Hitta diskussioner med liknande innehåll

Maten i Kina

#61 2011-12-10, 04:58
MasterBait
Ursprungligen postat av Karlskronabloggen
Jag bor i Beijing just nu och en lagom fläskfilé till tre personer kostar kring tio kronor och de flesta grönsaker och frukter är i princip gratis med svenska mått mätt, 60 centiliter öl tre kronor, tre gula lökar en krona, ett kilo potatis två kronor, 50 cl brännvin fem kronor, två liter Pepsi sex kronor o s v.

Men visst har priserna stigit på det mesta de senaste åren och vissa varor kan jag se stiger nästan varje månad, men det är fortfarande otroligt billigt jämfört med Sverige. Sen finns det även många importerade varor som är betydligt dyrare än i Sverige.


Okej, det låter för billigt jämfört med vad mina kinesiska vänner säger. Men jag tror dig.
#62 2011-12-10, 06:46
Karlskronabloggen
Ursprungligen postat av MasterBait
Okej, det låter för billigt jämfört med vad mina kinesiska vänner säger. Men jag tror dig.


Jag har ibland haft med många prisexempel i min Kinablogg och du kan kolla bilder på länken nedan när vi var och handlade på en lokal marknad för en vecka sedan. Rätt långt ned kommer en bild på allt vi handlade och de priser som gäller!

http://stenborg.se/kina/?p=3585
#63 2012-02-12, 10:49
Har nu befunnit mig en vecka i Beijing och måste faktiskt med en liten tår i ögat säga att jag är hemskt besviken på maten. Jag trodde den skulle vara mycket godare än den är. Har då ätit både på lokala småhak och finare restaurangen och det är inte många ggr jag går från bordet och tänker "fy fasen vad gott".

Peking Anka är ett undantag, det var riktigt gott och hade äran att få äta detta med en lokal kines. En mycket trevlig middag. Sen dumplings har varit helt ok men inget överdrivet jättegott.
Sen är nattmarknaden otroligt överskattad, visst är den kul om man vill testa nå konstigt men det är dyrt och smakar oftast inte jättebra.

Men ska precis ge det en till chans, det är dags för middag!
#64 2012-02-12, 12:42
ayayeyey
Ursprungligen postat av Sweetiepie

När jag har visat svensk mat för kineser så säger dom samma sak, att vår mat är enkelspårig.



Min kompis flickän som är thailändska klaga på den svenska maten, allt smakar likadant enligt henne, och väldigt få ingridienser, potatis, korv, och biff..
#65 2012-02-12, 13:00
jonte123
Ursprungligen postat av LittleDave
Har nu befunnit mig en vecka i Beijing och måste faktiskt med en liten tår i ögat säga att jag är hemskt besviken på maten. Jag trodde den skulle vara mycket godare än den är. Har då ätit både på lokala småhak och finare restaurangen och det är inte många ggr jag går från bordet och tänker "fy fasen vad gott".

Peking Anka är ett undantag, det var riktigt gott och hade äran att få äta detta med en lokal kines. En mycket trevlig middag. Sen dumplings har varit helt ok men inget överdrivet jättegott.
Sen är nattmarknaden otroligt överskattad, visst är den kul om man vill testa nå konstigt men det är dyrt och smakar oftast inte jättebra.

Men ska precis ge det en till chans, det är dags för middag!

Peking var lite svårare att hitta riktig wow mat i enligt mig till skillnad från guangzhou där vi åt väldigt gott varje dag (hängde i och för sig mer med lokala förmågar där) undantaget i peking är väl ankan, dumplings, lammspetten och givetvis hotpot
#66 2012-02-12, 13:12
Urandir
Ursprungligen postat av LittleDave
Har nu befunnit mig en vecka i Beijing och måste faktiskt med en liten tår i ögat säga att jag är hemskt besviken på maten. Jag trodde den skulle vara mycket godare än den är. Har då ätit både på lokala småhak och finare restaurangen och det är inte många ggr jag går från bordet och tänker "fy fasen vad gott".

Peking Anka är ett undantag, det var riktigt gott och hade äran att få äta detta med en lokal kines. En mycket trevlig middag. Sen dumplings har varit helt ok men inget överdrivet jättegott.
Sen är nattmarknaden otroligt överskattad, visst är den kul om man vill testa nå konstigt men det är dyrt och smakar oftast inte jättebra.

Men ska precis ge det en till chans, det är dags för middag!


När lämnar du Beijing? Kan se om jag kan öppna dina ögon
#67 2012-02-12, 14:02
Ursprungligen postat av jonte123
Peking var lite svårare att hitta riktig wow mat i enligt mig till skillnad från guangzhou där vi åt väldigt gott varje dag (hängde i och för sig mer med lokala förmågar där) undantaget i peking är väl ankan, dumplings, lammspetten och givetvis hotpot


Hotpot har jag hört så mkt olika om och känns som en maträtt man ska avnjuta tillsammans med någon och inte ensam, eller har jag fel?
Lammspett har jag inte testat på än. Åt någon biffrätt idag som smakade bra så det ett glatt besked
Många pratar också om att Kinesisk mat ska vara stark men det kan jag då verkligen inte hålla med om än så länge..
#68 2012-02-12, 15:20
Karlskronabloggen
Ursprungligen postat av LittleDave
Har nu befunnit mig en vecka i Beijing och måste faktiskt med en liten tår i ögat säga att jag är hemskt besviken på maten. Jag trodde den skulle vara mycket godare än den är. Har då ätit både på lokala småhak och finare restaurangen och det är inte många ggr jag går från bordet och tänker "fy fasen vad gott".

Peking Anka är ett undantag, det var riktigt gott och hade äran att få äta detta med en lokal kines. En mycket trevlig middag. Sen dumplings har varit helt ok men inget överdrivet jättegott.
Sen är nattmarknaden otroligt överskattad, visst är den kul om man vill testa nå konstigt men det är dyrt och smakar oftast inte jättebra.

Men ska precis ge det en till chans, det är dags för middag!


Jiaozi (dumplings) och hur goda de är beror väl mest på fyllningen och sedan vad man doppar dem i när man äter. Det finns nog hundratals varianter.

Själv gillar jag mest den extremt kryddstarka Sichuanmaten och det finns många sådana restauranger i Beijing så prova en sådan så är jag säker på att du blir nöjd!
#69 2012-02-12, 15:24
Karlskronabloggen
Ursprungligen postat av LittleDave

Många pratar också om att Kinesisk mat ska vara stark men det kan jag då verkligen inte hålla med om än så länge..


Det finns åtta-nio olika "kök" i Kina med helt olika typ av mat och vill du ha "stark" mat ska du gå till någon Sichuanrestaurang så garanterar jag att du blir nöjd om du vill äta "stark" mat!
#70 2012-02-12, 15:53
Ursprungligen postat av Urandir
När lämnar du Beijing? Kan se om jag kan öppna dina ögon


Åker nästa söndag, så vill du öppna mina ögon är jag mer än villig att låta dom öppnas!!
Skulle vara supertrevligt! Jag är helt fri hela veckan, har inget planerat än sålänge. Ska till muren förvisso men jag kan anpassa mig!
#71 2012-02-12, 15:54
Ursprungligen postat av Karlskronabloggen
Det finns åtta-nio olika "kök" i Kina med helt olika typ av mat och vill du ha "stark" mat ska du gå till någon Sichuanrestaurang så garanterar jag att du blir nöjd om du vill äta "stark" mat!


Har du på rak arm något bra exempel i närheten av Wangfujing området?
#72 2012-02-12, 21:42
jonte123
Ursprungligen postat av LittleDave
Har du på rak arm något bra exempel i närheten av Wangfujing området?

finns en ganska bra sichuan-restaurang i en av de större hutongerna i qiamen, ska se om jag kan hitta det mer exakt imorgon bitti, angående hotpot så stämmer det nog att det i ganska stor mån är något man är flera om, även om man säkerligen kan äta det själv
angående lammspetten, välj rätt stånd! annars är det lätt att det blir några toalettbesök fler än vanligt den dagen.
Men lammspetten är RIKTIGT goda, och kan beroende på i vilket stånd dem köps vara riktigt starka.