Hitta diskussioner med liknande innehåll

Maten i Kina

#73 2012-02-13, 04:09
Ghazi
Jag tycker nog att turistmaten är rent ut sagt äcklig här i Kina... Kanske är de jag som har fått aquired taste-syndrom, eller så har ajg verkligen lärt mig något av drygt tre år bland gulingar, men jag tycker fan att maten blir godare och godare.

Testa kantonesmat, sichuanmat, xinjiankäk osv. Godast är nog dock mat från Hunan. En bra (om dock lite dyrare) Hunan-restaurang ligger vid Gulou/Nanluoguxiang och heter Nice Rice på engelska. Googla den!

Annars kan vi ju arrangera en flashbackträff och svinga några öl över god mat?
#74 2012-02-13, 04:14
Ursprungligen postat av Ghazi
Jag tycker nog att turistmaten är rent ut sagt äcklig här i Kina... Kanske är de jag som har fått aquired taste-syndrom, eller så har ajg verkligen lärt mig något av drygt tre år bland gulingar, men jag tycker fan att maten blir godare och godare.

Testa kantonesmat, sichuanmat, xinjiankäk osv. Godast är nog dock mat från Hunan. En bra (om dock lite dyrare) Hunan-restaurang ligger vid Gulou/Nanluoguxiang och heter Nice Rice på engelska. Googla den!

Annars kan vi ju arrangera en flashbackträff och svinga några öl över god mat?


En flashbackträff läter ypperligt! Men de måste bli av denna vecka! Kan alla dagar så bestäm ni? Kanske ni kan visa mig Sanlitun också
#75 2012-02-13, 05:07
Urandir
Ursprungligen postat av LittleDave
Åker nästa söndag, så vill du öppna mina ögon är jag mer än villig att låta dom öppnas!!
Skulle vara supertrevligt! Jag är helt fri hela veckan, har inget planerat än sålänge. Ska till muren förvisso men jag kan anpassa mig!


Ska se vad jag kan göra har du fixat kinesiskt nummer?
#76 2012-02-13, 07:54
Karlskronabloggen
Ursprungligen postat av LittleDave
Har du på rak arm något bra exempel i närheten av Wangfujing området?


Nej, minns ej namnet eller adressen på den restaurangen jag ätit på några gånger och jag känner tyvärr inte till någon Sichuanrestaurang i närheten av Wangfujing.
#77 2012-02-13, 08:06
Scubble
Någon som käkat orm? var det gott?
#78 2012-02-13, 08:44
Bairuilong
Ursprungligen postat av Scubble
Någon som käkat orm? var det gott?


Jag har käkat orm flera gånger, och när man väl kommit över de (eventuella) psykologiska spärrarna så är det ganska odramatiskt.

Jag skulle inte säga att det var speciellt gott, men jag har heller inte på allvar försökt fördjupa mig speciellt djupt i denna mat-gren. Kanske finns det fantastiska varianter om man letar.

Mvh
#79 2012-02-13, 08:54
Ursprungligen postat av Urandir
Ska se vad jag kan göra har du fixat kinesiskt nummer?


Nej jag har ej gjort de, såg inget direkt mening med de på den korta tiden jag ska vara här. Men jag är inne på Flashback ofta. Har annars facebook och skype om de kan göra de lättare att hålla kontakten
#80 2012-02-13, 08:56
Ursprungligen postat av Bairuilong
Jag har käkat orm flera gånger, och när man väl kommit över de (eventuella) psykologiska spärrarna så är det ganska odramatiskt.

Jag skulle inte säga att det var speciellt gott, men jag har heller inte på allvar försökt fördjupa mig speciellt djupt i denna mat-gren. Kanske finns det fantastiska varianter om man letar.

Mvh


+1

Är det i gryta brukar det var starkt kryddat och då är det mest som vilket lite segt gummiaktigt kött som helst. Är de grillade på pinne som man man köper på marknaderna så är det klart godast om de grillat skinnet för sig, det brukar vara rätt gott och knaprigt. Själva köttet är ingen större grej i sig.
#81 2012-02-13, 09:01
Lordshin
Ursprungligen postat av Scubble
Någon som käkat orm? var det gott?


Aldrig i Kina, men däremot i Sverige under överlevnadsträningen i militären, var rätt smaklöst kött.
#82 2012-02-13, 09:04
Ursprungligen postat av Karlskronabloggen
Nej, minns ej namnet eller adressen på den restaurangen jag ätit på några gånger och jag känner tyvärr inte till någon Sichuanrestaurang i närheten av Wangfujing.


Ska ta med mig en lokal kines idag ut på middag. Ska då be om att få gå till en sådan restaurang! Återkommer med recension
#83 2012-02-13, 12:45
jonte123
ang sichuan restaurang så har du en på Da Zha Lan Xi Jie, qiamen, har för mig att det ligger när de yuan roast duck som borde gå att hitta, bra att gå ut med lokala förmågor så klokt gjort!

Angående orm så är det inte något speciellt, köttet är som sagt smaklöst och lite segt/skumgummiaktigt, som bläckfisk fast hårdare om någon förstår vad jag menar.
edit:missade att någon skrivit om gummireferens
#84 2012-02-13, 13:05
Ursprungligen postat av jonte123
ang sichuan restaurang så har du en på Da Zha Lan Xi Jie, qiamen, har för mig att det ligger när de yuan roast duck som borde gå att hitta, bra att gå ut med lokala förmågor så klokt gjort!

Angående orm så är det inte något speciellt, köttet är som sagt smaklöst och lite segt/skumgummiaktigt, som bläckfisk fast hårdare om någon förstår vad jag menar.
edit:missade att någon skrivit om gummireferens


Tack för de!
Idag blev det iaf fullpott, någon stark biffrätt, en stark fiskrätt och dumplings! Mega nöjd verkligen! 105:- för 2 personer inkl 2 öl och en kokonötsdricka. Det är ju oslagbart, man kommer inte kunna äta ute i Sverige hädanefter

Är du i Beijing nu?