. Lägger ändå min röst på #teamdomyoji pga björnbarnets humblebrag nedan:

Ursprungligen postat av bjornebarn
Själv har jag dock lantis-dialekt så... :/
#5458 2017-10-27, 17:46
karbonara
Har tänkt på er beef hela dagen, vilket bl.a. fick mig att kolla igenom en rapport från kin--
eeh, jag menar japanska Skatteverket. Snabb översättning av figur 14 på sida 7 för alla n00bs:

Skattad volym:
Öl 31%
Cider, alkoläsk osv. 24%
"Shåshu" 10%
Låtsasöl 9%
Annat bryggt 6%
Risvin 6%
Annan sprit 5%
Vin 4%
Whisky 1%
Övrigt 2%

Skatteintäkter:
Öl 45%
"Shåshu" 16%
Cider, alkoläsk osv. 14%
Låtsasöl 8%
Risvin 5%
Annat bryggt 3%
Annan sprit 3%
Whisky 3%
Vin 2%
Risvin 2%
Övrigt 1%

Källa: https://www.nta.go.jp/shiraberu/senmonjoho/sake/shiori-gaikyo/shiori/201... och ja era glasögonormar, jag vet att de har uteslutit import. Lyckligtvis spelar bara import bara någon större roll för vin, eftersom Domyoji halsar så mycket Dom Perignon.

Slutsats: Resten av Japan är inte lika "shibuj" som Domyoji, utan håller sig till tjejdricka istället för whisky.... och Dom Perignon, såklart.
#5459 2017-10-28, 02:25
Domyoji
Som sagt, jag bara mena att det ar vanligt att folk dricker high ball, var en gissning for att det dyker upp pa burk i convient stores och ar billigt pa izakaya.

Ater, aven om shochan-bochan o hans vanner konsumeras mer ar det till stort tack for alla gubbar som sitter o dricker ett par liter om dagen o spelar pa hastar for att de gatt i pension. Vad killen som ursprungligen fragade inte vet ar att japan e ett sa kallat.... ohhh.... koreisyakai.... samhalle fullt med gamla manniskor.

Och jag tror att om han fick valja hade han bazzat en tjej i 20 ars aldern som antagligen uppskattat en Don Perignon over en shocha-bocha, och den informationen ar langt mkt viktigare an att se till bara siffror... so, siffror e inte allt, din mes.

Simma lugnt, inaka-boys.

Ursprungligen postat av karbonara
Har tänkt på er beef hela dagen, vilket bl.a. fick mig att kolla igenom en rapport från kin--
eeh, jag menar japanska Skatteverket. Snabb översättning av figur 14 på sida 7 för alla n00bs:

Skattad volym:
Öl 31%
Cider, alkoläsk osv. 24%
"Shåshu" 10%
Låtsasöl 9%
Annat bryggt 6%
Risvin 6%
Annan sprit 5%
Vin 4%
Whisky 1%
Övrigt 2%

Skatteintäkter:
Öl 45%
"Shåshu" 16%
Cider, alkoläsk osv. 14%
Låtsasöl 8%
Risvin 5%
Annat bryggt 3%
Annan sprit 3%
Whisky 3%
Vin 2%
Risvin 2%
Övrigt 1%

Källa: [url]https://www.nta.go.jp/shiraberu/senmonjoho/sake/shiori-gaikyo/.
#5460 2017-10-29, 21:42
karbonara
Ursprungligen postat av Domyoji
Som sagt, jag bara mena att det ar vanligt att folk dricker high ball, var en gissning for att det dyker upp pa burk i convient stores och ar billigt pa izakaya.


Mm, och highball som säljs i närbutiker - eller nej, jag menar コンビニントストール - räknas nog som "cider, alkoläsk osv." i siffrorna ovan efter de innehåller socker. Japans alkohollag är förresten lite kul - de har blivit stämda i världshandelsorganisationen flera gånger av butthurt länder som vill exportera mer sprit men förlorar mot shåshu som är billigare pga lägre skatt.

PS: Hemgjord Limoncello på shåshu är mycket godare än med vodka.

~Paul~